Cum se configurează un controler PS4 Dual Shock în Windows

Întotdeauna am fost mai mult console decât PC-uri când vine vorba de jocuri video. Îmi amintesc încă Atari ST pe care mi l-a dat tatăl meu când eram încă un copil și jocul „Asterix și Heh Menhir”, sau primul Doom, Warcraft, Age of Empires și Carmaggedon care a apărut pentru PC în anii 90, la cărora le-am dedicat o bucată bună de ore la acel moment.

Din anul 2000 m-am concentrat mult mai mult asupra diferitelor console Playstation și Nintendo și abia de curând, când am revenit în sfârșit la un PC pe jumătate decent, m-am întors la jocurile pentru PC.

Cum să joci jocuri pe PC (Windows) cu Playstation 4 Dual Shock

Acestea fiind spuse, acum mi-am dat seama de importanța unui controler sau controler bun pentru a juca anumite tipuri de jocuri pe PC. Gamepad-urile „white label” nu sunt deloc rele, dar adevărul este că la nivelul de manevrabilitate și redare nu există culoare dacă le comparăm cu comenzile unui Xbox -compatibil cu Windows- sau un PS4. Știați că putem configura și Dual Shock-ul PS4 pentru a funcționa în Windows?

1 # Descărcați aplicația DS4Windows

Trucul aici este să folosești o aplicație precum DS4Windows, care va face sistemul să creadă că controlerul nostru PS4 este un controler Xbox, astfel încât să îl putem folosi fără probleme. Putem descărca acest program interesant de pe site-ul oficial al DS4Windows.

2 # Instalați DS4Windows pe computer

Odată descărcat pachetul de instalare, dezarhivăm fișierul și îl deschidem. Vom vedea că există 2 fișiere:

  • DS4Windows.exe
  • DS4WindowsUpdater.exe

Executăm fișierul de instalare DS4Windows.exe . Prima dată când îl rulăm, programul ne va întreba unde vrem să salvăm datele de configurare. În mod implicit, acestea vor fi salvate în folderul recomandat „ Appdata ”.

Se va deschide o nouă fereastră de unde putem instala driverele aplicației. Pur și simplu facem clic pe „ Pasul 1: Instalați driverul DS4 ” și lăsăm magia să facă restul.

Dacă avem un computer cu Windows 7 sau o versiune ulterioară, atunci va trebui să facem și clic pe butonul „ Pasul 2: dacă este pe Windows 7 sau mai jos, Instalați driverul 360 ”.

3 # Configurați aplicația

De aici ar trebui să putem conecta controlerul PS4 folosind un cablu USB, iar Windows ar trebui să îl recunoască . Dacă nu, este recomandat să rulați fișierul „ DS4WindowsUpdater.exe ” în cazul în care există o actualizare în așteptarea instalării.

În cazul meu, pentru a evita probleme, deschid întotdeauna aplicația DS4Windows mai întâi și apoi conectez Dual Shock și, de obicei, o detectează prima dată.

3.1 # Conectarea controlerului PS4 prin Bluetooth

În loc să folosim o conexiune USB, putem conecta și gamepad-ul prin Bluetooth - în cazul în care computerul nostru are acest tip de conexiune.

Pentru a face acest lucru, trebuie să ținem apăsate butoanele PS + Share timp de aproximativ 3 secunde , până când lumina de pe controler începe să clipească. Mergem la „ Setări Bluetooth și alte dispozitive ” în Windows și selectăm „ Adăugați Bluetooth sau alt dispozitiv ”.

Vom vedea că sistemul detectează un dispozitiv de tip „ Wireless Controller ”, îl selectăm și gata. Dacă în orice moment ne solicitați o cheie de împerechere vom folosi „ 0000 ”.

4 # Să ne jucăm!

După cum puteți vedea, nu este deloc complicat și faptul de a avea un anumit controler de calitate în Windows, cum ar fi Dual Shock al PS4, adevărul este că îmbunătățește semnificativ experiența de joc a multor titluri de PC.

În cazul meu, mă bucur de el cu jocuri precum Dragon Ball Xenoverse 2 sau Guilty Gear Xrd Revelator pentru Windows 10. Sper că acest mic tutorial vă va ajuta și, pentru orice întrebări, ca întotdeauna, știți, ne vedem în caseta de comentarii .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .