Cum se face backup SMS pe Android

SMS par deja o chestiune de trecut pentru muritorii de rând. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr. În unele țări, mesajele text sunt încă un instrument de comunicare de prim rang. Cel puțin, până când noul standard RCS (Rich Communication Services) va fi stabilit pentru a înlocui definitiv SMS-urile.

Între timp, de ce nu aruncăm o privire asupra celor mai bune metode de backup a mesajelor SMS pe care le-am stocat pe telefonul nostru? S-ar putea să avem nevoie de ele într-o zi.

Cum să vă copiați SMS-urile pe Android 8.1

Noul Pixel aduce deja această funcție ca standard. Din fericire, nu este ceva care se limitează la smartphone-urile Google. Dacă avem un terminal cu Android Oreo, atunci când configurăm telefonul pentru prima dată, vom avea și posibilitatea de a migra SMS-ul , împreună cu restul datelor copiate, de pe dispozitivul nostru anterior.

Dezavantajul este că nu este o configurație manuală. Vom putea efectua acest proces de recuperare numai dacă vom vedea un mesaj care indică „ finalizați configurarea ” la accesarea meniului de setări de sistem.

Dacă facem clic pe mesaj, se va deschide o fereastră în care putem recupera datele pe care le-am copiat anterior, cum ar fi SMS-urile.

În mod logic, dacă mobilul nostru anterior era un Android 5.0 care nu ține cont de SMS-uri atunci când facem backup-uri de sistem, cu greu le vom putea recupera pe noul nostru Android 8.1. Prin urmare, este o funcționalitate exclusivă pentru utilizatorii de Android Oreo .

Pentru a afla dacă Google face copii de rezervă ale SMS-urilor pe telefonul nostru, trebuie doar să introducem Google Drive și, în secțiunea „Copii de rezervă”, faceți dublu clic pe numele dispozitivului nostru.

În cazul meu, terminalul meu are doar o copie a istoricului apelurilor, setărilor și aplicațiilor. Folosește Android 7.1, deci nu face backup pentru mesajele text.

Dacă telefonul nostru mobil nu acceptă acest tip de copie de rezervă, atunci va trebui să alegem să instalăm aplicații dedicate. Din fericire, acestea sunt mult mai flexibile.

SMS Backup +

SMS este o aplicație care face o copie de rezervă a istoricului nostru de SMS-uri, MMS și apeluri și le stochează în contul nostru Gmail . Odată realizată copia, putem accesa toate mesajele SMS din Gmail, într-un folder numit pur și simplu „SMS”.

Din acest moment, putem restaura sau migra cu ușurință SMS-uri de pe un telefon nou . SMS Backup + ne permite, de asemenea, să ajustăm lucruri precum periodicitatea copiilor de rezervă, să facem copii numai dacă suntem conectați la WiFi etc. Gratuit și foarte recomandat.

Descărcați QR-Code SMS Backup + Dezvoltator: Jan Berkel Preț: gratuit

SMS Backup + are peste 5 milioane de descărcări și un rating de 4,3 stele.

Backup și restaurare SMS

Această aplicație este probabil cea mai completă pentru a face copii de SMS, MMS și apeluri. Marea sa virtute este că ne permite să aruncăm toate mesajele într-un singur fișier XML pe care îl putem salva în memoria locală sau să le încărcăm direct în cloud pentru când avem nevoie de el.

De asemenea, ne permite să transferăm mesaje prin WiFi direct pe alt telefon, să selectăm copii ale conversațiilor, să suprascriem copii vechi, să organizăm calendarul de rezervă și multe alte funcții interesante.

Descărcați QR-Code SMS Backup & Restore Dezvoltator: SyncTech Pty Ltd Preț: Gratuit

În prezent, SMS Backup & Restore are peste 10 milioane de descărcări pe Google Play și un rating de 4,5 stele.

Dacă tot ce ne dorim este să facem din când în când copii automate ale SMS-urilor, putem folosi SMS Backup + fără probleme majore. Dacă ceea ce vrem este să transferăm toate mesajele SMS / MMS într-un fișier pentru a le stoca și a le păstra în siguranță de la trecerea timpului: SMS Backup & Restore.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .