5 utilități excelente pentru a măsura temperatura procesorului

Supraîncălzirea procesorului este o problemă destul de comună, mai ales atunci când vine vorba de laptopuri care nu au o ventilație bună. Dacă avem un computer desktop și ne place să experimentăm cu overclocking-ul, este posibil ca, pe lângă depășirea limitelor mașinii, să ajungem și să trimitem procesorul la cea mai apropiată junkyard. Și același lucru ni se poate întâmpla și dacă încercăm să exploatăm la maximum posibilitățile telefonului nostru mobil.

Pentru a împiedica dispozitivul nostru să devină un cartof electronic, este recomandabil să controlați temperatura procesorului cu un instrument dedicat și tocmai asta vom vedea în postarea de astăzi.

Cele mai bune aplicații pentru a monitoriza temperatura procesorului

În continuare, ne uităm la unele dintre cele mai bune programe de monitorizare a temperaturii procesorului pe care le putem găsi pe Android, Windows, Linux și MacOS. Dacă computerul este prea lent, se oprește fără avertisment sau emite căldură vizibilă după câteva minute de utilizare, vă recomandăm să instalați unul dintre aceste programe.

Deschideți monitorul hardware (Windows)

Acest program este disponibil atât pentru Windows XP, cât și pentru Windows 7/8/10 cu versiuni pe 32 și 64 biți. Este un instrument open-source și gratuit și este considerat unul dintre cele mai bune utilitare pentru măsurarea temperaturii procesorului. De asemenea, este capabil să monitorizeze viteza ventilatoarelor, precum și tensiunile, sarcina și ceasul oricărui computer. Funcționează atât cu procesoare Intel, cât și cu procesoare AMD.

Descărcați Open Hardware Monitor de pe site-ul său oficial

Termometru CPU (Windows)

Termometrul CPU este unul dintre cele mai bune programe pentru măsurarea temperaturii computerului nostru. Una dintre cele mai interesante caracteristici ale sale este că vă permite să vedeți temperatura fiecăruia dintre nucleele care alcătuiesc CPU. Și nu numai asta, termometrul CPU este, de asemenea, capabil să afișeze individual nivelul de încărcare al fiecăruia dintre aceste nuclee. Desigur, este gratuit și poate fi descărcat convenabil de pe site-ul său web.

Descărcați termometrul CPU de pe site-ul său oficial

Monitor CPU (Android)

Unul dintre cele mai bune utilitare de monitorizare pe care le putem găsi pe Android. Cu CPU Monitor putem afișa atât frecvența, cât și temperatura procesorului telefonului sau tabletei noastre. Toate acestea în timp real și cu posibilitatea de a crea o istorie pentru a vedea evoluția datelor. Aplicația include, de asemenea, o secțiune în care putem vedea informații despre componentele dispozitivului, cum ar fi modelul SoC, numărul de nuclee, densitatea pixelilor pe ecran etc.

Descărcați QR-Code CPU Monitor - temperatură, utilizare, performanță Dezvoltator: Laboratorul de instrumente de monitorizare a sistemului - Cpu Ram Battery Preț: gratuit

Psensor (Linux)

Dacă lucrăm de la un computer cu Ubuntu sau orice alt sistem Linux, unul dintre cele mai recomandate instrumente este interfața grafică a Psensor. Este un utilitar incredibil de a controla temperatura nu numai a procesorului, ci și a altor componente hardware, cum ar fi hard diskul.

Înainte de a instala Psensor trebuie mai întâi să instalăm și să configurăm un utilitar de linie de comandă numit lm-sensors . La fel, pentru a măsura temperatura hard disk-ului este de asemenea necesar să instalați hddtemp . Pentru a instala toate aceste instrumente trebuie doar să deschidem o fereastră de terminal și să executăm aceste comenzi:

sudo apt instalează lm-sensors hddtemp

Începem detectarea senzorilor din echipament:

sudo sensors-detect

Verificăm dacă senzorii funcționează corect:

senzori

Și, în cele din urmă, lansăm instalarea Psensor:

sudo apt instalați psensor

Dacă totul a decurs bine, vom vedea cum apare o nouă pictogramă pe bara de pe desktop. În cazul în care comenzile de instalare nu funcționează, putem căuta și aplicația în depozitul software al distribuției Linux pe care o folosim.

Fanny (MacOS)

Dacă avem un Mac, cel mai simplu mod de a verifica temperatura procesorului este să folosim aplicația Fanny. Acesta este un program gratuit care ține evidența căldurii emise de CPU, deși oferă și diverse detalii despre ventilator. Odată instalat, acesta funcționează ca un widget de notificare pe care îl putem afișa din bara de meniu a desktopului.

Descărcați Fanny de pe site-ul său oficial

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .