Cum se instalează KODI pe Android, Fire TV, Chromecast și alte dispozitive

KODI este un player open source local și streaming cu posibilități infinite. Datorită completărilor sau suplimentelor sale, îi putem extinde funcționalitățile și putem face lucruri interesante, cum ar fi ascultarea de muzică, jocurile video retro, vizionarea TDT-ului spaniol deschis cu cele peste 300 de canale TV sau vizionarea de seriale și filme în streaming gratuit la prin cele mai proeminente suplimente juridice.

Dar, pentru a face toate acestea, mai întâi trebuie să instalăm și să configurăm KODI . Odată ce echipamentul funcționează, putem instala programe de completare și, astfel, extindem puterea acestui incredibil centru media.

Cum se instalează KODI pe practic orice dispozitiv și platformă

Deși, în termeni generali, descărcarea și instalarea KODI sunt destul de simple, poate varia de la un dispozitiv la altul.

Android

Instalarea KODI pe telefoanele și tabletele Android este cea mai puțin complicată. Pur și simplu introduceți Google Play Store, efectuați o căutare și instalați aplicația fără riscuri majore. Sau dacă nu, putem face clic și pe următorul link pe care îl lăsăm chiar aici mai jos, care ne va duce direct la fișierul de instalare KODI.

Descărcați QR-Code Kodi Dezvoltator: XBMC Foundation Preț: Gratuit

Windows

Instalarea playerului pe un laptop sau desktop Windows este ceva mai lungă, dar la fel de accesibilă. Accesăm secțiunea de descărcare a site-ului oficial KODI, facem clic pe pictograma Windows.

Aici vom vedea o fereastră cu mai multe opțiuni:

 • Descărcați pachetul de instalare .EXE (32 sau 64 biți)
 • Instalați aplicația din Magazinul Windows.

Dacă alegem această a doua opțiune, se va deschide un link către Magazinul Windows, unde putem instala KODI într-un mod automat, fără a fi nevoie să descărcăm niciun fișier pe computerul nostru.

32 de biți sau 64 de biți? Dacă nu avem un PC foarte vechi, este normal să instalați versiunea pe 64 de biți.

Chromecast

Dacă avem un Chromecast acasă, putem folosi KODI și pentru a trimite conținut în flux pe ecranul televizorului nostru. În acest caz, avem 2 opțiuni posibile.

 • Google Home : deschideți aplicația Google Home, accesați fila „ Cont ”, faceți clic pe „ Ecran proiect / audio ” și selectați dispozitivul Chromecast. În acest fel, vom trimite orice este afișat pe ecranul mobilului, inclusiv KODI. Dezavantajul acestei opțiuni este că necesită menținerea ecranului activat în orice moment, ceea ce face consumul de baterie destul de important. 
 • LocalCast : această opțiune este puțin mai complicată, dar lucrul bun este că nu necesită ca ecranul mobil să fie pornit permanent. Perfect pentru economisirea bateriei.
  • Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să instalăm aplicația LocalCast din Play Store.
  • Apoi, descărcăm fișierul playercorefactory.xml.
  • Apoi, deschidem exploratorul de fișiere al telefonului nostru mobil (dacă nu îl avem, putem instala unul, cum ar fi My File Manager) și ajustăm configurația astfel încât să afișeze fișierele ascunse .
  • Apoi, navigăm cu exploratorul de fișiere în folderul de descărcări și copiem fișierul .XML pe care tocmai l-am descărcat. O lipim în dosarul „ userdata ” situat în „ Android -> Date -> org.xbmc.kodi -> fișiere -> .kodi -> userdata ”. 
  • Gata! Acum trebuie doar să deschidem KODI și să selectăm conținutul pe care dorim să îl redăm. În mod automat, aplicația LocalCast se va deschide și putem trimite fluxul către Chromecast.

TV Box

Procesul de instalare KODI pe un TV Box este foarte similar cu cel al oricărui alt dispozitiv Android. În principiu, ar fi suficient să descărcați aplicația din Magazin Play.

Cu toate acestea, unele cutii TV nu au Play Store instalat standard sau pur și simplu nu sunt compatibile cu anumite aplicații. Dacă ne aflăm în această situație, singura modalitate de a avea KODI este prin intermediul unui pachet de instalare APK.

Pentru a face acest lucru, trebuie să descărcăm fișierul de instalare dintr-o sursă de încredere, cum ar fi APK Mirror ( AICI ) sau de pe propriul site web KODI ( AICI ). Cel mai confortabil lucru este să-l copiezi pe un pendrive USB și să-l conectezi la TV Box, dar îl putem descărca și direct de pe dispozitiv. Odată ce avem APK-ul în Android TV Box, îl executăm și urmăm pașii până la finalizarea instalării.

Stick TV Fire

Dacă suntem utilizatori ai unui Amazon Fire TV Stick, putem instala și KODI. În acest caz, procesul constă în următoarele:

 • Descărcați aplicația „Downloader” din magazinul de aplicații Amazon.
 • Deschideți aplicația și tastați adresa //kodi.tv/download în bara de adrese și apăsați OK.
 • Faceți clic pe pictograma Android și selectați versiunea ARMV7A (32 BIT) .
 • Faceți clic pe butonul „ Instalare ” pentru a finaliza instalarea KODI.

Chromebook

În cazul Chromebookurilor există 2 soluții posibile:

 • Dacă Play Store este accesibil : tot ce trebuie să faceți este să accesați magazinul de aplicații Google și să instalați aplicația KODI așa cum am face pe orice alt dispozitiv Android.
 • Dacă Magazinul Play este „blocat” : În acest caz, ceea ce vom face este să rulăm APK-ul KODI din browser.
  • În primul rând, descărcăm pachetul de instalare KODI APK ( AICI sau AICI ).
  • Deschidem browserul Google Chrome și instalăm aplicația ARC Welder din Magazinul web Chrome.
  • Odată instalat, deschidem ARC Welder și facem clic pe „ Adăugați APK-ul ”.
  • Selectăm APK-ul KODI pe care tocmai l-am descărcat.
  • Faceți clic pe „ Testați ” pentru a lansa aplicația.

ARC Welder este un instrument pentru dezvoltatori, deci nu este destinat să facă acest tip de truc. Aceasta înseamnă că ori de câte ori dorim să rulăm KODI pe Chromebook va trebui să repetăm ​​același proces, deoarece nu este o instalare permanentă.

Oricum, putem crea o mică comandă rapidă, astfel încât să nu trebuiască să repetăm ​​aceiași pași din nou și din nou.

 • Deschidem Chrome și facem clic pe meniul derulant situat în marginea din stânga sus (3 puncte unul deasupra celuilalt) și mergem la „ Mai multe instrumente -> Extensii ”.

 • Activați fila „ Mod dezvoltator ” .

 • Faceți clic pe butonul „ Încărcați extensia neambalată ” și selectați folderul în care se află APK-ul pe care tocmai l-am folosit cu ARC Welder.

 • Facem clic pe „ Deschide ”.

Astfel, Chrome va încărca KODi ca și cum ar fi o extensie, permițându-ne să-l folosim permanent.

ios

Putem instala KODI pe orice iPhone, cu condiția să aibă un jailbreak și o versiune iOS 6.0 sau mai recentă. Dacă dispozitivul nostru îndeplinește aceste caracteristici, putem descărca fișierul de instalare de pe site-ul oficial KODI.

MacOS

Spre deosebire de colegii lor mobili, computerele Apple nu au nicio cerință pentru instalarea KODI. Putem descărca programul de instalare direct din secțiunea de descărcare a site-ului web KODI (este același link cu cel din punctul anterior).

Linux

Dezvoltatorii KODI au pregătit un tutorial de instalare pentru utilizatorii Linux pe care îl putem consulta la acest LINK.

Raspberry Pi

Dacă doriți să instalați KODI pe Raspberry, aruncați o privire la următoarea pagină de pe wiki-ul Kodi.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .