Alienware Concept UFO: o versiune sălbatică a Nintendo Switch

Deși  Nintendo Switch este practic o evoluție logică a Wii U anterioară, nimeni nu se îndoiește în acest moment că este una dintre marile dezvăluiri tehnologice ale deceniului. O consolă portabilă care poate fi conectată și la ecranul televizorului, cu gamepad-uri detașabile care permit până la doi jucători în orice moment și loc.

Ideea unei console hibride este prea suculentă pentru a fi lăsată doar în curtea Nintendo și a fost doar o chestiune de timp înainte ca alte companii importante să încerce să o imite. La CES 2020 , târgul mondial de electronice care se desfășoară în fiecare an la Las Vegas, Alienware a dezvăluit un dispozitiv care seamănă suspicios cu Nintendo Switch. Ceva de genul unei clone obraznice, dacă nu ar fi faptul că are mai multă chicha în ea decât un burger cu o porție dublă de slănină.

Alienware Concept UFO: un PC de joc în formă de Nintendo Switch

Mașina se numește Concept OZN și vine ca un computer de joc cu un ecran tactil integrat și două controlere care pot fi atașate magnetic pe părți pentru o experiență ... da, mai mult sau mai puțin la fel ca Nintendo Switch. Ecranul are o rezoluție de 1900x1200p și sistemul montează Windows 10 ca sistem de operare, ceea ce înseamnă că îl putem stoarce ca un computer din toate punctele de vedere, nu doar pentru a juca câteva jocuri în aer liber.

Trebuie remarcat faptul că acesta este un proiect conceptual , adică este doar o „încercare și eroare”, așa că Dell - proprietarul mărcii Alienware - nici măcar nu a confirmat că îl va duce la magazine într-o zi. Desigur, există mai multe prototipuri fizice care au fost testate la târg și, din ceea ce spun cei care și-au pus ghearele, ne-am confrunta cu o mașină capabilă să ruleze jocuri precum Mortal Kombat 11 și World War Z cu suficientă ușurință.

În ceea ce privește restul caracteristicilor, dispozitivul ar echipa un procesor Intel de generația a 10-a, porturi USB C în partea superioară și inferioară (care ar permite adăugarea unei tastaturi și a unui mouse), un port Thunderbolt pentru a conecta „consola” la televizor. , Conectivitate Wi-Fi și Bluetooth.

Există încă loc de îmbunătățire

Dar nu totul este floare: analiștii comentează, de asemenea, că comenzile au suficient spațiu de îmbunătățire și, ținând cont de faptul că ne confruntăm cu un computer portabil cu o greutate mare (în jur de un kilogram), nu este foarte confortabil sau ergonomic pentru sesiunile lungi de joc. Acesta este ceea ce are de-a face cu încercarea de a menține acel design „gamer” atât de stâncos tipic Alienware.

În caz contrar, se pare că consola răspunde mai bine atunci când este conectată la un monitor, oferind rate de reîmprospătare mai apropiate de 60 FPS, în timp ce răspunde ușor peste 30 FPS în modul portabil. După cum am menționat, este încă un prototip: un eșantion de mușchi de către producător, care întâmplător servește pentru a testa piața și a vedea dacă merită să scoateți un produs de acest tip pe stradă.

Și ce va crede Nintendo despre toate acestea? Ați fi dispus să luptați pentru proprietatea intelectuală a unui astfel de dispozitiv? Adevărul este că nu pare că Conceptul OZN poate concura cu Nintendo Switch sau cel puțin nu direct. În acest caz, am vorbi despre un hardware care se apropie de o gamă mult mai premium, cu prețuri similare cu cele ale unui laptop pentru jocuri, departe de cei aproape 300 de euro pe care îi merită în prezent un nou Switch.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .