Cum să îmbunătățiți și să creșteți semnalul WiFi pe Android - The Happy Android

La ce bun un telefon mobil care nu poate accesa internetul? Adevărul este că suntem cam șchiopi. Dacă am epuizat datele, cel mai probabil vom încerca să ne conectăm la o rețea fără fir, folosind aplicații precum WiFi Master Key pentru a descoperi puncte de acces gratuite în jurul nostru.

WiFi este, de asemenea, cea mai practică soluție, mai ales dacă suntem acasă, dar ce se întâmplă dacă semnalul care ajunge la Android-ul nostru este foarte slab? În acest caz, cel mai bine este să stați jos și să petreceți 5 minute îmbunătățind calitatea rețelei wireless . Cu siguranță o vom aprecia pe termen lung!

Cum se îmbunătățește calitatea WiFi pe dispozitivele Android

Când vine vorba de atacarea unei probleme cu un semnal WiFi slab sau prea slab, trebuie să o facem prin 2 fronturi bine diferențiate. Pe de o parte, există acțiunile pe care le putem efectua pe telefonul sau tableta noastră, iar pe de altă parte, setările de configurare pe care le putem aplica direct routerului. Să vedem în ce constau.

De la telefon

Înainte de a începe să puneți mâna pe router, este recomandabil să efectuați anumite sarcini de „întreținere” pe telefon.

Uitați de rețeaua WiFi și reconectați-vă

Când avem o problemă de conexiune Wi-Fi, primul lucru pe care ar trebui să-l facem este să ștergem datele de configurare a rețelei și să ne reconectăm. De obicei, acest lucru funcționează deosebit de bine atunci când vine vorba de defecte unice.

Trebuie doar să mergem la „ Setări -> Rețele și internet ”, să facem clic pe conexiunea Wi-Fi activă și în detaliile rețelei, să selectăm „ Uitați ”. În acest fel, Android-ul nostru va șterge toate setările de conexiune, precum și parola de acces. Dacă am avut o problemă cu rază mică de acțiune, cel mai probabil va fi remediată „automat” atunci când ne reconectăm.

Găsiți frecvențele și canalele mai puțin călătorite

Dacă, după ce am uitat și reconfigurat conexiunea, nu merge tot atât de repede pe cât ne-am dori, trebuie să luăm măsuri puțin mai drastice: trebuie să ne suflecăm mânecile și să punem mâinile puțin în noroi.

Pentru a face acest lucru, vom instala aplicația WiFi Analyzer (sau alte alternative, cum ar fi ESTA) pentru a verifica canalele și frecvențele rețelelor pe care le avem în jurul nostru. Aceasta este o informație care ne va ajuta să știm ce canale de difuzare sunt cele mai puțin utilizate . În acest fel, putem merge la setările de configurare ale routerului nostru și îl putem ajusta astfel încât Wi-Fi-ul vecinilor noștri să nu creeze interferențe și să avem o conexiune de o calitate mult mai bună.

Descărcați QR-Code Wifi Analyzer Dezvoltator: farproc Preț: Gratuit

Notă: Pentru ca WiFi Analyzer să funcționeze corect, este necesar să acordați permisiuni de localizare aplicației (din meniul „Setări -> Aplicații” al sistemului).

În prezent, semnalele WiFi sunt transmise pe 2 frecvențe: 2,4 GHz și 5 GHz. La rândul lor, fiecare dintre aceste frecvențe are benzi de emisie diferite, numite și „canale”. Astfel, frecvența de 2,4 GHz are aproximativ 11 canale, frecvența de 5 GHz fiind cea mai largă, cu 45 de canale.

Acestea fiind spuse, vom deschide aplicația WiFi Analyzer și, odată ce scanarea este finalizată, vom vedea pe ce canal se află atât wifi-ul nostru, cât și cel al celor mai apropiate rețele de difuzare. Acest lucru ne va permite, de asemenea, să vedem ce canale sunt gratuite .

Acum că știm acest lucru, următorul pas este mai mult decât evident: intrați în meniul de configurare a routerului și schimbați canalul rețelei noastre WiFi.

De la router

Pentru a intra în router vom avea nevoie de 2 date:

  • Adresa IP sau gateway-ul routerului.
  • Numele de utilizator / parola de acces (nu trebuie confundat cu numele de utilizator / parola pentru conectarea la rețeaua WiFi).

Dacă aveți probleme la accesarea acestuia, aruncați o privire la postarea „Cum se accesează un router”.

Panoul de configurare al fiecărui router este diferit, deși în majoritatea cazurilor au interfețe destul de similare. De exemplu, în setările routerului TP-Link din imaginea de mai jos, putem modifica canalul din meniul „ Rețea fără fir -> Configurare rețea fără fir ”.

Odată ce am găsit secțiunea care se referă la canal, trebuie doar să o schimbăm cu una gratuită (conform datelor colectate cu aplicația Wifi Analyzer).

Amintiți-vă că frecvența de 5 GHz este de obicei mai puțin utilizată, așa că, dacă aveți un router compatibil, este probabil că veți găsi mai multe canale gratuite pe această frecvență. Desigur, deși viteza de transmisie este mult mai puternică în rețelele fără fir de 5 GHz, gama este, de asemenea, mult mai limitată.

Instalați un repetor wifi în zonele cele mai îndepărtate de router

Dacă după schimbarea canalului continuăm să primim un semnal foarte slab în unele camere, este recomandabil să instalați un repetor Wi-Fi . Nu sunt foarte scumpe - de obicei sunt în jur de 20 sau 30 de euro - și ne vor ajuta să amplificăm semnalul în toată casa. În prezent folosesc TP-Link N300 TL-WA850RE și, pentru un etaj mediu, adevărul este că funcționează foarte bine.

Postare asociată: Cele mai bune 7 repetoare wifi pentru acasă

Cum să îmbunătățim semnalul wifi atunci când suntem pe stradă

Toate acestea sunt în regulă dacă suntem acasă, dar când suntem în locuri publice conectate la alte rețele, evident, nu putem atinge routerul. Deși în aceste situații opțiunile sunt mult mai limitate, putem păstra întotdeauna aceste două sfaturi în minte:

  • Nu vă mișcați mult : dacă suntem conectați la Wi-Fi-ul unei biblioteci sau a unui centru comercial și nu ne oprim din mișcare, vom sări de la un punct de acces la altul. Acest lucru determină slăbirea semnalului.
  • Evitați obstacolele : WiFi are deseori probleme la trecerea prin pereți. Alte obiecte, cum ar fi ușile și alte obstacole, pot, de asemenea, să slăbească semnalul wireless. Încercați să rămâneți în cele mai mari camere (sau cât mai aproape de router sau repetor posibil).

Dacă vi s-a părut interesant acest post, puteți găsi mai mult conținut similar în secțiunea Conectivitate .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .