Cum să conectați un stick USB la un telefon sau tabletă Android

Telefoanele mobile au devenit un fel de mini PC-uri portabile. Putem instala aplicații, scrie pe procesoare de text, viziona videoclipuri, răsfoi sau asculta muzică, printre multe alte funcții. Și ce zici de USB-uri? Putem conecta o memorie pendrive sau externă prin USB ? Răspunsul este da, dar pentru aceasta vom avea nevoie de telefonul sau tableta noastră Android pentru a avea o conexiune USB OTG .

Soluția este utilizarea unui cablu OTG

USB OTG sau USB de pe Go este o funcționalitate inclusă într - un număr mare de dispozitive Android.

Când un terminal NU este compatibil cu OTG , portul micro USB al telefonului nostru este de tip „slave”. Adică, este capabil să primească energie (5V), dar nu să o emită. Aceasta înseamnă că, indiferent cât de mult conectăm o unitate USB la telefon, nu o va recunoaște niciodată.

Terminalele cu OTG, pe de altă parte , permit alimentarea unui dispozitiv suplimentar prin portul USB (micro USB sau USB tip C). În acest fel, telefonul este capabil să recunoască și să monteze unități de stocare externe, cum ar fi un hard disk, un pendrive sau orice alt accesoriu, cum ar fi tastatura, mouse-ul sau gamepad, printre altele.

Un telefon cu mai multe dispozitive conectate de OTG printr-un HUB | Sursa: Wikipedia

Pentru a putea conecta dispozitivul pendrive sau dispozitivul extern menționat anterior, vom avea nevoie de un accesoriu suplimentar: cel cunoscut sub numele de cablu USB OTG . Este un cablu mic masculin-feminin, cu un conector micro USB pe un capăt și un port USB 2.0 pe celălalt.

Este un accesoriu foarte ieftin pe care îl putem obține pe site-uri precum Amazon sau GearBest pentru foarte puțini bani. În mod normal sunt între euro și maxim 7 sau 8 euro, în funcție de calitatea acestuia (puteți vedea câteva AICI și AICI ). Există, de asemenea, adaptoare pentru USB de tip C (cum ar fi ACEASTĂ ).

Cum pot să știu dacă dispozitivul meu are o funcție OTG?

Pentru a afla dacă terminalul nostru încorporează acest tip de tehnologie, cel mai simplu lucru este să ne uităm la specificațiile terminalului nostru (pe Internet, pe pagina producătorului etc.). De asemenea, putem încerca să instalăm temporar o aplicație care ne spune într-o clipă dacă dispozitivul este compatibil cu USB OTG, cum ar fi USB OTG Checker .

Descărcați QR-Code USB OTG Checker ✔ - Este compatibil USB OTG? Dezvoltator: FaitAuJapon.com Preț: Gratuit

Telefonul sau tableta dvs. nu au USB OTG? Încercați un hub USB și o sursă de alimentare externă

Dacă telefonul sau tableta noastră Android nu are OTG, putem recurge la un mic truc pentru a conecta un pendrive sau orice alt dispozitiv compatibil prin USB. În cazul în care terminalul nostru nu este capabil să „alimenteze” pendrive-ul, putem conecta un USB HUB sau un USB cu 3 capete pentru a ne îndeplini misiunea.

Pentru a face acest lucru, vom folosi unul dintre capetele HUB-ului pentru a conecta o sursă de alimentare externă . În acest fel, dispozitivul USB va putea primi toată puterea pe care micro-sclavul USB al telefonului nu o poate oferi. În imaginea următoare puteți vedea un exemplu grafic al modului în care ar arăta „invenția”:

După cum puteți vedea, în acest fel putem conecta mai multe dispozitive simultan, permițându-ne perechi interesante precum mouse / tastatură, cameră / hard disk extern și multe alte combinații.

Dacă aveți în continuare probleme cu detectarea pendrive-ului, încercați StickMount

Aveți probleme cu obținerea telefonului pentru a detecta USB-ul pe care tocmai l-ați conectat prin OTG? De multe ori problema este de obicei cu cablul, dar dacă ați încercat deja cu mai multe cabluri și problema persistă, poate doriți să aruncați o privire la aplicația StickMount . O aplicație cu un rating excelent de 4,1 stele și peste 1 milion de descărcări pe Google Play.

Descărcați QR-Code [rădăcină] StickMount Dezvoltator: Chainfire Preț: Gratuit

Această aplicație gratuită pentru Android este însărcinată cu montarea unităților de stocare USB conectate de OTG în calea „ / sdcard / usbStorage / xxxx / ”, permițând accesul la conținutul său rapid și ușor. Desigur, necesită permisiuni ROOT.

În cele din urmă, trebuie luat în considerare faptul că, deși funcționează cu un număr mare de telefoane și tablete, în principiu a fost creat gândindu-se doar la terminalele Nexus, deci poate fi întotdeauna cazul în care nu funcționează cu terminalul nostru.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .