Cum să eliberați spațiu în Windows 10 - Android fericit

Nu contează cât de multă capacitate de stocare are hard diskul nostru. În cele din urmă, mai devreme decât mai târziu, ajungem întotdeauna în aceeași situație: discul este plin și este timpul să eliberăm spațiu. În mod normal, nu ne dăm seama de obicei - cel puțin în cazul meu - până când nu vrem să instalăm un nou program și să vedem că nu avem nici măcar spațiu pentru a stoca un document text nepotrivit. Nu vă faceți griji, se întâmplă tuturor!

De asemenea, acum, când unitățile SSD sunt mai frecvente, ceea ce, de asemenea, tinde să ducă la un spațiu de stocare mult mai limitat pentru utilizator, este esențial să ai totul la locul său. Știți, zgâriați câțiva megaocteți aici și câțiva gigaocteți acolo pentru binele computerului nostru.

8 moduri ușoare de a elibera spațiu în Windows 10

Dacă ai și puțin spațiu pe hard disk, postarea de astăzi te va interesa cu siguranță. În continuare, trecem în revistă unele dintre cele mai eficiente metode pentru a elibera spațiu în Windows 10. Cu siguranță mulți dintre voi le știu deja, deși sper să vă surprind cu unele dintre ele. Sa mergem acolo!

1- Goliți coșul de gunoi

Acesta este cel mai direct și mai clasic mod de a recupera spațiu pe hard disk. Când vedeți că concertele dvs. sunt în roșu, faceți clic dreapta pe pictograma Coș de gunoi pe care o veți vedea pe desktop și selectați „ Coșul de reciclare gol ”.

Amintiți-vă că atunci când ștergem un fișier din Windows, acesta nu este șters din memorie, ci mai degrabă merge la coșul de gunoi, deci continuă să ocupe spațiu pe disc . De multe ori prin simpla uitare ajung să acumuleze zeci de GB. Goliți coșul de gunoi din când în când, iar computerul dvs. va fi mai fericit!

2- Curățarea discului

Windows are un sistem de curățare numit nativ „Curățare disc” (engleză) sau Curățare disc . Un instrument care ne poate ajuta să eliberăm spațiu prin eliminarea diferitelor tipuri de fișiere: de la fișiere temporare pe Internet, prin fișiere de memorie și chiar fișiere din instalările Windows anterioare care rămân în continuare pe computer.

Puteți deschide această aplicație tastând „ Curățare disc ” în Cortana sau navigând la „ Start -> Instrumente de administrare Windows -> Curățare disc ”.

Selectați unitatea pe care doriți să o analizați și faceți clic pe „OK”. Windows va calcula cât spațiu poate elibera. Apoi ne va afișa o fereastră cu mai multe opțiuni: bifați casetele articolelor pe care doriți să le curățați și faceți clic pe „Curățați fișierele de sistem” dacă doriți să eliberați spațiu ștergând fișiere precum folderul Windows.old.

3- Ștergeți fișierele descărcate și fișierele temporare

În Windows este, de asemenea, posibil să ștergeți fișierele și descărcările temporare fără a fi nevoie să rulați instrumentul de lansare a discului. Faceți clic pe butonul de pornire Windows și mergeți la „ Setări -> Sistem ” și în meniul lateral faceți clic pe „Stocare”.

Sub discul local, faceți clic pe „Fișiere temporare” și selectați toate elementele pe care doriți să le ștergeți. Notă: dacă urmează să ștergeți tot din folderul Descărcări, asigurați-vă că nu conține fișiere importante pe care doriți să le păstrați.

4- Activați senzorul de stocare

În setările „ Configurare -> Sistem -> Stocare ” găsim și un alt instrument interesant numit Stocare senzor. Dacă activăm această funcționalitate, sistemul va șterge automat orice fișier temporar care nu este utilizat, precum și orice conținut din Coșul de reciclare mai vechi de 30 de zile .

Dacă nu sunteți unul dintre cei care golesc coșul de gunoi din când în când, cel mai bine este să lăsați această opțiune activată întotdeauna.

5- Mutați fișierele pe alt disc sau memorie externă

Uneori există fișiere pe care pur și simplu nu le putem șterge. Dacă sunt și fișiere grele (videoclipuri, editare sunet / imagine, prelucrare date, instrumente tehnice), acestea pot rămâne rapid fără spațiu pe disc. În aceste cazuri, este important să se ia în considerare posibilitatea de a muta tot conținutul pe o altă partiție sau unitate de disc - presupunând că avem unul - sau chiar să transferăm toate aceste informații pe o memorie USB sau pe un disc extern pentru conservare.

Ideea este că avem pe unitatea noastră principală acele fișiere pe care le accesăm în mod regulat , lăsând spațiu liber pentru a instala alte programe și a descărca fișiere fără a compromite integritatea hard disk-ului nostru.

6- Dezactivați modul de hibernare

Sunteți unul dintre cei care utilizează sistemul de hibernare Windows 10? Dacă în loc să oprim complet computerul, îl trimitem la hibernare, acest lucru va face boot-ul mult mai rapid. Cu toate acestea, înainte de a intra în hibernare, sistemul realizează un instantaneu al stării curente a computerului și a fișierelor pe care le are deschise etc. care poate ocupa o cantitate considerabilă de spațiu.

Pentru a ne face o idee, fișierul hiberfil.sys poate consuma până la 75% din memoria RAM a computerului . Asta înseamnă că, dacă avem 8 GB RAM, putem elibera instantaneu 6 GB pur și simplu dezactivând modul de hibernare.

7- Dezinstalați aplicațiile

Acesta este un altul dintre aceste sfaturi evidente, dar nu mai puțin important pentru asta. Dacă lucrați cu computerul de ceva vreme, cu siguranță veți descoperi că există aplicații pe care nu le mai folosiți de mult timp. Pentru a verifica, accesați „ Start -> Setări -> Aplicații ” (sau tastați „Adăugați sau eliminați programe” în Cortana) și aruncați o privire asupra tuturor aplicațiilor.

Dacă utilizați programe din versiunile anterioare de Windows, este posibil ca acestea să nu apară pe această listă . Pentru a le localiza, tastați „ Control Panel ” în Cortana și selectați „Uninstall a program” sau rulați comanda „control.exe”.

8- Salvați fișierele în cloud și nu păstrați duplicatele

În mod implicit, Windows 10 încorporează o aplicație de stocare în cloud numită OneDrive. Este cel mai practic, deoarece apare întotdeauna în exploratorul de fișiere, împreună cu restul de foldere și unități de pe computerul nostru.

Profitați de acest spațiu suplimentar de stocare, dar încercați să nu păstrați duplicate. Dacă aveți deja un fișier salvat în OneDrive, nu salvați o altă copie pe hard diskul computerului. În acest fel, veți salva câteva concerte și în același timp veți putea accesa toate acele documente online de oriunde, fără a fi nevoie să fiți conectat la computer.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .