Cum să ajungeți la orice destinație cu Google Maps - Ghid pas cu pas

Google Maps este unul dintre cele mai incredibile instrumente de geolocalizare vreodată. Nu numai că ne ajută să știm unde este un anumit loc, dar ne ajută și să ajungem acolo prin cel mai scurt traseu. Vrei să știi cum să ajungi la X pornind de la Y în cel mai scurt timp posibil? Google Maps este cel mai bun instrument pentru aceasta.

Cum să ajungeți oriunde cu Google Maps cu mașina, transportul public, mersul pe jos sau cu bicicleta

Pentru ca Google Maps să ne poată localiza pe hartă și să ne ajute să stabilim un traseu, este necesar să activăm serviciul de localizare sau GPS-ul telefonului nostru . În cazul Android, putem face acest lucru în 2 moduri diferite:

  • Din meniul de notificare, activează „ Locație ” în panoul de setări rapide.
  • Din setări sau configurația sistemului (pictograma roată), în „ Setări -> Personal -> Locație ”.

Acum că avem locația activată, să mergem „la nuga”.

1 # Deschideți Google Maps

Putem găsi locația unui loc tastând adresa în motorul de căutare al browserului sau cu Asistentul Google însuși. Compania Big G oferă mai multe căi de utilizare a instrumentului lor, ceea ce este apreciat.

În orice caz, pentru a începe procesul, cel mai simplu lucru este să deschideți pur și simplu aplicația Google Maps .

Descărcați QR-Code Maps - Navigație și transport public Dezvoltator: Google LLC Preț: Gratuit

2 # Găsiți destinația

Odată ajuns în aplicație, vom vedea o hartă cu un cerc albastru care reprezintă locația noastră curentă. Chiar deasupra hărții găsim un motor de căutare cu legenda „ Căutați aici ”.

Primul lucru va fi să faceți clic pe motorul de căutare și să scrieți adresa sau numele locului în care dorim să ajungem. De asemenea, putem face clic pe pictograma microfonului pentru a efectua ordinea de căutare vocală.

Dacă există mai multe destinații posibile, acestea vor fi afișate cu un pin roșu . Facem pur și simplu clic pe pinul roșu - destinația noastră - și imediat va apărea un buton albastru cu legenda „ Cum să ajungi acolo ” în partea de jos a ecranului. Facem clic pe el.

3 # Setați-vă metoda de transport

Acum va fi încărcat un nou ecran cu diversele metode de transport și cele mai rapide rute pentru a ajunge la adresa solicitată.

Traseul marcat cu albastru corespunde celui mai scurt traseu . Alte rute alternative vor fi marcate cu gri sau maro pentru a le diferenția de ruta principală. De asemenea, putem vedea distanța în km și durata călătoriei, chiar în partea de jos a hărții.

În funcție de metoda noastră de transport , în meniul de sus vom vedea mai multe pictograme pe care le putem face clic pentru a vedea cele mai bune rute pentru mașină, transport public, bicicletă sau mers pe jos.

Mașină sau drum

Aceasta este metoda implicită de transport, mașina. Locația noastră este reprezentată de o pictogramă albastră cu desenul unei mașini, care se actualizează pe măsură ce ne deplasăm.

Pentru a obține un ghid asistat trebuie doar să faceți clic pe „ Start “. Apoi, va fi încărcată o nouă fereastră care va indica virajele și străzile pe care trebuie să le luăm în timp real.

Mersul pe jos

Dacă suntem într-un oraș sau oraș, uneori mersul pe jos este cea mai bună soluție. Locația noastră este reprezentată de o pictogramă albastră cu desenul unui pieton, iar traseele sunt mici cercuri care marchează drumul înainte.

Dacă facem clic pe „ Start ” vom obține un ghid asistat cu o hartă nouă, mai detaliată.

Ciclism

În cazul ciclismului, dacă facem clic pe start, vom fi încărcați cu o hartă similară cu cea a „modului pietonal”, cu solicitări vocale potrivite pentru bicicliști.

Transport public

În cele din urmă, dacă preferăm să folosim transportul public, Google Maps ne oferă și informații în acest sens.

Dacă facem clic pe „ Opțiuni ” din meniul de transport public putem alege între mai multe moduri: autobuz, metrou, tramvai sau tren . De asemenea, avem opțiunea de a selecta un traseu conform acestor criterii: „cel mai bun traseu”, „mai puține transferuri” sau „mai puțin pe jos” .

Odată ce alegem una dintre alternative, dacă facem clic pe „ Start ”, ni se va arăta calea pe care trebuie să o parcurgem pentru a ajunge la oprirea corespunzătoare, ruta ulterioară pe care o va lua vehiculul de transport și mersul ulterior până când ajungem la destinație.

4 # Verificați ruta și deplasați-vă pe hartă în timp real

De aici, pe măsură ce ne îndreptăm spre destinația indicată, Google Maps ne va actualiza poziția . Amintiți-vă că destinația va fi indicată cu un știft roșu.

Adevărul este că Google Maps s-a îmbunătățit mult odată cu actualizările succesive pe care le-a primit de-a lungul anilor, devenind un instrument mai mult decât convenabil. Mai ales dacă suntem într-un oraș pe care nu îl cunoaștem, ca turist, sau pur și simplu dorim să ajungem într-un loc specific în cel mai scurt timp posibil .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .