Cum să faci Chrome deschis mereu în modul incognito

Normal este că, dacă dorim să folosim Google Chrome cu modul incognito activat, trebuie mai întâi să deschidem aplicația în „modul standard”, să mergem în meniul de opțiuni și să deschidem o nouă filă privată. Știați însă că pe Android putem sări peste toți acești pași și să deschidem aplicația Chrome direct în modul incognito ? Să vedem cum funcționează!

În primul rând, cu siguranță vă întrebați dacă acest lucru se poate face și pe computerele desktop (Windows), iar răspunsul este „DA”. Nu este la fel de intuitiv ca în versiunea Chrome pentru dispozitive mobile, dar este o ajustare care nu ne va dura mai mult de jumătate de minut. Îl explicăm rapid câteva paragrafe de mai jos.

Cum să deschideți Google Chrome în modul incognito în mod implicit (Android)

Când folosim Chrome în modul incognito, aplicația nu mai înregistrează anumite date, cum ar fi istoricul de navigare, cookie-urile sau informațiile introduse de utilizator în formulare. Aceasta nu înseamnă că Google nu este conștient de toată această activitate, dimpotrivă, ci o ascunde astfel încât nimeni să nu știe ce pagini am vizitat. Ceea ce, într-un fel, conferă utilizatorului un anumit grad de confidențialitate.

Notă: Dacă suntem interesați să obținem o confidențialitate mai mare atunci când navigați pe Internet, nu pierdeți din vedere postarea „5 browsere Android care vă respectă confidențialitatea”.

Pentru ca Chrome să fie întotdeauna deschis în modul incognito de pe un telefon sau tabletă Android, trebuie doar să urmăm acești pași:

  • Localizați aplicația Google Chrome pe ecranul de pornire sau în sertarul aplicației.
  • Apăsați lung pe pictograma Chrome și veți vedea un meniu derulant cu diverse opțiuni.

  • În cele din urmă, faceți o altă apăsare lungă pe opțiunea „fila Incognito”.

În acest fel, o nouă pictogramă va fi creată pe desktop-ul Android și făcând clic pe aceasta ne va oferi acces direct la modul incognito al Google Chrome fără a fi nevoie să facem niciun pas intermediar.

Cum să deschideți Chrome în mod implicit în modul incognito (Windows)

Dacă dorim să transferăm aceeași dinamică pe computerul nostru desktop, modul de a crea o comandă rapidă către modul incognito al Chrome în Windows ar consta în următoarele.

  • Creăm o comandă rapidă pentru browserul Chrome de pe desktop. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să faceți clic pe butonul de pornire Windows, localizați programul Chrome în lista de aplicații disponibile și trageți-l pe desktop.
  • Facem clic dreapta pe comanda rapidă Chrome și facem clic pe „ Proprietăți ”.
  • În fila „Acces direct” mergem la câmpul „Start în” și unde este indicată calea în care se află executabilul Chrome, adăugăm eticheta „–incognito” (lăsând un spațiu între calea fișierului și script) .

  • Faceți clic pe „Aplicați” pentru a salva modificările.

Mod normal : „C: \ Program Files (x86) \ Google \ Chrome \ Application \ chrome.exe”

Mod incognito : „C: \ Program Files (x86) \ Google \ Chrome \ Application \ chrome.exe” -incognito

În cele din urmă, dacă facem clic pe butonul „Schimbă pictograma”, putem selecta și o nouă pictogramă care ne va ajuta să identificăm această versiune modificată a comenzii rapide standard clasice pentru Google Chrome.

Postare asociată: Cum se activează modul incognito în Google Maps

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .