Cum să activezi și să dezactivezi WiFi-ul automat pe Android

La începuturile preistorice ale acestui blog, când dinozaurii încă se plimbau printre noi, am discutat deja despre dilema tipului de conexiune care consumă cel mai mult baterie, Wi-Fi sau conexiunea de date mobile. Pornind de la presupunerea că ambii cheltuiesc mai mult sau mai puțin la fel, să aveți semnalul Wi-Fi activat întotdeauna nu este cel mai recomandat, deoarece acest lucru înseamnă că telefonul caută în mod constant semnale wireless și, prin urmare, bateria se epuizează mai repede .

Pentru a preveni acest lucru, este de obicei o idee bună să pornim Wi-Fi numai atunci când avem nevoie de el, deși ulterior s-ar putea să uităm să ne deconectăm. Și nu ar fi recomandabil să puteți dezactiva și Wi-Fi-ul atunci când ecranul mobilului este oprit sau după o anumită oră din noapte? Pe scurt, idealul de aici ar fi să putem avea un control mai mare asupra când semnalul Wi-Fi este activat și dezactivat și tocmai asta putem face cu aplicații precum WiFi automat sau WiFi automat.

Postare recomandată: Cum să îmbunătățiți și să creșteți semnalul wifi pe Android

Cum se controlează receptorul wifi pe Android cu WiFi Automatic

WiFi Automatic este un instrument gratuit pentru Android, care ne permite să creăm automatizarea și dezactivarea semnalului Wi-Fi pe dispozitivele Android. Aplicația este foarte ușor de utilizat și oferă o gamă largă de personalizări, astfel încât să putem decide, de exemplu, când dorim să fie activat receptorul Wi-Fi al telefonului:

 • Porniți conexiunea WiFi la deblocarea dispozitivului.
 • Activați Wi-Fi la o anumită oră a zilei.
 • Porniți automat wifi-ul din când în când (5 minute, 15 minute, 30 minute, 1 oră, 2 ore etc.) pentru a face scanări.
 • Activați wifi în timp ce telefonul se încarcă.
 • Activați Wi-Fi când introduceți anumite locații.

Când vine vorba de oprirea automată, am găsit și câteva opțiuni interesante:

 • Dezactivați wifi când ecranul se oprește.
 • Dezactivați Wi-Fi atunci când telefonul mobil nu este conectat la nicio rețea.
 • Dezactivați automat Wi-Fi după o anumită oră a zilei.

Adevărul este că este o aplicație foarte completă care poate fi folosită foarte mult.

Descărcați QR-Code WiFi Automat Dezvoltator: j4velin Preț: Gratuit

Cum să programați activarea și dezactivarea automată a Wi-Fi cu Wi-Fi Auto

Al doilea utilitar stelar atunci când vine vorba de gestionarea rețelelor Wi-Fi este Wi-Fi Auto. Este puțin mai complex decât WiFi Automatic, deși, de asemenea, nu oferă mai multe utilități interesante.

 • Porniți conexiunea wifi când ecranul pornește.
 • Dezactivați wifi când ecranul se oprește.
 • Activarea și dezactivarea semnalului Wi-Fi utilizând un buton din aplicație.

Unul dintre detaliile sale cele mai interesante este că ne permite să stabilim o limită de timp de câteva secunde de la oprirea ecranului până la dezactivarea semnalului, pentru a evita oprirea accidentală.

În plus, vă permite să creați sarcini programate astfel încât să putem decide când receptorul Wi-Fi este pornit sau oprit în conformitate cu parametrii indicați.

Descărcați QR-Code Wifi Auto Dezvoltator: Cygnus Software Preț: Gratuit

Potrivit dezvoltatorilor săi, acest tip de aplicație ne poate ajuta să economisim până la 30% din baterie, deci dacă avem un smartphone cu autonomie limitată, acesta poate fi o soluție extrem de practică și recomandată.

Ca o acțiune complementară, merită menționat faptul că unele telefoane Android au, de asemenea, o setare de sistem foarte interesantă, care ne permite să activăm automat Wi-Fi, suntem întotdeauna aproape de rețele de înaltă calitate. Această opțiune poate fi găsită în configurația generală a dispozitivului în « Setări -> WiFi -> Preferințe WiFi -> Activați automat Wi-Fi «.

S-ar putea să vă intereseze: Cum să expulzați un intrus din rețeaua dvs. Wi-Fi (pentru totdeauna)

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .