Cum se recuperează cheia de activare Windows 10 - Android fericit

Trebuie să știți care este cheia de produs Windows 10 ? Dacă ați cumpărat computerul cu licență Windows și acum trebuie să reinstalați sistemul de operare, să schimbați hard diskul sau să mutați sistemul pe un alt computer, va trebui să preluați cheia de activare Windows. La urma urmei, este un produs pe care l-am plătit și este logic să vrem să îl folosim în continuare.

Așa-numitul număr de serie sau cheia de produs Windows este un cod alfanumeric de 25 de caractere separat în grupuri de 5 prin cratime. Dacă avem nevoie de licență cât mai curând posibil și nu știm care este cheia, putem trece prin toate și instala o aplicație dedicată și gratuită, cum ar fi ProduKey . Îl executăm și când îl deschidem, acesta ne va arăta diverse informații, inclusiv ID-ul produsului și cheia Windows 10. Ușor, nu?

Cum se vizualizează cheia de produs Windows 10

Dacă nu dorim (sau nu putem) instala niciun program pe computer, putem obține datele prin alte mijloace alternative, cum ar fi executarea unei comenzi PowerShell sau verificarea registrului de sistem.

Comandă PowerShell

Tastați „Windows PowerShell” în Cortana și în rezultate, faceți clic dreapta pentru a rula programul ca administrator. Odată ce ați deschis fereastra de comandă, puteți vedea numărul de serie al sistemului de operare introducând următoarea comandă:

Software WMIC PathLicensingService Obțineți OA3xOriginalProductKey

Trebuie remarcat faptul că această metodă funcționează numai pe computerele care părăsesc fabrica cu cheia stocată în BIOS-ul computerului. Ceva care se întâmplă în mod normal pe laptopuri și PC-uri care vin deja cu o copie activată a Windows ca standard. Dacă nu este cazul nostru, atunci când executăm comanda PowerShell, vom vedea pur și simplu un spațiu gol și nimic altceva. Prin urmare, deși este foarte bun, nu este un truc pe care să îl putem folosi oricând în 100% din echipamentul care ne trece prin mâini.

Aruncați o privire la registrul Windows

O altă modalitate de a obține cheia Windows este să accesați registrul de sistem. Pentru a deschide Editorul de registru, scriem „ regedit ” în Cortana (fără ghilimele) și apăsăm Enter. În cadrul editorului navighăm la HKEY _ LOCAL _ MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / SoftwareProtectionPlatform și faceți dublu clic pe variabila " BackupProductKeyDefault ". Deschideți-l și veți vedea care este cheia de produs care este activată în acest moment.

Alte modalități de a obține cheia de activare Windows 10

Pe lângă ceea ce am discutat până acum, există și alți factori de luat în considerare:

  • Dacă ați cumpărat o copie a Windows-ului autentic, veți găsi cheia de activare pe o etichetă sau pe un card din cutia Windows.
  • Dacă Windows a fost deja instalat pe computer, puteți găsi cheia produsului în aceeași cutie de unde a venit PC-ul sau pe un autocolant (de obicei colorat și foarte atractiv, nu scurge) atașat la baza laptopului sau la unul dintre latura turnului.
  • Dacă ați cumpărat o copie digitală a Windows de pe site-ul web Microsoft, cu siguranță veți fi primit  un e-mail cu cheia de activare . Verifica-ti email-ul.
  • Dacă nu ați achiziționat o licență digitală, caz în care nu este inclusă nicio cheie. Activarea Windows se face din contul nostru Microsoft .

Dacă la vremea sa actualizăm gratuit de la Windows 7 sau Windows 8 la Windows 10 când Microsoft îl oferea , vom avea și o licență digitală . Pentru a activa acest tip de licențe trebuie să mergem la „ Start -> Setări -> Actualizare și securitate -> Activare ” și de acolo urmați pașii indicați în „ Activați un cont ”.

Știți vreo altă modalitate de a prelua cheia de activare Windows 10? Dacă da, nu ezitați să vizitați zona de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .