De ce Windows 10 consumă atât de multă memorie RAM și cum se remediază - Android fericit

Dacă folosiți Windows 10 de ceva timp, veți observa că ori de câte ori porniți computerul, consumul de memorie este de cel puțin 50%. Nu contează dacă aveți o memorie RAM de 2 GB, 4 GB sau 8 GB, va consuma întotdeauna jumătate din boot-ul sistemului. Este normal? Dacă aveți o memorie puternică și aveți, de asemenea, un anumit control cu ​​programele care încep la pornire, sistemul nu ar trebui să consume atât de mult RAM. Sau cel puțin asta dictează logica.

Care este cauza?

Sistemul nostru de operare utilizează memoria RAM pentru a stoca datele și fișierele programelor pe care le folosim pentru a le accesa într-un mod mai rapid. Prin urmare, în loc să acceseze acele informații care se află pe hard disk, Windows le copiază în memorie pentru a accelera gestionarea.

Dar de ce Windows consumă atât de multă memorie dacă tocmai am pornit computerul și nu rulăm încă niciun program? Vinovatul are un prenume și un nume: Superfetch . Acest serviciu Windows este însărcinat să vadă ce programe folosim cel mai frecvent și le încarcă în memorie înainte de a le folosi chiar și. În acest fel, atunci când vrem să încărcăm programul menționat, Windows îl are deja în RAM și accesul și execuția acestuia sunt mai rapide decât dacă ar fi trebuit să-l ia de pe hard disk și să-l încarce în memorie când îl întrebăm.

Superfetch poate fi dezactivat?

Dacă nu vrem ca Windows să gândească pentru noi și să facă acest consum inutil de RAM, putem dezactiva Superfetch:

  • Făcând clic dreapta pe butonul de pornire Windows, selectăm „ Run ” și tastăm comanda „ services.msc ”. De asemenea, puteți tasta această comandă în Cortana dacă este mai confortabilă pentru dvs.

Original text


Executați comanda „services.msc” pentru a accesa panoul de servicii Windows
  • Odată pornit panoul de servicii îl căutăm pe cel corespunzător „ Superfetch ”, iar cu butonul din dreapta pe serviciu facem clic pe „ Properties ”.

  • Vom vedea că tipul de pornire este în „ Automat ”. O vom lăsa „ Dezactivat ” și apoi vom opri procesul, așa cum se arată în imagine.
Asigurați-vă că dezactivați și opriți serviciul
  • Aplicați modificările și reporniți computerul.

După dezactivarea Superfetch, computerul dvs. ar trebui să consume mai puțină memorie RAM. În orice caz, dacă vedem că scăderea consumului de memorie RAM nu a fost foarte remarcabilă, putem ușura consumul de memorie la pornire dezactivând unele dintre programele care se încarcă automat la pornirea sistemului. Poate că acestea sunt programe pe care nu le folosim mult și nu are prea mult sens ca Windows să consume resurse în aceste aplicații:

  • Deschidem „ Managerul de activități ” (Ctrl + Shift + Esc) și mergem la fila „ Acasă ”. Aici putem vedea toate aplicațiile pe care Windows le încarcă automat de fiecare dată când pornim sistemul nostru. Vom sorta programele după câmpul „ Start impact ” .
Examinați programele cu impact ridicat la pornire
  • Programele care au un impact mare sunt cele care consumă cele mai multe resurse, așa că le vom dezactiva pe cele pe care nu le folosim în mod regulat sau pe care le vom începe pur și simplu când vrem să le folosim. Le putem dezactiva selectând programul și făcând clic pe „ Dezactivare ”.

După aceasta, sistemul ar trebui să ușureze semnificativ consumul de RAM la pornire. În cazul nostru, după dezactivarea Superfetch și eliminarea a câteva programe de pornire, am reușit să reducem consumul de RAM la pornire cu 20%.

Windows continuă să consume prea mult RAM

Dacă după aceste câteva sfaturi sistemul nostru continuă să consume prea mult RAM, cauza problemei poate fi alta:

  • Avem un tip de virus sau malware pe computer care ne consumă resursele. Pentru rezolvare, vă recomandăm următorul articol .
  • Microsoft a confirmat că au detectat un consum ridicat de resurse din cauza problemelor de compatibilitate cu driverele unor plăci de sunet și grafice. Actualizați driverele plăcii video și audio pentru a remedia problema.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .