Dragon Ball Minus: manga mamei lui Goku

Acum că știm că următorul film Dragon Ball va fi despre Broly și istoria Saiyanilor, poate fi interesant să aruncăm o privire în trecut și să recuperăm manga Dragon Ball Minus .

Este ultimul comic - până în prezent - desenat complet de Akira Toriyama în care personajele Dragon Ball trec din nou sub creionul artistului. Nici nu este o poveste incredibil de revelatoare, dar servește pentru a introduce câteva elemente în retrocontinuitate și pentru a umple golul ciudat din istoria planetei Vegeta.

Dragon Ball Minus, o ultimă privire asupra saiyanilor dinaintea apocalipsei

Dragon Ball Minus: Special Omake Story - Rocket child of destin ”, cunoscută și sub numele de „ Extra special story: Dragon Ball - (minus): bebelușul abandonat al destinului ”, „ Dragon Ball - ” sau „ Dragon Ball Minus ” pentru a se usca , a fost publicat în aprilie 2014 în Japonia ca un capitol suplimentar pentru edițiile tankobon și kanzenban ale Jaco, manga Galactic Patrolman scrisă și desenată de Toriyama însuși.

Aici, în Spania, a fost lansat în 2015 de Planeta Cómic în volumul unitar al lui Jaco, anunțându-se pe coperta manga ca „ Dragon Ball, prequelul! ”. Apoi s-a dovedit că din cele 247 de pagini pe care le avea volumul, doar 17 corespundeau Dragon Ball Minus, dar asta este o altă poveste ...

Canonul Dragon Ball Minus este?

În această manga specială de 17 pagini, Akira Toriyama profită de ocazie pentru a se întoarce în timp și pentru a dezvolta puțin zilele și mediul anterior distrugerii planetei Vegeta de către Freeza.

Îl vedem pe Bardock în toată splendoarea sa, cucerind planete și, în același timp, îngrijorându-se cu privire la viitorul tânărului său fiu de 3 ani, Kakarot. Dar ceea ce este cu adevărat interesant este că putem vedea în sfârșit Gine, mama lui Goku pentru prima dată .

În plus, Toriyama folosește Freeza pentru a aduce în prim plan un posibil „zeu super Saiyan”, introducând acest concept nou dezvoltat din Dragon Ball Super în retrocontinuitate.

Având toate aceste concepte pe masă, putem spune că Dragon Ball Minus este canon? Dacă considerăm că orice poveste scrisă și desenată de Akira Toriyama este canon, această manga este la fel de canon ca cea mai mare .

Faptul că a fost publicat ca o completare la o altă manga, în acest caz Jaco, nu îi scade valabilitatea. Mai mult decât atât, mașina de patrulare galactică a fost integrată ulterior în Dragon Ball Super, așa că putem presupune că ambele povești au loc în același univers comun.

Aceasta este Gine, mama lui Son Goku, care taie o șuncă.

Desenul: acesta nu este Toriyama pe care l-ați cunoscut în copilărie

Desenul lui Akira Toriyama, ca și al oricărui bun desenator, a evoluat de-a lungul anilor. Lovitura sa a devenit mult mai directă, cu mai puține linii și corpuri mai subțiri. Ar fi interesant să vedem cum s-ar confrunta autorul unele dintre cele mai iconice bătălii ale saga de astăzi. Din păcate, în Dragon Ball Minus nu există multe scene de acțiune, deci este dificil să faci o comparație decentă.

La nivel stilistic, ne găsim în fața unei lucrări mai apropiate de Kintoki sau de Toccio însuși, Îngerul. Toriyama nu a fost niciodată excesiv de entuziasmat de lupte, iar acest tip de desen favorizează scenele mai banale din manga. Vedem niște tineri Raditz și Vegeta, un bebeluș Goku mult mai puțin plictisit decât atunci când era mic și un Bardock mai puțin musculos decât mulți își vor aminti.

Vegeta și Raditz, înainte de a face comuniunea.

Primul pas pentru a rescrie originea lui Goku și sfârșitul planetei Vegeta

La începutul Dragon Ball Minus putem citi un scurt mesaj (presupus de la editor): „ Deoarece trecutul Dragon Ball s-a schimbat puțin în mod neașteptat, i-am cerut autorului să se întoarcă puțin mai departe în timp și să ne spună cum a plecat Goku spre pământ, ceva ce nici măcar el nu știa ”.

După cum mulți dintre voi își vor aminti, în 1990 Toei a lansat OVA „ Ultima luptă ”, un televizor special care a povestit moartea lui Bardock și distrugerea planetei Vegeta. Acest special, deși apreciat de public, nu a devenit niciodată canon ca atare, deoarece această poveste nu provine din manga originală.

Din acest motiv, când la începutul Dragon Ball Minus se spune că „trecutul Dragon Ball s-a schimbat puțin în mod neașteptat”, ne dau de înțeles că vor face o abordare mai detaliată a trecutului rasei Saiyan.

Ceva pe care l-am văzut deja reflectat în declarațiile recente ale lui Toriyama, vorbind despre legendarul Yamoshi. Un trecut Saiyan despre care vom obține, fără îndoială, și mai multe informații despre momentul lansării Dragon Ball Super: Broly la sfârșitul anului 2018.

Pe scurt, o manga interesantă, mai mult ca un posibil punct de plecare pentru poveștile viitoare, decât ca o manga în sine. Bine desenat și cu o narațiune de marcă de casă. Recomandat tuturor fanilor saga Dragon Ball.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .