Cum se folosește un GIF ca imagine de profil pe Google - Android fericit

GIF-urile sunt unul dintre semnele distinctive ale internetului modern și există deja o mulțime de rețele sociale și servicii web care vă permit să le folosiți ca avatar. Astfel, putem crea propriul nostru GIF direct de pe mobil și îl putem folosi, de exemplu, ca imagine de profil în contul nostru Google .

În adânc, un GIF nu este altceva decât un fișier „animat” aflat la jumătatea distanței dintre o imagine și un videoclip: o colecție de imagini sau cadre care dau senzația de mișcare. În primii ani ai internetului, acest format grafic (Graphics Interchange Format) a devenit foarte popular, deoarece a permis utilizarea algoritmului de compresie LZW - mai eficient decât algoritmul RLE care era folosit la acea vreme - pentru comprimarea imaginilor. Ceva care a fost minunat pentru descărcarea de imagini mari într-un moment în care modemurile erau încă foarte lente și conexiunile la internet erau practic în scutece.

GIF ca imagine de profil în contul dvs. Google

GIF-urile sunt unul dintre cele mai utilizate formate pentru a partaja meme, deși în acest caz pot fi folosite și pentru a pune o fotografie animată de profil sau un mic videoclip de câteva secunde în contul nostru Google. Este important ca fișierul GIF pe care îl vom crea să nu fie foarte lung, dacă nu dorim să avem probleme atunci când îl încărcăm și îl încărcăm în rețea.

Acestea fiind spuse, odată ce am creat sau descărcat GIF-ul, mergem la setările contului nostru Google AICI . Odată ce ne-am conectat, ne putem schimba fotografia de profil pur și simplu făcând clic pe ea (vom vedea cum apare pictograma unei camere dacă mutăm mouse-ul sau facem clic pe fotografia însăși).

Se va deschide o nouă fereastră în care putem alege GIF din folderul în care l-am descărcat anterior.

Apoi, se va deschide un mic editor unde putem tăia marginile imaginii, astfel încât formatul și dimensiunile să se potrivească perfect.

Când avem totul gata, trebuie doar să facem clic pe butonul albastru „ Alege ca fotografie de profil ”. În mod automat, Google va aplica modificările care înlocuiesc imaginea statică anterioară cu această nouă animație pe care tocmai am scos-o din mânecă.

Trebuie remarcat faptul că modificările pot dura un timp pentru a fi reproduse pe toate site-urile unde este afișată fotografia noastră de profil Google. În mod normal, reîmprospătarea paginii sau acordarea acesteia de câteva minute este de obicei suficientă, dar dacă vedem că durează ceva timp, putem încerca să o forțăm eliminând și restabilind GIF-ul ca fotografie de profil.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .