Cel mai bun antivirus online gratuit (2019) - Android fericit

Cel mai bun antivirus va fi întotdeauna cele pe care le instalăm pe dispozitivul nostru, fie că este vorba de un computer Windows, un telefon mobil sau o tabletă. Deși în anumite situații este posibil să nu dorim (sau nu putem) să instalăm o aplicație dedicată pentru a scana și a vedea dacă computerul nostru este infectat. Pentru aceste cazuri, nimic mai bun decât un antivirus bun online .

Acest tip de instrument vine de obicei excelent atunci când nu avem permisiunea de a instala programe pe computer sau folosim dispozitivul unui prieten sau al unei rude. În plus, unele dintre aceste utilitare ne permit, de asemenea, să analizăm fișierele potențial suspecte în mod individual și să vedem dacă sunt infectate cu malware, o funcție cu adevărat utilă.

În legătură cu aceasta: Cum să știți dacă un APK are viruși

Cel mai bun antivirus online (scanare completă a sistemului)

Mai jos vom analiza cele mai bune instrumente online de scanare a virusului, capabile să efectueze scanări complete ale sistemului, să detecteze și, în unele cazuri, chiar să elimine amenințările identificate.

Aceste tipuri de aplicații nu ne protejează dispozitivul în timp real , deoarece acestea încep să funcționeze doar atunci când deschidem antivirusul și executăm scanarea manual (ceva logic, pe de altă parte). Pentru a ne proteja echipamentele tot timpul, nimic asemănător unui antivirus offline!

Notă: Deși vorbim despre instrumente online, nu toate rulează din browser (cum este cazul ESET, de exemplu). În unele cazuri, este necesar să descărcăm un executabil pentru a efectua analiza.

Scaner online F-Secure

F-Secure este cunoscut pentru a fi cel mai rapid antivirus online dintre toate atunci când vine vorba de efectuarea scanărilor. Cu toate acestea, are și un punct negativ, și anume că permite doar analiza completă a sistemului. Nici nu este o mare problemă, deoarece procesul este atât de rapid, de obicei se termină relativ curând.

Un alt avantaj al său este că detectează practic orice malware cunoscut și este, de asemenea , portabil , ceea ce înseamnă că, deși trebuie să descărcăm un executabil pentru a lansa analiza, nu este necesar să se efectueze nicio instalare pe computer și nu lasă nicio urmă. Foarte simplu și foarte ușor de utilizat.

Vizitați F-Secure

Google Chrome

Da, browserul Chrome are și propriul antivirus online integrat . Adevărul este că este considerat a fi destul de eficient și, având în vedere că este unul dintre cele mai utilizate browsere de pe planetă, cel mai probabil este să îl aveți deja instalat pe computer.

Dacă dorim ca Chrome să scaneze sistemul nostru în legătură cu amenințările și fișierele dăunătoare, tot ce trebuie să facem este să tastați următoarele în bara de adrese:

chrome: // settings / cleanup

Acest lucru ne va duce la panoul gratuit antivirus Chrome, pe care îl putem începe făcând clic pe butonul „ Căutare ”.

Scanner online ESET

Scanerul online ESET este unul dintre cele mai complete antivirusuri gratuite disponibile. Prezintă o interfață foarte prietenoasă și vă permite să faceți lucruri de bază, cum ar fi o analiză rapidă, completă sau personalizată. Odată ce detectează un anumit tip de malware, aplicația vă permite să ștergeți automat fișierul sau să îl puneți în carantină (ceva incredibil de util dacă este fals pozitiv).

Site-ul oficial ESET Online Scanner

Cel mai bun antivirus online (scanare individuală a fișierelor)

Uneori, este de obicei mai bine să scanați un fișier și să vedeți dacă are un virus, mai degrabă decât să așteptați ca antivirusul să îl detecteze și să îl pună în carantină. Aceasta este de obicei o practică foarte recomandată, mai ales dacă descărcăm o mulțime de conținut de pe Internet.

Pentru a îndeplini această sarcină există ceea ce este cunoscut sub numele de "scanere individuale de fișiere rău intenționate". Aici trecem în revistă unele dintre cele mai proeminente.

VirusTotal

Acest scaner online vă permite să analizați fișiere individuale , precum și adrese URL, adrese IP, domenii și chiar fișiere hash . VirusTotal are probabil cea mai mare bază de date online gratuită antivirus și este alternativa pe care o folosesc de obicei atunci când vreau să verific starea unui fișier necunoscut. Perfect pentru a-l utiliza de pe mobil sau de pe un computer desktop.

Un alt avantaj al VirusTotal este că vă permite să trimiteți fișiere de până la 256 MB și să primiți rezultatele analizei prin e-mail.

Introduceți VirusTotal

Metadefender

MetaDefender își construiește baza de date din informații colectate de 30 de antivirusuri diferite. Funcționarea sa este foarte similară cu cea a VirusTotal: adăugăm un fișier, URL, adresă IP, domeniu, hash sau CVE și lansăm analiza.

Rezultatele sunt de obicei destul de rapide, cu o interfață în care putem vedea nivelul de vulnerabilitate al fișierului, precum și alte date de interes. Un instrument gratuit foarte recomandat.

Introduceți MetaDefender

VirScan

VirScan vă permite să analizați fișiere cu o dimensiune maximă de până la 20 MB , funcționează online fără a fi nevoie să instalați nimic pe computer și este complet gratuit. Un instrument excelent cu o bază de date extinsă pentru detectarea virușilor, troienilor, ușilor din spate, apelanților și altor programe dăunătoare.

De asemenea, acceptă arhive RAR și ZIP, dar acestea trebuie să conțină în total mai puțin de 20 de fișiere. Ca aspect negativ, am putea spune că viteza serviciului depinde de încărcătura pe care o are serverul antivirus, care uneori durează mult pentru a arunca un diagnostic.

Introduceți VirScan

Postare recomandată: Cele mai bune 10 antivirusuri pentru Android

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .