Top 9 servicii VPN gratuite (2020) - Android fericit

Ca regulă generală, VPN-urile plătite sunt de obicei de cea mai bună calitate, dar un VPN gratuit poate fi, de asemenea, cea mai bună opțiune, în funcție de nevoile noastre specifice. Prin stabilirea unei conexiuni VPN putem obține un strat suplimentar de securitate atunci când navigați pe pagini dubioase, ne putem conecta la Wi-Fi public sau putem evita blocurile regionale ale unor conținut online. Care sunt cele mai bune VPN-uri pe care le putem folosi în prezent fără a cheltui niciun ban din buzunar?

4 factori de luat în considerare înainte de a începe să utilizați un VPN gratuit

Ca aproape orice în viață, oferirea unui serviciu VPN are un cost destul de ridicat și cheltuieli de întreținere asociate. În cazul VPN-urilor, acest lucru necesită să aveți mai multe servere în diferite țări, asistență tehnică, dezvoltare și un etcetera lung.

Prin urmare, înainte de a începe să navigați cu un VPN gratuit - mai ales având în vedere că o facem pentru a avea o intimitate mai mare - este important să luăm în considerare mai multe lucruri:

  • Care este modelul dvs. de afaceri? După cum spunem, menținerea unui serviciu VPN cu servere împrăștiate pe toată planeta este costisitoare. Banii trebuie cu siguranță să vină de undeva, deci dacă folosim un serviciu „gratuit”, de unde provin toți acești bani? Unele companii oferă un plan gratuit limitat pentru a trece la abonamentele lor plătite, în timp ce altele includ reclame sau vând datele noastre personale pentru a recupera o parte din investiția lor și a obține profit. Singurul lucru despre care suntem clari este că nu dorim ca datele noastre să fie vândute către companii externe, așa că, înainte de a începe să utilizați un VPN gratuit, este recomandabil să revizuiți care este modelul lor de afaceri.
  • Serviciul păstrează înregistrările sau jurnalele utilizatorului? Multe VPN-uri susțin că nu păstrează nicio evidență a ceea ce face utilizatorul atunci când este conectat, dar este întotdeauna recomandabil să citiți politicile și termenii de serviciu pentru a ne asigura că toate datele noastre de activitate sunt complet șterse după ce închidem conexiunea.
  • Care sunt dezavantajele sau compromisurile planului gratuit? După cum spunem, VPN-urile gratuite au de obicei anumite limitări. Unele companii permit doar un anumit consum de megaocteți pe lună, în timp ce altele reduc viteza conexiunii în timpul orelor de vârf. În primul rând, trebuie să evaluăm dacă aceste omologi ni se par acceptabili și sunt compatibili cu nevoile noastre.
  • Ce informații ne solicitați pentru a ne înregistra și a utiliza serviciul? La înscriere, unii furnizori de VPN ne cer anumite informații, cum ar fi numele, adresa de e-mail sau parola, în timp ce alții ne permit să ne folosim serviciul fără a furniza informații prealabile. Dacă obiectivul nostru este să navigăm în mod anonim și privat, cu cât avem mai puține date, cu atât mai bine.

În plus, dacă obiectivul nostru principal este de a evita blocurile regionale, se recomandă, de asemenea, să analizăm câte locații diferite oferă serviciul.

Cele mai bune VPN-uri gratuite ale momentului

Acestea fiind spuse, să vedem care sunt cele mai dorite VPN-uri gratuite pe care le putem găsi pe piață astăzi.

1. ProtonVPN

Marea caracteristică vedetă a ProtonVPN este că nu are nicio limită lunară de date , așa că o putem folosi cât vrem. Considerentul - după cum vă puteți imagina - este că utilizatorii gratuiți au o prioritate mai mică în ceea ce privește lățimea de bandă în timpul vârfurilor de trafic, astfel încât, în anumite momente ale zilei, putem observa anumite scăderi de viteză.

Un alt punct pozitiv este că ne putem înscrie doar cu o adresă de e-mail. Acum, un singur dispozitiv poate fi conectat simultan, iar numărul locațiilor disponibile este limitat la 3. De asemenea, nu există suport pentru P2P, dar, pe partea pozitivă, trebuie menționat faptul că ProtonVPN are o politică strictă „fără jurnale”. De asemenea, nu există reclame pe web sau pe vreunul dintre clienții săi pentru PC-uri sau dispozitive mobile, ceea ce nu este deloc rău.

Accesați ProtonVPN gratuit

2. Parbriz

Windscribe este un serviciu VPN destul de recent și a atras multă atenție datorită planurilor sale generoase gratuite. Pentru zero euro pe lună avem acces la 10 GB de date pe lună , deși publică frecvent oferte de până la 20 de concerte pe lună (sau chiar 50 GB așa cum am discutat acum ceva timp în acest ALT POST). Există chiar șansa de a câștiga mai multe concerte prin partajarea de tweet-uri despre companie și acțiuni similare.

Windscribe nu păstrează jurnale de conexiuni, adrese IP sau înregistrări ale paginilor pe care le vizităm. În timp ce suntem conectați la un server, acesta își păstrează numele de utilizator, dar odată ce ne deconectăm de la sesiune, toate datele sunt șterse automat după 3 minute. În ceea ce privește securitatea, folosește un protocol de criptare AES pe 256 de biți și o cheie RSA de 4.096 de biți. Unul dintre cele mai recomandate VPN-uri gratuite ale momentului.

Accesați Windscribe

3. VPN Hotspot Shield

Hotspot Shield este una dintre puținele companii VPN care oferă atât servicii cu plată, cât și gratuite. Unul dintre marile sale avantaje este că îl putem folosi pe până la 5 dispozitive simultan și are, de asemenea, o limită de date mult mai generoasă decât majoritatea, cu un consum maxim de 500 MB pe zi (15 GB / lună).

Aplicația este foarte ușor de utilizat și are mai mult de 2.500 de servere răspândite pe toată planeta (peste 70 de locații disponibile), deși cu planul gratuit ne putem conecta doar la un anumit număr de servere. Există, de asemenea, reclame, dar, deoarece nu sunt foarte enervante, nu reprezintă o mare problemă.

Desigur, un detaliu important de menționat este că, dacă intrăm pe pagina Hotspot Shield, vom vedea că nu există un „plan gratuit” pe care să-l putem alege de la început. Mai întâi trebuie să ne înscriem pentru perioada de încercare gratuită de 7 zile a abonamentului „Elite”, să anulăm abonamentul și de acolo să continuăm cu planul gratuit (ceea ce implică, de asemenea, să furnizați o metodă de plată). În orice caz, unul dintre cele mai puternice VPN-uri gratuite pe care le putem găsi astăzi.

Accesați Hotspot Shield

4. Turbo VPN

Un VPN rapid și nelimitat compatibil cu Android, Windows, iOS și MacOS și care oferă până la 8 locații diferite în cadrul planului său gratuit: Olanda, Regatul Unit, SUA (New York), SUA (San Francisco), Canada, Germania, India și Singapore.

Aplicația mobilă are câteva caracteristici interesante, cum ar fi posibilitatea de a filtra ce aplicații se conectează utilizând VPN și care nu . Dacă sunteți interesat să cunoașteți ceva mai în profunzime despre experiența noastră de utilizare a acestei platforme - și alte detalii, cum ar fi politica sa de confidențialitate - puteți arunca o privire asupra recenziei pe care am dedicat-o cu ceva timp în urmă pe blog.

Accesați Turbo VPN

5. Ascunde-mă

Marele avantaj al utilizării Hide.me este că nu salvează jurnalele de niciun fel și chiar și versiunea gratuită nu conține anunțuri. Compania oferă în prezent 10 GB de date pe lună cu planul gratuit, deși numărul de servere este limitat la 5 locații diferite .

Prin urmare, dacă dorim să ne conectăm la servere din țări foarte specifice, este posibil să nu putem merge prea departe cu Hide.me. Acum, ne confruntăm cu o alternativă extrem de recomandată pentru a adăuga acel strat suplimentar de protecție atunci când navigăm pe Internet sau suntem conectați la Wi-Fi din bibliotecă, aeroport și altele asemenea.

Accesați Hide.me

6. Accelerați

Speedify are mai mulți factori în favoarea sa. Cu planul gratuit, avem acces la unul dintre cele mai rapide servicii VPN ale momentului, cu o mulțime de servere disponibile (peste 70). Același lucru pe care îl primesc abonații premium ai platformei.

Pe de altă parte, consumul de date este limitat la 5 GB în prima lună. De acolo, limita este redusă și mai mult până când avem maximum 2 GB de date pe lună. Un VPN excelent, dacă ceea ce căutăm este viteza și viteza mai presus de orice.

Acces Speedify

7. SurfEasy

SurfEasy este dezvoltat de aceeași echipă din spatele browserului Opera. Din acest motiv, îl putem găsi integrat în browserul însuși, deși au și o aplicație independentă pe care o putem folosi pentru alte lucruri decât pentru a naviga pe internet.

Deși consumul de date al VPN-ului este nelimitat dacă îl folosim prin browserul Opera, când trecem la versiunea aplicației SurfEasy, această limită este stabilită la 500 MB pe lună. Puteți vedea mai multe detalii despre funcționarea VPN-ului integrat Opera în acest ALT POST .

Accesați SurfEasy

8. Cloudflare WARP

Primul lucru care trebuie clarificat în ceea ce privește WARP este că nu este conceput pentru a ne ascunde adresa IP. În loc de un instrument pentru a facilita accesul la conținut cu blocare regională, WARP se prezintă ca „un VPN pentru persoanele care nu știu ce înseamnă un VPN” (acesta este literalmente sloganul său) și scopul său este de a ne proteja confidențialitatea și securitatea de timpul pentru conectarea la Internet. Adică, nu vă permite să alegeți nicio locație sau server dacă asta este ceea ce căutăm.

Aplicația este complet gratuită și nelimitată , deși există și un serviciu cu plată numit WARP + care oferă o viteză mai mare și o criptare mai mare a datelor pentru 3,99 euro pe lună. Putem descărca aplicația Android din Magazin Play sau putem configura DNS-ul gratuit Cloudflare dacă folosim un computer ( ghid de instalare ).

9. TunnelBear

TunnelBear este unul dintre serviciile VPN de cea mai înaltă calitate și „ușor de utilizat” pe care le putem găsi. Cu toate acestea, deși are planuri gratuite și premium, cu planul gratuit vom avea acces doar la 500 MB de date pe lună . Este un număr destul de limitat, deși numărul locațiilor disponibile se ridică la peste 20.

Conexiunea este foarte stabilă și de-a lungul timpului compania a redus cerințele pentru a se putea înregistra, în așa fel încât acum nici măcar nu ne cer numele pentru a începe să folosim aplicația. Un serviciu foarte limitat în ceea ce privește volumul de trafic, dar poate fi extraordinar dacă avem nevoie de el doar pentru anumite ocazii, în timp ce călătorim sau similar.

Accesați TunnelBear

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .