15 instrumente gratuite pentru diagnosticarea problemelor din Windows

Datorită acestor 15 aplicații, nu este necesar pentru noi să fim experți în Windows pentru a detecta și diagnostica probleme pe computerul nostru . Putem repara un pixel care a fost „agățat”, putem identifica orice componentă hardware, putem verifica hard diskul, putem analiza conexiunile Wi-Fi, putem vedea ce dispozitive sunt conectate la rețea, putem verifica care sunt folderele care ocupă cel mai mult spațiu pe disc și multe alte funcții mai mult decât interesante.

Mai jos, am enumerat toate aceste instrumente împreună cu o scurtă descriere și linkul de descărcare corespunzător. Unele dintre ele sunt foarte ușor de utilizat, în timp ce altele necesită mai multe cunoștințe prealabile din partea utilizatorului pentru a beneficia la maximum de el. În general, avem un set de programe care ne pot ajuta să identificăm și să rezolvăm practic orice problemă pe care o putem avea pe computer.

Explorer de proces

Spre deosebire de tabelul de proces obișnuit pe care îl afișează managerul de activități Windows, cu acest instrument putem vedea toate procesele principale într-o ordine ierarhică (format arbore) cu toate procesele copii și aplicațiile asociate acestora . O aplicație excelentă pentru a ști dacă un proces are probleme cu CPU sau scurgeri de memorie.

Descărcați Process Explorer

CPUZ

CPUID este un instrument puternic cu ajutorul căruia putem vedea toate informațiile legate de procesorul dispozitivului nostru . De asemenea, ne poate ajuta să colectăm informații despre GPU și RAM pe care echipamentul le montează, în cazul în care ne gândim să reînnoim oricare dintre aceste componente.

Descărcați CPUZ

System Explorer

Instrument excelent cu ajutorul căruia putem avea o imagine de ansamblu asupra performanțelor sistemului nostru, cu un nivel de detaliu mai ridicat decât alte aplicații similare. Printre altele, ne arată o listă ordonată a tuturor proceselor care rulează, a tuturor conexiunilor active la Internet, a unui istoric al proceselor active și multe altele.

Descărcați System Explorer

Monitor de fiabilitate

Acest instrument vine preinstalat cu Windows, deci nu este nevoie să-l descărcați de oriunde. Tastați „ Vizualizați istoricul fiabilității ” în Cortana. Istoricul fiabilității ne arată un grafic cu toate erorile care au apărut pe computerul nostru Windows 10. Este foarte asemănător cu jurnalul de evenimente Windows, dar afișează grafic toate jurnalele, ceea ce face mult mai ușor detectarea și identificarea erorilor.

Analizor Wi-Fi

O aplicație puternică cu care putem vedea toate rețelele wireless pe care le avem în jurul nostru. De asemenea, arată puterea fiecăruia dintre ei și o listă detaliată cu informațiile despre Wi-Fi la care suntem conectați (canal, frecvență, lățime de bandă etc.).

Analizorul Wi-Fi este un instrument gratuit pe care îl putem descărca direct din Magazinul Windows .

Scaner IP supărat

Dacă credem că conexiunea noastră este mai lentă decât ar trebui, putem folosi un instrument precum Angry IP Scanner. Cu acesta putem vedea o listă a tuturor dispozitivelor conectate la rețea, împreună cu adresa IP, numele gazdei și starea ping.

Descărcați Angry IP Scanner

WinDirStat

Unul dintre acele clasice indispensabile cu care ne putem analiza hard disk-urile și să vedem ce foldere ocupă cel mai mult spațiu . Toate acestea sunt prezentate într-un mod grafic, care ne ajută să detectăm cu ușurință toate acele fișiere vechi care ocupă mult spațiu pe disc. Perfect pentru curățarea și eliberarea spațiului atunci când suntem puțin lipsiți de megaocteți.

Descărcați WinDirStat

CrystalDiskInfo

Cu acest instrument gratuit valoros, putem analiza hard disk-urile computerului nostru și putem vedea dacă funcționează într-o stare optimă. Aplicația ne arată temperaturile, rata de eroare, problemele de putere etc. Un program simplu care ne poate ajuta să detectăm problemele înainte de a fi prea târziu și să ne pierdem toate datele.

Descărcați CrystalDiskInfo

HWiNFO

Utilitate excelentă care reunește mai multe instrumente de diagnosticare Windows într-o singură aplicație. Acesta permite să avem o imagine de ansamblu asupra întregului nostru sistem, inclusiv informații despre hardware, monitorizarea tuturor componentelor în timp real și crearea de înregistrări detaliate pe computerul nostru.

Descărcați HWiNFO

Hddscan

Utilitar freeware cu o multitudine de instrumente pentru a diagnostica și analiza orice tip de hard disk , cum ar fi discurile RAID, unitățile USB și unitățile SSD SSD. Software-ul include teste pentru a detecta blocuri defecte, sectoare defecte și pentru a colecta mai mulți parametri ai hard disk-ului nostru.

Descărcați Hddscan

Suită Sysinternals

Suită de utilități și instrumente pe care le putem descărca de pe site-ul web Microsoft. Include programe precum AdExplorer, Autologon, ClockRes, Coreinfo, Desktops, DiskView, PageDefrag, RAMMap, Sysmon și TCPView, printre altele. Dacă căutăm un singur set de instrumente pentru a controla procesele, hardware-ul, serviciile și alte elemente ale sistemului nostru, aceasta este probabil cea mai recomandată opțiune.

Descărcați Sysinternals Suite

Malwarebytes

Antivirusul poate fi un instrument bun pentru a ne curăța computerul de viruși și fișiere corupte, dar uneori trec cu vederea programele malware. Pentru aceasta, avem nevoie de un antimalware care este responsabil pentru detectarea întregului conținut rău intenționat care ar putea să ne infecteze computerul. Malwarebytes este ușor de utilizat ca puțini alții, iar eficacitatea sa este fără îndoială. În plus, este gratuit.

Descărcați Malwarebytes

JScreenFix

Instrument online folosit pentru a detecta tipicul „pixel blocat” sau agățat de ecranul nostru. Pentru a face acest lucru, ne arată un ecran negru în care este mai ușor să localizăm punctele albe sau luminoase care nu reușesc. Odată ce acest lucru este făcut, JScreenFix are grijă să corecteze acei pixeli încăpățânați, rezolvând problema în mai puțin de 5 minute.

Descărcați JScreeFix

ESET SysInspector

Un instrument excelent pentru când avem probleme în echipă, dar nu știm de unde să începem. Este un utilitar all-in-one care analizează sistemul în căutarea oricărui tip de erori (procese, servicii, hardware instalat prost, fișiere OS care necesită actualizare, fișiere suspecte, probleme de registry etc.).

Descărcați ESET SysInspector

Diagnosticare depanare 2

Instrument pentru utilizatori avansați care colectează toate analizele de memorie dintr-un proces Windows pentru analiză. Un program de diagnosticare care ne permite să analizăm depozitele într-un mod mai ușor de înțeles decât dacă analizăm noi înșine fișierele.

Descărcați diagnosticul de depanare 2

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .