Cum deblocați bootloader-ul pe Android - The Happy Android

Deblocarea încărcătorului de încărcare al unui telefon Android ne permite să îl rădăcinăm, să blochăm o recuperare personalizată sau să instalăm un ROM personalizat, printre altele. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu comenzile fastboot și tocmai asta vom încerca să explicăm în tutorialul de astăzi.

Cu toate acestea, nu toate terminalele vă permit să vă deblocați bootloaderul prin fastboot. Da, majoritatea oferă utilizatorului o mânecă destul de largă în acest tip de acțiune, dar este ceva care depinde exclusiv de producătorul sau compania de serviciu.

Pe ce dispozitive mobile poate fi deblocat încărcătorul de încărcare și pe care nu?

Unii producători folosesc o cale intermediară, care este de a permite bootloader-ului să fie deblocat, dar numai dacă solicită un cod de deblocare sau „token” . O metodă care îi ajută să știe dacă bootloader-ul a fost deblocat și anulează garanția terminalului.

Regulile de deblocare de mai jos vor funcționa cu un număr mare de dispozitive Android, cu excepția următoarelor:

  • Dacă avem un Samsung Galaxy S7, S7 Edge, S8, S8 Plus, Note 8, S9 și S9 Plus cu cip american Snapdragon . Pe de altă parte, versiunile internaționale cu Exynos au bootloaderul deblocat.
  • Unele modele LG, Huawei, Motorola și Xiaomi necesită codul de deblocare sau deblocare menționat mai sus, care trebuie solicitat de la marca însăși de pe site-ul său web.

Multe alte modele Xiaomi, HTC, OnePlus sau Pixel și Nexus permit bootloader-ul să fie deblocat direct, conectându-l la un computer și lansând câteva comenzi ADB și fastboot. Dacă nu suntem clari dacă mobilul nostru acceptă acest tip de deblocare, putem încerca întotdeauna, deoarece dacă nu funcționează, nu suntem nici în pericol .

Sau putem consulta și forumul XDA Developers, unde există de obicei informații abundente în acest sens pentru o mulțime de telefoane mobile de tot felul.

Cerințe preliminare pentru deblocarea bootloaderului

Pentru a ne îndeplini misiunea, vom avea nevoie de câteva lucruri:

  • Un PC și un cablu USB.
  • Driverele ADB și Fastboot sunt instalate corect pe computer.

Cum deblocați bootloader-ul folosind Fastboot prin metoda tradițională

Înainte de a conecta telefonul mobil la computer, trebuie să activăm 2 file pe Android:

  • Depanare USB : această filă poate fi activată din „ Setări -> Sistem -> Opțiuni pentru dezvoltatori -> Depanare USB ”.
  • Deblocare OEM : această filă este activată din „ Setări -> Sistem -> Opțiuni pentru dezvoltatori -> Deblocare OEM”.

Dacă nu vedem opțiunile pentru dezvoltatori în setările sistemului, o putem activa din „ Setări -> Sistem -> Informații telefon ”, făcând clic în mod repetat pe numărul de compilare al telefonului până când apare un mesaj pe ecran.

Odată ce am activat depanarea USB și deblocarea OEM, conectăm telefonul mobil la computer și deschidem o fereastră de comandă în MS-DOS sau Powershell .

IMPORTANT : Deblocarea bootloaderului efectuează o ștergere din fabrică a telefonului, ceea ce înseamnă că trebuie să facem o copie de rezervă a tuturor datelor noastre personale înainte de a începe procesul. De asemenea, se recomandă ca bateria să depășească 50%.

În fereastra de comandă vom scrie următoarele comenzi:

  • Prima comandă pe care o vom introduce va fi „dispozitive adb”, cu care vom verifica dacă PC-ul a detectat dispozitivul nostru Android. Dacă îl detectează, va afișa mesajul „dispozitive” și numărul dispozitivului.

  • Dacă este prima dată când folosim comenzile ADB pe mobil, vom vedea că pe ecranul telefonului apare un mesaj de confirmare pe care trebuie să îl acceptăm.

  • Acum lansăm comanda „adb reboot bootloader”, care va reporni telefonul și îl va încărca în modul „bootloader”.

  • De aici putem lansa comanda Fastboot care deblochează bootloader-ul, „fastboot oem unlock”.

Un detaliu important ar trebui clarificat și anume că unele dintre cele mai recente dispozitive Android nu acceptă comanda „fastboot oem unlock”. În aceste cazuri, trebuie să folosim comanda „ fastboot flashing unlock ”.

Dacă totul a decurs corect, vom vedea un mesaj pe ecranul Android în care ni se va solicita confirmarea pentru a continua cu deblocarea bootloader-ului și, prin urmare, ștergerea din fabrică.

Odată acceptată, deblocarea va avea loc într-un proces care poate dura câteva minute. În cele din urmă, telefonul va reporni, astfel fiind liber să instalăm recuperarea personalizată preferată sau orice altceva ne putem gândi.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .