Cum să introduceți orice router (Vodafone, Movistar etc.) - Ghid definitiv

Este obișnuit ca din când în când avem nevoie de acces la routerul nostru (Jazztel, Vodafone, Movistar, Ono etc.). Fie pentru a schimba parola WiFi, fie pentru orice altă modificare pe care dorim să o facem în rețeaua noastră. Poate că un vecin ne fură WiFi-ul și vrem să-l prindem în flagrant!

De asemenea, este obișnuit ca fie prin A, fie prin B să nu avem acces la routerul norocos. Pentru a ne îndeplini obiectivul, trebuie să știm 2 lucruri:

  • Adresa IP sau gateway-ul routerului.
  • Numele de utilizator / parola de acces (nu trebuie confundat cu numele de utilizator / parola pentru conectarea la rețeaua WiFi).

Notă: accesul la router se poate face atât de pe un computer, cât și de pe un telefon sau tabletă Android / iOS etc. care este conectat la aceeași rețea fără fir. Dacă aveți un dispozitiv Android, puteți, de asemenea, să aruncați o privire la următoarea postare dedicată „ Cum se accesează un router de pe Android ”, unde veți vedea totul mult mai clar.

Care este adresa IP a routerului?

Adresa IP a oricărui router este de obicei aceeași: este fie 192.168.0.1, fie 192.168.1.1 . Până acum totul este corect, dar cum încercăm să „accesăm routerul”? Este foarte simplu, doar deschideți browserul și scrieți una dintre aceste 2 adrese IP în bara de adrese.

Atât 192.168.0.1, cât și 192.168.1.1 sunt de obicei cele mai comune gateway-uri

Nu vă lăsați copleșiți dacă nu puteți ghici adresa IP a routerului. În acest caz, luați telefonul Android și instalați aplicația «Router Setup Page». Este o aplicație care prezintă 2 butoane: unul dintre ele ne spune care este adresa IP a routerului, iar celălalt buton ne duce direct la pagina de acces, deschizând o nouă pagină în browserul web al terminalului nostru.

Descărcați pagina de configurare a routerului QR-Code - Configurați routerul! Dezvoltator: NevrGivApp Preț: Gratuit

Simplu, dar extrem de eficient!

Cauzele posibile ale problemei de acces la router

Dacă browserul dvs. nu detectează și nu rezolvă niciun IP, înseamnă că gateway-ul către router s-a schimbat (lucru pe care îl puteți verifica în orice caz instalând aplicația pe care tocmai am menționat-o în punctul anterior). E cam ciudat, dar se întâmplă și ...

O altă posibilitate este că nu sunteți conectat la rețeaua WiFi. Amintiți-vă că pentru a accesa routerul trebuie mai întâi să fiți conectat și în aceeași rețea . Puteți fi conectat prin WiFi sau printr-un cablu de rețea. Desigur, fără a fi în interior este imposibil să accesați routerul așa cum este indicat.

Odată ajuns în rețea, dacă ceea ce dorim este să intrăm în routerul Jazztel, Vodafone, Ono, Movistar sau Eltel, indiferent de furnizor , procedura de acces va fi întotdeauna aceeași.

Accesarea din opțiuni de rețea (Windows)

De asemenea, puteți accesa setările routerului din Windows File Explorer. Faceți clic pe acces rapid lateral, selectați „ Rețea ” și faceți dublu clic pe pictograma routerului. Browserul va fi încărcat direct pentru a intra în router.

În următorul videoclip explicativ putem vedea cum se face întregul proces pas cu pas. De la încărcarea IP-ului manual cu acces rapid lateral, dacă lucrăm cu un PC Windows:

Utilizarea unei aplicații pentru a accesa (Android și iOS)

Dacă încercăm să accesăm de la un terminal Android , putem folosi și un instrument pentru această ocazie, cum ar fi pagina de configurare a routerului menționată mai sus  Dacă aveți un iPhone sau iPad, putem instala, de asemenea, o aplicație similară care îndeplinește același obiectiv, cum ar fi Router Admin Setup .

Descărcați QR-Code Router Admin Setup Dezvoltator: sandip paghadar Preț: Gratuit +

Odată instalat, trebuie doar să intrăm în secțiunea « Router Info » și să ne uităm la adresa IP indicată în câmpul « Gateway IP «.

Utilizator și parolă pentru a accesa routerul

Acum vine partea cea mai grea: acreditările. Când încărcați IP 192.168.0.1 sau 192.168.1.1 în browserul dvs., primul lucru pe care îl veți vedea va fi un mesaj care solicită un nume de utilizator și o parolă. Amintiți-vă că aceste acreditări nu sunt aceleași cu cele pe care le utilizați pentru a vă conecta la rețeaua WiFi , ci mai degrabă acreditările de acces ale routerului. Și care sunt acele acreditări atunci?

În mod normal , numele de utilizator și parola pentru a accesa routerul sunt de obicei indicate pe un autocolant sau pe un autocolant pe partea din spate a routerului . Dacă acreditările nu sunt valide, este posibil să fi schimbat parola de acces la un moment dat. Într-un astfel de caz, routerele au de obicei un buton de resetare foarte mic pe spate. Folosiți un pin și țineți apăsat butonul de resetare pentru câteva secunde până când routerul se oprește și repornește automat. Odată ce routerul este resetat (acordați-i un minut sau două, routerul are nevoie de ceva timp pentru a reporni) încercați să vă conectați din nou cu aceleași acreditări.

Folosiți un pin mic pentru a reseta routerul

Dacă routerul dvs. nu are niciun sticker cu numele de utilizator și parola implicite, puteți încerca, de asemenea, cu acreditările standard pe care toți operatorii le stabilesc pentru routerele lor.

Acreditări de acces la router Jazztel, Movistar, Vodafone, Euskaltel, ONO, GTD, CLARO, VTR, Eltel, Pepephone, Orange, Masmovil, Yoigo, Amena, Symio, Iusacell, Avantel, Virgin Mobile, Entel, Kolbi și Tigo

Acestea sunt acreditările de acces „ din fabrică ” pentru unii dintre cei mai populari telemarketeri:

Movistar : parola utilizator 1234 1234

Vodafone : parola utilizatorului vodafone vodafone

Euskaltel : Utilizator „„ (lăsați câmpul gol) parola administrator

ONO : utilizator admin parola admin sau 1234

Jazztel : Utilizator admin parola admin

GTD : Parola de  administrator utilizator gtd_m4n.

CLEAR : Parola de  administrator utilizator Tu64 $ TEL

VTR : parola de parolă de administrator utilizator

Eltel : Utilizator admin parola  admin //  utilizator admin parola c1 @ R0

Pepephone : Utilizator admin parola  admin //  utilizator 1234  parolă  1234

Orange : Utilizator admin  parola admin

MasMovil : Utilizator MasMovil  parola MasMovil // utilizator utilizator  parola  de utilizator

Yoigo : parola  1234  utilizator 1234

Amena : Utilizator admin  parola admin

Symio : Utilizator admin  parola admin

Iusacell : Utilizator de root parola admin

Avantel : Parola de utilizator (goală) (goală)

Virgin Mobile : schimbarea parolei administratorului utilizatorului // Pentru Hub 3.0 necunoscut (vine într-o etichetă pe routerul însuși).

Entel : Utilizator admin parola admin

Kolbi : Client utilizator parola de client

Tigo : În cazul Tigo, compania are parole diferite (vezi tabelul) în funcție de modelul routerului.

Sursa: site-ul oficial de ajutor Tigo

Toate aceste parole de acces sunt populare și pot fi consultate deschis de pe forumurile de asistență tehnică respective puse la dispoziția utilizatorilor de către furnizorii de servicii de internet.

De exemplu, dacă doriți să vă introduceți routerul Jazztel, dar parola pe care tocmai ați consultat-o ​​acum un moment nu a funcționat pentru dvs., este posibil ca modelul dvs. specific de router să aibă o altă parolă  standard  stabilită de companie. Contactați-i prin forumul lor sau apelați telefonic și cu siguranță vă vor ajuta.

Încă nu puteți intra? Verificați cablajul și consultați-vă cu operatorul

Dacă după toate aceste sfaturi încă nu puteți accesa routerul, este posibil ca routerul să fie deteriorat sau conectat prost. Verificați cablajul și asigurați-vă că routerul este pornit. Dacă continuați la fel,  contactați furnizorul dvs. de internet , routerul poate fi deteriorat și va trebui să-l înlocuiască cu unul nou.

Dacă vi s-a părut interesant acest post și / sau v-a ajutat să vă rezolvați problema, aș fi foarte recunoscător dacă m-ați ajuta să-l răspândesc pe rețelele de socializare. Așa că acum știi, prietene: mulțumesc, ne vedem data viitoare și ... Împărtășește-l!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .