Cei mai buni 7 clienți FTP pentru Android - Android fericit

De FTP (File Transfer Protocol) pentru clienții Android sunt instrumente care ne permit sa comunice cu un server de la distanță pentru a descărca sau încărca fișiere. Schimbul de fișiere prin FTP este o activitate care se desfășoară în mod normal de pe un computer și este de obicei asociată cu administrarea sistemelor informatice. Deși poate fi util dacă gestionăm o pagină web - sau orice alt serviciu online - și dorim să facem modificări serverului nostru direct de pe telefonul mobil.

În cazul specific al Android, există multe browsere de fișiere care ne permit să ne conectăm la servere prin FTP , deși le lipsesc multe funcționalități de bază pe care le găsim în clienții FTP dedicați. Există o alternativă similară, de exemplu, cu Filezilla pe Android?

Cei mai buni clienți FTP pentru Android ai momentului

Una dintre marile calități ale clienților FTP pentru Android este că, la fel ca omologii lor de pe PC - cum ar fi Filezilla menționată mai sus -, au instrumente de criptare care ne ajută să ne protejăm datele împotriva posibilelor hacks externi. Ceva esențial dacă gestionăm fișiere critice sau mai ales sensibile. Acestea sunt unele dintre cele mai proeminente.

1- Mâini de administrator

Admin Hands este cel mai complet și cel mai bine evaluat client FTP avansat pe care îl putem găsi în prezent pe Android. Vă permite să faceți o mulțime de lucruri: conexiuni prin terminal SSH, acceptă protocoale TELNET, SFTP, FTP și HTTP, cheie de administrator securizată și criptată (AES-256) și executarea de scripturi la distanță, printre alte funcționalități.

Cu Admin Hands putem efectua și acțiuni în masă, cum ar fi descărcări, încărcări sau execuții în serie. De asemenea, include o tastatură cu caractere speciale și un instrument pentru ping servere. De fapt, este mai mult un instrument multifuncțional pentru administratori de sistem decât un client FTP ca atare, dar merită cu siguranță.

Descărcați QR-Code Admin Hands: SSH / FTP / SFTP / TLN Dezvoltator: ARPAPLUS Preț: Gratuit

2- AndFTP

Deși interfața sa este puțin depășită, AndFTP este una dintre cele mai populare alternative atunci când vine vorba de clienții FTP pentru Android. Aplicația acceptă protocoale FTP, SFTP, SCP și FTPS pe SSL / TLS (explicit și implicit).

Odată ce suntem conectați la gazdă, putem încărca fișiere, descărca, șterge, redenumi, edita și alte funcții tipice pe care le-am găsi într-un client desktop. De asemenea, putem modifica permisiunile folderelor și fișierelor, pe lângă sincronizarea folderelor. Pe scurt, un program foarte complet.

În prezent, există 2 versiuni ale AndFTP: una gratuită care nu permite sincronizarea folderelor și include reclama ciudată și o versiune premium care elimină aceste 2 limitări, la 4,99 USD.

Descărcați QR-Code AndFTP este un client FTP Dezvoltator: LYSESOFT Preț: Gratuit

3- Client FTP FTPCafe

Un client FTP simplu, dar extrem de eficient, foarte în linie cu AndFTP. Acceptă FTP, FTPS (FTP peste SSL implicit și explicit) și SFTP (FTP peste SSH). Când vă conectați la server, permite conectarea cu parolă, RSA / DSA OpenSSL sau cu cheia privată ConnectBot .

În ceea ce privește caracteristicile sale, cu FTPCafe putem transfera mai multe fișiere și foldere, întrerupe transferurile sau redenumi, descărca, șterge fișiere și altele. Aplicația este gratuită cu anunțuri, deși putem trece și la versiunea pro plătită cu puțin peste 4 euro dacă vedem că aplicația ne mulțumește și o folosim bine.

Descărcați QR-Code FtpCafe FTP Client Dezvoltator: Droidware UK Preț: Gratuit

4- Client FTP Turbo și client SFTP

Un client FTP cu o interfață atractivă și actualizată - da, există și clienți FTP care arată bine - arătând foarte asemănător cu un browser de fișiere obișnuit. Odată ce ne-am autentificat, putem accesa lista de fișiere și foldere de pe server, de unde putem încărca sau edita fișiere.

Turbo FTP acceptă parole și chei private pentru conexiunile SFTP, are un editor mic, oferă suport pentru root și criptare la trimiterea parolelor.

Descărcați clientul QR-Code Turbo FTP și clientul SFTP Dezvoltator: Docode OÜ Preț: Gratuit

5- Instrumente Web: FTP, SSH, HTTP

Instrument multifuncțional destinat gestionării paginilor web . Aplicația include un client FTP / SFTP pentru a transfera fișiere, dar și alte utilitare, cum ar fi un tester HTTP, un instrument pentru a verifica stabilitatea site-ului, un editor de cod sursă, un client Telnet, SSH și alte funcționalități suplimentare.

O aplicație potrivită pentru administratorii de sistem, dezvoltatorii și profesioniștii care oferă ceva diferit de clientul FTP tipic pe care îl putem găsi în Google Play Store.

Descărcați Instrumente Web QR-Code: FTP, SSH, HTTP Dezvoltator: DDM Preț: Gratuit

6- eFTP

eFTP, cunoscut și sub numele de Easy FTP Client, este un client FTP remarcabil pentru Android, cu o interfață atractivă, ușor de utilizat și plin de caracteristici. Cu toate acestea, are o mare limitare, și anume că, în versiunea gratuită, permite doar transferul a maximum 3 GB de date (care este probabil motivul pentru ratingul scăzut din Play Store). În unele cazuri, poate fi mai mult decât suficient dacă folosim aplicația doar pentru a încărca sau modifica fișierul ciudat cu o greutate redusă, deși pentru alți utilizatori poate fi prea scurt.

Aplicația acceptă schimbul de fișiere printr-o conexiune Wi-Fi, lucru care nu este întotdeauna disponibil în acest tip de instrument, ceea ce este apreciat. De asemenea, permite încărcarea și descărcarea simultană a mai multor fișiere, întreruperea transferurilor și crearea fișierelor ZIP protejate prin parolă.

Descărcați QR-Code FTP Client Dezvoltator: AppAzing.net Preț: Gratuit

7- AbyssFTP

Acest client FTP puțin cunoscut are o evaluare destul de pozitivă de către comunitatea Android, deși este o aplicație destul de veche care nu a primit actualizări din 2011. Asta nu înseamnă că (lăsând deoparte o interfață ușor depășită) ne găsim cu o aplicație foarte completă pentru a gestiona serverul nostru prin FTP.

Suportă conexiuni FTP și FTPS (implicite și explicite) și descărcare / încărcare fișiere recursive. De asemenea, putem deschide fișiere, le redenumim, le putem șterge și le putem modifica permisiunile de la distanță, fără prea multe complicații.

Descărcați QR-Code AbyssFTP Dezvoltator: Antonio J. Ruiz Preț: Gratuit

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .