10 documentare Netflix pe care le puteți viziona acum gratuit pe YouTube

În ultimele săptămâni am văzut câte platforme de streaming au început să ofere o parte din catalogul lor premium deschis și gratuit, cum ar fi Apple TV sau HBO în Mexic și SUA. Netflix, la rândul său, a făcut o mișcare similară, publicând 10 dintre cele mai populare documentare direct pe YouTube , astfel încât toată lumea să poată accesa vizionarea lor fără restricții.

Cu toate acestea, diferența față de Apple TV și HBO este că este conținut cu o valoare educațională ridicată. De ani de zile, Netflix permite vizionarea acestui tip de material în sălile de clasă și școli, dar din cauza crizei COVID-19 și a închiderii școlilor, a decis să posteze aceste documentare pe YouTube, însoțind fiecare vizionare cu materiale educaționale suplimentare, astfel încât poate fi folosit de profesori și elevi.

S-ar putea să vă intereseze: 78 de resurse gratuite (cinema, muzică, cărți) pentru a trece carantina

Acestea sunt cele 10 documentare pe care Netflix le-a încărcat pe YouTube

Ar trebui clarificat faptul că toate aceste documentare și serii de documentare - în total mai mult de treizeci de videoclipuri - sunt în engleză, dar cu subtitrări în spaniolă și în alte limbi . În orice caz, avem de-a face cu conținut de primă clasă, cu adevărat popular și care poate fi bucurat de oricine, chiar dacă am părăsit de mult studenția.

13

Film documentar axat pe al treisprezecelea amendament la constituția Statelor Unite, legat de sclavie și criminalitate. O puteți vedea AICI și puteți descărca materialul educațional complementar de la ACEST LINK .

Abstract

Primul sezon al acestei serii documentare s-a axat pe artă, știință și filozofia designului. Seria pătrunde în mințile vizionare ale unora dintre cei mai mari designeri din lume. O puteți vedea AICI și puteți descărca materialul educațional complementar de la ACEST LINK .

Bebeluși

Capitolele selectate din această serie documentară au fost înregistrate pe parcursul a 3 ani și s-au concentrat pe primul an din viața unei ființe umane, prin ochii unora dintre cei mai pionieri oameni de știință de astăzi. O puteți vedea AICI și puteți descărca materialul educațional complementar de la ACEST LINK .

Urmărind corali

Film documentar care ne transportă în unele dintre cele mai îndepărtate și frumoase locuri de pe planetă, adânc. Puteți viziona documentarul AICI și accesați materialul educațional complementar la ACEST LINK .

Lămurit

Una dintre cele mai bune serii de documentare de pe Netflix astăzi. Este alcătuit din capitole scurte, dedicate explicării unui subiect specific în fiecare episod în așa fel încât toată lumea să o poată înțelege. Îl puteți vedea AICI (material educațional suplimentar nu este încă disponibil).

Dăruiește casa

Documentar despre politica americană în care urmărim campania a 4 femei care candidau la alegerile legislative din 2018. Una dintre aceste politici este Alexandria Ocasio-Cortez, o cunoscută congresmană din New York. Puteți viziona documentarul AICI și puteți descărca materialul complementar de la ACEST LINK .

Planeta noastră

Serial povestit de Sir David Attenborough care explorează minunile naturale ale lumii, împărțit în 8 părți sau capitole. Un proiect care a durat 4 ani să înregistreze și are o fotografie impresionantă. Puteți vedea documentul AICI și puteți descărca materialul educațional în acest alt LINK .

Perioadă. Sfârșitul sentinței.

Scurt documentar axat pe stigmatul pe care menstruația îl implică încă în anumite societăți, cum ar fi India, și lupta unor femei pentru a scăpa de aceste precepte. O puteți vedea AICI și puteți descărca materialul aferent în acest LINK .

Căștile Albe

Un scurtmetraj axat pe voluntariatul desfășurat în Siria și Turcia, filmat într-o zonă de război în cursul anului 2016. Puteți viziona documentarul AICI și accesați materialul educațional la acest LINK .

Sion

Scurt de îmbunătățire personală care descrie viața lui Zion Clark, un luptător profesionist care s-a născut fără picioare și a crescut într-o casă de plasament. Provocarea fizică a servit ca eliberare terapeutică. Puteți vedea scurtul AICI și puteți descărca materialul educațional aferent în acest LINK .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .