Cum se utilizează Android Flash Tool, aplicația Google pentru flash ROM-uri

De obicei, când ne referim la ROM-uri, vorbim despre versiuni modificate de Android dezvoltate de comunitate pentru anumite telefoane sau tablete. Deși este un termen care este de obicei legat de versiunile „gătite” de Android (ROM-uri personalizate), adevărul este că un ROM nu este altceva decât o imagine a sistemului de operare.

Desigur, Google își publică de obicei propriile ROM-uri sub formă de actualizări, în mod constant și la fiecare câteva săptămâni (sau chiar zile). Acum, dacă dorim să instalăm unul dintre aceste ROM-uri pe mobilul nostru, vom avea nevoie de un instrument intermitent și tocmai asta tocmai a lansat Google: un utilitar pentru a instala ROM-uri Android într-un mod simplu.

Ce este Android Flash Tool și de ce ar trebui să mă interesez?

Aplicația Android Flash Tool este destinată să faciliteze instalarea versiunilor AOSP (Android Open Source Project) ale Android. Un AOSP nu este altceva decât o versiune „curată” a Android , fără niciuna dintre aplicațiile sau serviciile Google preinstalate în codul său sursă. Este ceva asemănător șablonului pe care producătorii de smartphone-uri îl folosesc pentru a crea propria versiune adaptată de Android (stoc ROM), cu stratul său de personalizare și multe altele.

Pe de altă parte, instrumentele intermitente variază de obicei în funcție de cipul dispozitivului nostru. Astfel, dacă avem un mobil Mediatek, cel mai probabil este că vom avea nevoie de programul SP Flash Tool pentru a instala un ROM sau de aplicația Odin în cazul în care avem un mobil Samsung. Ce se întâmplă atunci dacă avem un Pixel sau orice alt mobil fabricat de Google? Corect, aici ar intra în joc noul instrument Flash Android . Până acum, pentru a bloca unul dintre aceste ROM-uri, trebuia să apelăm la comenzi fastboot, astfel încât nașterea acestui utilitar ne face munca mult mai ușoară.

Interesantul pentru toate acestea este că, deși Android Flash Tool pentru moment este compatibil doar cu plăcile Google Pixel și HiKey, este de așteptat ca într-un viitor nu prea îndepărtat să poată fi folosit și cu alte dispozitive mobile care au aprobarea Google.

Cum se instalează un ROM AOSP cu Android Flash Tool

Acum că avem conceptele mai mult sau mai puțin clare, să vedem cum ar trebui să realizăm intermitentul unei imagini Android AOSP cu acest instrument. Primul lucru pe care trebuie să-l menționăm este că este o aplicație web , deci nu este necesar să o instalăm pe computerul nostru.

Cerințe pentru instalare

Înainte de a începe aventura, trebuie să îndeplinim anumite cerințe atât pe telefonul nostru, cât și pe computer (Windows, Linux, MacOS sau ChromeOS) de pe care urmează să le instalăm.

 • Activați opțiunile dezvoltatorului : Deschideți meniul „ Setări ” Android și accesați „ Sistem -> Informații telefon ”. Faceți clic de 7 ori la rând pe „ Număr de construcție ”. Pe ecran va apărea automat un mesaj care indică faptul că opțiunile dezvoltatorului sunt activate.
 • Depanare USB : în cadrul opțiunilor dezvoltatorului, activați opțiunea „Depanare USB”.
 • Deblocare OEM : pentru a debloca bootloader-ul, introduceți din nou opțiunile dezvoltatorului și activați fila „ OEM Deblocare ” . Important: Dacă este prima dată când deblocați OEM, rețineți că acest lucru vă va șterge toate datele de pe telefon. Faceți o copie de rezervă înainte de a începe procesul!
 • Instalați driverele USB Android pe computer : Dacă lucrăm de pe un computer Windows, este necesar, de asemenea, să instalați driverele USB Android. Le putem descărca AICI .

Cum să flashezi dispozitivul

Acum, că avem totul la locul lor, aceștia sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm:

 • Conectați dispozitivul Android la computer de unde vom clipi.
 • De pe computer, deschideți browserul și accesați flash.android.com. Faceți clic pe „ Începeți ”.

 • Acceptăm mesajul care apare pe ecran și spune „ Permiteți site-ului să vă acceseze tastele ADB ... ”.

 • Apoi, selectăm „Adăugare dispozitiv nou” și alegem dispozitivul nostru Android din lista terminalelor detectate.

 • De pe mobilul Android, vom autoriza conexiunea printr-o fereastră pop-up care va apărea pe ecran.
 • Ne întoarcem la browser și vom vedea cum acum instrumentul ne oferă deja opțiunea de a bloca dispozitivul.

 • În cele din urmă, va fi încărcat un nou meniu în care putem selecta „build” sau versiunea de Android AOSP disponibilă pentru instalare. Odată selectat, faceți clic pe „Instalați”.

După cum puteți vedea, este un proces foarte simplu care facilitează foarte mult instalarea de noi imagini în terminal. Un instrument care va atrage, fără îndoială, atenția atât a dezvoltatorilor, cât și a fanilor acestui tip de „lăutărie” în comunitatea Android.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .