Cele mai bune 20 de ROM-uri personalizate pentru Android - The Happy Android

Deși Android este un sistem de operare dezvoltat de Google, codul său sursă este gratuit. Aceasta înseamnă că orice programator, companie sau echipă își poate dezvolta propria versiune de Android. Aceste versiuni modificate sunt cunoscute sub numele de ROM-uri personalizate , ROM-uri gătite sau pur și simplu spunem că sunt versiuni personalizate ale Android . Există multe ROM-uri de acest tip pe care le putem găsi astăzi și, în mod normal, toate au același numitor comun: sunt mult mai eficiente și mai rapide decât versiunea standard sau ROM-ul standard pe care un terminal îl prezintă ca standard. Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai populare ROM-uri personalizate?

Cum se instalează un ROM personalizat

Înainte de a începe, dacă este prima dată când auzim despre ROM-urile personalizate, cu siguranță vom fi interesați să știm cum le putem instala pe terminalul nostru . Trebuie remarcat faptul că, de la început, este un proces delicat, atingem „curajul” dispozitivului nostru Android, așa că, dacă decidem să instalăm pentru prima dată un ROM personalizat, trebuie să avem răbdarea și temeinicia unui maestru ceasornicar. Puteți vedea o explicație mai extinsă în detaliu în articolul dedicat Cum se instalează un ROM personalizat pe Android .

Cele mai bune 20 de ROM-uri personalizate pentru Android

Acum, vom discuta despre cele mai puternice, populare și de succes ROM-uri personalizate care populează bogatul ecosistem Android.

CyanogenMod

Prima mea alegere fără îndoială este CyanogenMod. Nu este primul ROM personalizat pe care l-am încercat, dar este cel care mi-a servit cel mai bine în toți acești ani . În prezent, proiectul Cyanogen este închis, sistemul de operare Lineage fiind succesorul său direct din 2017. Milioane de opțiuni de personalizare, rapide și ca el însuși și un sistem stabil ca puține altele, probabil cel mai răspândit și popular ROM gătit pentru Android din vremurile de sfârșit.  

Resurrection Remix

Acesta este un ROM care de-a lungul timpului a câștigat din ce în ce mai multă popularitate în comunitatea Android. Un sistem stabil, cu o versiune foarte curată de Android, care este actualizată constant . Cu acest ROM putem personaliza din ecranul de blocare, prin notificări, animații etc. Ne permite să ne jucăm cu multe aspecte ale interfeței sistemului. Suportă un număr mare de mărci și modele de dispozitive.    

Lineage OS

Lineage este moștenirea CyanogenMod și se arată. Un sistem care face ca și cele mai vechi smartphone-uri să câștige din nou viteză . Are câteva funcții destul de interesante, cum ar fi profilurile de volum, gestionarea confidențialității, o aplicație îmbunătățită pentru cameră, înregistrator de ecran sau lansatorul Trebuchet.

Unicorni murdari

ROM compatibil cu dispozitivele Nexus , Xiaomi, OnePlus, Oppo, HTC și Samsung . Este destul de similar cu Lineage în ceea ce privește funcționalitatea și primește numeroase actualizări pentru a îmbunătăți securitatea și stabilitatea. Unele dintre caracteristicile sale de diferențiere sunt OmniSwitch pentru multitasking și Dirty Tweaks, care include unele setări pe care nu le putem găsi în versiunile convenționale de Android.

AOKP - Android Open Kang Project

Al cincilea ROM de pe lista noastră este un alt dintre cele mai faimoase ROM-uri care roșesc pe web. Din meniul de setări putem controla toate setările ROM-ului (control ROM) și are mai multe opțiuni de personalizare pentru diferite bare de navigare, stare și alte bare. Vă permite să creați notificări diferite prin vibrații sau fixați aplicații pe ecranul de blocare, pentru a da un mic exemplu de posibilități.

Android paranoic

Împreună cu CyanogenMod Paranoid Android este unul dintre acele ROM-uri vamale care a fost întotdeauna în partea de sus a acestui tip de listă de top. Pe lângă faptul că are o mulțime de opțiuni de personalizare, are detalii interesante, cum ar fi modul hibrid , care ne permite să afișăm aplicațiile pe mobil ca și cum am fi pe o tabletă. Sau modul flotant, care ne permite să deschidem o versiune miniaturizată a unei aplicații în timp ce continuăm ecranul complet în aplicația curentă.

ROM-ul oficial este disponibil numai pentru dispozitivele Nexus, Oppo și OnePlus, dar putem găsi mai multe modele compatibile în locuri precum forumul XDA Developers.

MIUI

Dar MIUI nu era sistemul terminal Xiaomi? Da, dar este și un ROM deschis care poate fi instalat pe dispozitive de la alte mărci. Sistemul de operare amintește foarte mult de iOS-ul Apple și are mai multe funcții pe care nu le vom vedea în alte sisteme Android: Mod Copil , Showtime , vizualizare pop-up, liste negre, statistici de date, MiCloud, teme de personalizare și multe altele.

ROM de carbon

Unul dintre cele mai ușoare ROM-uri pe care le putem găsi , bazat pe AOSP (Android Open Source Project). De asemenea, are o mulțime de opțiuni și setări, dar nu are la fel de multe aplicații ca restul ROM-urilor personalizate: Widget-uri, ceas Chronus și personalizarea ecranului de blocare. În orice caz, un ROM care merită încercat.

PAC ROM

ROM-ul PAC-MAN. Un all-in-one care ia cele mai bune dintre alte ROM-uri de succes, cum ar fi ParanoidAndroid, AOKP și CyanogenMod . Dacă vă place oricare dintre aceste 3, ar trebui să încercați cu siguranță PAC ROM. În plus, ROM-ul său este stabil și are o interfață excelentă.

XenonHD

XenonHD este un ROM ușor special axat pe oferirea celor mai bune performanțe posibile. Oferă numeroase opțiuni de personalizare prin teme și ne permite să jucăm practic orice: bara de stare, notificări, pictograme etc. Versiunea bazată pe Lollipop include, de asemenea, gestionarea nativă a permisiunilor de root, gestionarea confidențialității și notificări. Disponibil oficial pentru Samsung, Sony, Nexus, HTC și Oppo, dar are și versiuni compatibile pentru alte mărci în diferite forumuri specializate pe această temă. În prezent, se pare că proiectul este în pauză, deși anunță că se vor întoarce în curând.

BlissROMs

Este posibil ca BlissPop să nu fie cel mai popular ROM existent, dar are mai multe caracteristici care îl diferențiază de restul. Personalizare totală pentru a schimba fonturile, culorile, textele și interfața „Bliss”. Ca fapt curios, are o configurație special concepută pentru stângaci .

SlimROMs

Lucrul bun al SlimROM-urilor este că ne permite să alegem ce servicii Google Play dorim să avem instalate pe dispozitivul nostru. Ceva pe care mulți oameni îl vor întâmpina. În prezent, echipa de dezvoltare este foarte activă și lansează noi versiuni și actualizări ale Slim6 și Slim7 Beta .

OmniROM

Un ROM personalizat creat de foști membri Cyanogen și destul de răspândit astăzi. Are adăugiri foarte interesante, cum ar fi un nou serviciu meteo, modul „Nu deranja” și un mod întunecat . Obțineți actualizări frecvente și sunteți mai vii ca niciodată în 2017.

Euphoria OS

ROM-ul gătit al lui Euphoria se bazează pe AOSP (Android Open Source Project) și conține o mulțime de funcționalități suplimentare și opțiuni de personalizare: manager de confidențialitate, gestionare LED, dublu clic pentru a porni ecranul și un nucleu personalizat care îmbunătățește consumul bateriei făcând under-clocking când nu folosim aplicații foarte puternice.

crDROID

crDROID acceptă un număr mare de dispozitive. Se bazează pe CyanogenMod și AOSP și ia multe idei de la alte ROM-uri, cum ar fi OmniROM sau SlimROMs . Are un manager pentru a schimba skin-urile într-un mod foarte agil și acceptă un număr mare de dispozitive. Astăzi este încă destul de activ cu versiuni bazate pe Android 7.0 și care primesc actualizări constante.

CopperheadOS

Acesta este ROM-ul personalizat ideal pentru cei care caută un nivel extrem de securitate în terminalul lor , iar funcționalitățile sale sunt orientate către același, pentru a îmbunătăți securitatea: sistem extrem de protejat împotriva exploitelor și atacurilor, detectează părți ale memoriei corupte și revarsă kernel foarte protejat, firewall și MAC-uri aleatorii, printre altele, mai mult decât completări interesante.

OS Indus

Indus este un ROM conceput pentru utilizatorii de Android din Asia de Sud-Est. Deși are o versiune complet engleză, principalele limbi sunt Malayalam, Telugu, Tamil, Odia, Assamese, Punjabi, Kannada, Gujarati, Hindi, Urdu, Bengali și Marathi. Un ROM regional care a devenit deja a doua cea mai utilizată personalizare din India .

AICP

Android Ice Cold Project este un ROM personalizat care rulează deja pe Android 7.0. Actualizat până la epuizare și cu o comunitate Google+ destul de activă. Suportă dispozitive HTC, Sony, Asus, Huawei, Motorola, Samsung, Xiaomi și multe altele.

ROM Cataclism

Un ROM ușor și foarte asemănător cu imaginea de bază Android. Chiar și așa, are mai multe opțiuni de personalizare pentru ecranul de blocare, notificări și bara de stare. Oamenilor le place pentru că are puține bug-uri și cu greu te dezamăgește . Versiunea oficială a Cataclysm este doar pentru dispozitivele Nexus, dar pe forumuri precum XDA Developers sunt disponibile câteva smartphone-uri suplimentare. Proiectul a fost închis la începutul anului 2016 după un mesaj postat pe Reddit de către dezvoltatorul său „ Lucrez la Cataclysm de 4 ani ... asta a încetat de mult să se distreze și cred că de acum înainte îmi voi dedica timpul altor proiecte ”. O rusine

Vanilla Rootbox

Nu este un ROM foarte răspândit de spus, dar are câteva detalii vizuale destul de interesante. Este un amestec bun între CyanogenMod și AOKP și, deși nu am văzut continuitatea proiectului din 2014, este un ROM bazat pe Android 4.2.2 destul de ușor și care folosește foarte bine bateria terminalului.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .