Cum să activați sau să dezactivați verificatorul ortografic de pe tastatură pe Android

Tastatura smartphone-urilor a suferit mari îmbunătățiri în ultimii ani. Nu îl mai folosim doar pentru a scrie cuvinte, acum includ și emojiuri, căutări Google, GIF-uri și multe alte lucruri. Ca, de exemplu, verificatorul ortografic .

Android are o mână bună de tastaturi virtuale, iar multe dintre ele oferă propriul lor control ortografic. Nu-i rău, nu? Rău despre corector este că nu oferă nimic nou pe care nu îl obținem deja cu textul clasic predictiv . Toate acestea fără a lua în considerare faptul că este o funcție oarecum intruzivă (tastatura poate „citi” ceea ce tastăm) și că, în plus, nu funcționează întotdeauna.

Textul predictiv a fost îmbunătățit remarcabil de-a lungul timpului, dar există încă câteva tastaturi care nu „acordează” atât de mult cât ar trebui în acest sens. Deci, să aruncăm o privire la această altă alternativă: verificatorul ortografic al unei vieți. Cum functioneazã? Și cel mai important, cum îl putem activa și dezactiva?

Cum funcționează Verificatorul ortografic Android

Modul de funcționare al corectorului va depinde de tastatura virtuală pe care o folosim. De exemplu, dacă folosim tastatura Google pentru Android, GBoard, sugestiile corectorului vor apărea într-o linie chiar deasupra textului predictiv.

Descărcați QR-Code Gboard - tastatura de la Google Dezvoltator: Google LLC Preț: Gratuit

Dacă greșim să scriem un cuvânt, când ne întoarcem cu cursorul, va apărea un meniu extins cu posibilele corecții.

Aveți grijă, nu vorbim despre corecția automată care schimbă automat cuvintele, ci despre o listă de corecții ortografice posibile. La sfârșitul postării vă explicăm, în orice caz, cum să activați / dezactivați corecția automată.

Cum se activează verificatorul de tastatură pe Android

Pentru a activa verificatorul ortografic al telefonului sau tabletei noastre Android, trebuie să urmăm pașii următori.

  • Mergem la meniul „ Setări ” Android.
  • Faceți clic pe „ Introducere limbi și text -> Verificator ortografic ”.
  • Activăm fila și o lăsăm pe „ Da ”.
  • În cele din urmă, selectăm verificatorul implicit (dacă avem mai multe tastaturi instalate pe dispozitiv).

Cum să opriți verificatorul ortografic

Dacă avem verificatorul ortografic activat și dorim să scăpăm de el, pașii de urmat sunt exact aceiași. Tot ce trebuie să facem este să dezactivăm fila corectorului și să o lăsăm, logic, la „Nu”.

Așa cum am menționat, aceasta este o funcție care este practic în uz, deoarece, cu textul predictiv, care este, de asemenea, capabil să învețe detaliile și particularitățile noastre atunci când scriem, avem mai mult decât suficient.

Cum se activează / dezactivează corecția automată pe Android

Unul dintre cei mai mari vinovați când vine vorba de neînțelegeri la telefon este faimosul „autocorect”. Această funcție este integrată cu tastatura și înlocuiește automat cuvintele care sunt ortografiate greșit sau care nu au sens în context, cu alte cuvinte cu mai multe acorduri.

Uneori - de obicei - vine la îndemână, dar alteori face corecții care schimbă radical sensul a ceea ce am vrut să scriem.

În orice caz, dacă dorim să activăm sau să dezactivăm autocorectorul, trebuie să o facem de aici:

  • Mergem la „ Setări ” din Android.
  • Faceți clic pe „Introducere limbi și text “.
  • Selectăm „ Tastatură virtuală ” și ne selectăm tastatura (GBoard, AOSP etc.).
  • Faceți clic pe „ Corectare ortografică ” și marcăm / debifăm fila „ AutoCorrect ” pentru a activa / dezactiva corecția automată.

În cele din urmă, dacă vă gândiți să vă schimbați tastatura pentru una mai puternică, nu ezitați să aruncați o privire la următoarea listă cu cele mai bune tastaturi pentru Android .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .