Eroare la redarea videoclipurilor cu Sony Vegas (nvopencl.dll) Soluție!

De ceva timp am probleme cu redarea videoclipurilor cu Sony Vegas Pro 13.0 . Aceasta este o eroare legată de fișierul nvopencl.dll . Este o problemă reală, deoarece blocarea nu are loc la începutul redării, ci la mijlocul întregului proces. Astăzi am descoperit originea problemei - și soluția ei - așa că vreau să o împărtășesc cu voi toți.

În cazul meu, eroarea pe care am primit-o când am încercat să convertesc toate piesele într-un singur fișier video gestionabil a fost mesajul tipic „ Vegas Pro a încetat să funcționeze ”. Dacă a bifat caseta „ Afișează detaliile problemei ”, ar putea citi următorul mesaj.

Descrierea problemei:

Nume aplicație: Vegas Pro

Versiunea aplicației: Versiunea 13.0 (Build 290) pe 64 de biți

Problemă: excepție neadministrată (0xc0000005)

Modul de eroare: C: \\ Windows \\ system32 \\ nvopencl.dll

Adresă eroare: 0x000001EAA62903F0

Offset de eroare: 0x000001EAA62903F0

Iată cheia care ne va ajuta să detectăm sursa problemei. Modulul care eșuează conform acestui mesaj este fișierul nvopencl.dll. Toate celelalte informații suplimentare sunt irelevante în acest caz.

Detaliile eșecului procesului:

Calea procesului: C: \ Program Files \ Sony \ Vegas Pro 13.0 \ vegas130.exe

Versiune proces: Versiunea 13.0 (Build 290) pe 64 de biți

Descrierea procesului: Vegas Pro

Data procesului de imagine: 2014-04-10 (joi 10 aprilie) 08:27:08

Dacă bifăm „Afișează detaliile problemei” vom obține informații foarte valoroase.

Cum se remediază blocarea Sony Vegas din cauza erorii din fișierul nvopencl.dll

Acest tip de oprire neașteptată a redării video Sony Vegas nu este legat de conexiunea la internet a computerului, de instalarea defectuoasă a aplicației sau de orice fișier corupt. Nici măcar nu are legătură cu faptul că folosim sau nu o versiune oficială de Vegas, piratilla.

Eroarea de redare este direct legată de placa grafică . Mai precis, cu accelerația GPU utilizată de cele mai recente versiuni ale Sony Vegas. De fapt, fișierul  nvopencl.dll corespunde  driverului grafic OpenCL utilizat de cardurile NVIDIA.

Pentru a remedia acest lucru, trebuie doar să dezactivați accelerarea GPU, care este activată în mod implicit în editorul video.

Pentru a face acest lucru, deschidem Sony Vegas Pro și urmăm pașii următori:

  • Faceți clic pe „ Setări ” și accesați „ Preferințe ”.
  • Trecem la fila „Video”.
  • Facem clic pe meniul derulant „ Accelerare procesare video GPU ” și îl lăsăm în „ Dezactivat ”.
  • Aplicăm modificările și repornim Sony Vegas.

În acest fel, editorul nu va mai utiliza GPU pentru a accelera redarea videoclipurilor, dar în schimb nu vom primi erori cu fișierul nvopencl.dll. Putem în cele din urmă să ne redăm nervii fără să terminăm la fiecare doi la trei! Bravo!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .