Desenează-ți jocul: ia hârtie, marcaje și desenează-ți propriul joc

Unul dintre lucrurile care îmi plac cel mai mult în timpul în care trăim, acest boom incredibil al aplicațiilor mobile , este că într-un fel a democratizat lumea jocurilor video . Nu cu mult timp în urmă, dacă ați vrut să încercați un joc nou pe computer sau consolă (de cele mai multe ori), a trebuit să plătiți. Acum oricine poate crea un joc, îl poate atârna pe Google Play sau iTunes și trebuie doar să îl descărcați pentru a juca. Bine, trebuie totuși să înghiți niște reclame sau să faci câteva împrumuturi dacă ești cu adevărat agățat. Dar mă înțelegi. Jocuri gratuite. Lemn de foc.

Și nu numai asta. Această democratizare se aplică și cererii și ofertei . Alături de un joc mobil în care a fost investit un buget milionar putem găsi jocuri independente, dezvoltate de o singură persoană în intimitatea camerei lor. Și amândoi primesc milioane de descărcări . Tot ce trebuie să faceți este să aveți o idee. O idee minunata.

Și noi, jucătorii sau jucătorii ocazionali, trebuie doar să deschidem gura și să ne hrănim. Suntem destinatarii acelei explozii de creativitate și ingeniozitate . Cât de norocoși suntem!

Desenați-vă jocul

Unul dintre jocurile care m-a surprins cel mai mult prin mecanica sa inovatoare este Draw your Game . Ideea nu ar putea fi mai simplă : luați o bucată de hârtie și câteva markere și desenați-vă propriul joc .

Draw your Game este un joc de platformă pentru Android , în care trebuie să controlăm un mic personaj și să îndeplinim un obiectiv pentru a finaliza nivelul. Sarcina de la fiecare nivel poate fi diferită, de la a ajunge la cealaltă parte a ecranului până la distrugerea câtorva obiecte.

Aplicația este formată din 2 moduri de joc:

Proiectează-ți propriile niveluri

Aceasta este cea mai distractivă și inovatoare parte a jocului. Îmbracă-ți costumul de artizan și pune-ți creierul la treabă. Puteți desena orice doriți și acesta va fi nivelul prin care Android va trebui să treacă . Singura limită este imaginația și respectă modelul de culoare: negru pentru teren, verde pentru obiectele care te fac să sară, albastru pentru obiecte în mișcare și roșu pentru obiecte care provoacă daune.

Vrei un nivel în care să iasă fața vărului tău urât? Deseneaz-o. Un ecran care seamănă cu cartierul tău? Trebuie doar să-l pui pe hârtie.

Am făcut un nivel mic, destul de ponosit adevărul. Acum veți vedea cum arată ...

Odată ce ai conceput nivelul, trebuie doar să faci o fotografie cu smartphone-ul sau tableta și să plasezi androidul în poziția sa inițială. 

Iată o captură de ecran a nivelului de redare                                                            

Nivele de joc proiectate de alți jucători

Pentru a debloca modul de proiectare a jocului, trebuie să treci mai întâi câteva niveluri, proiectate de alți utilizatori ai jocului. Odată ce ați finalizat prima lume, designul nivelului va fi deblocat.

Aici veți găsi oricâte lumi și niveluri pe măsură ce desenele se încarcă de către utilizatorii Draw your Game. Unele dintre aceste afișaje sunt foarte distractive.

Desenați-vă jocul: fratele mai mic al lui Mario Maker

Acest joc îmi amintește foarte mult de Mario Maker  pe Wii U, am putea spune că ambii împărtășesc aceeași esență: punerea instrumentelor necesare în mâinile jucătorului pentru a-și dezlănțui imaginația și a-și crea propriul joc. O cale inovatoare în lumea banală a jocurilor video , în care puterea predomină adesea mai mult decât crearea de noi mecanici și dinamici de joc.

Draw Your Game este un joc pentru Android dezvoltat de Zerokcm , necesită Android 4.1 și cântărește 39 MB. Are peste 1.000.000 de descărcări și 4 stele pe Google Play. Puteți instala aplicația pe dispozitivul dvs. prin intermediul următorului link:

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook . Descărcați QR-Code Desenați-vă jocul Dezvoltator: Zero-One Preț: Gratuit