Cele mai bune alternative gratuite la Microsoft Office - Android fericit

Microsoft Office, renumita suită de birou, a făcut pași mari în ultimii ani. Sunt oferite tot mai multe aplicații diferite, precum și funcțiile și caracteristicile lor diferite. Deși, odată cu schimbările recente, mulți au ales să caute alternative gratuite mai bune la Microsoft Office .

Și firma Redmond a introdus noi versiuni ale programului, cum ar fi Office 365, disponibile numai online, ceea ce limitează utilizarea acestuia. La aceasta se adaugă faptul că este un serviciu cu plată, ceea ce a determinat mulți utilizatori să aleagă să instaleze o nouă suită office.

Motivele pentru care ați abandonat Microsoft Office și căutați noi alternative de automatizare a biroului

Există diverse motive pentru care diferiți utilizatori au decis să abandoneze MS Office și au început să instaleze sau să utilizeze alte suite de birou disponibile gratuit. Între ele:

  • Nu toată lumea are nevoie de toate aplicațiile disponibile în suită, mulți se limitează doar la utilizarea Word, Excel și Publisher.
  • Abandonarea posibilă și îngrijorătoare a versiunilor instalabile și trecerea la utilizarea Office 365, prin plata abonamentului la serviciul cloud.
  • Instalarea forțată a Bing în Chrome pentru abonații Office 365, pentru a spori utilizarea motorului de căutare al companiei.
  • Office 365 este alarmant pentru mulți datorită culegerii de date pe care o are serviciul.
  • Versiunile plătite ale Office sunt cele care au cele mai bune opțiuni și care disting progresul în fiecare nouă tranșă a suitei.

Alternative gratuite la Microsoft Office

Dacă vă simțiți identificați cu oricare dintre motivele de mai sus și doriți să abandonați Microsoft Office pentru a încerca o altă suită de birou, ar trebui să știți că există opțiuni diferite disponibile cu funcții similare și gratuit. Revizuim unele dintre ele.

documente Google

Google Docs face parte din suita de birouri online Google, G Suites . Este disponibil online pentru oricine este înregistrat în Gmail sau dacă are un cont Google. Pachetul are aplicații similare cu cele ale Office, este ușor de utilizat și foarte intuitiv.

Veți putea scrie sau redacta documentul dvs. online și îl puteți descărca în diferite formate disponibile. În plus, aveți un spațiu de stocare gratuit de 15 GB pentru a vă salva fișierele, a le partaja în mod public sau privat și multe alte opțiuni disponibile în această suită online.

Accesați Google Docs

SoftMaker FreeOffice

Cunoscută drept una dintre primele opțiuni gratuite pentru MS Office, SoftMaker FreeOffice are caracteristica izbitoare de a fi compatibil cu aproape, dacă nu cu toate, formatele de fișiere ale aplicațiilor Office.

Ușor, ușor, ușor de instalat, sunt cuvintele care descriu cel mai bine SoftMaker FreeOffice. Puteți exporta fișiere în format EPUB și multe altele.

Descărcați SoftMaker FreeOffice

Biroul WPS

WPS Office este o suită de birou completă și puternică. Veți putea lucra fără probleme în documentele Microsoft Office. Această suită oferă caracteristici de semnare și criptare a documentelor, utilitare exclusive pentru fișiere PDF și multe altele.

Se recomandă instalarea WPS Office pe computere relativ puternice sau care îndeplinesc cerințele recomandate de dezvoltator, deoarece acesta tinde să prezinte unele probleme de întârziere pe computerele mai puțin puternice.

Descărcați WPS Office

LibreOffice

Dacă doriți să vă păstrați suita instalată pe computer sau laptop, LibreOffice este opțiunea ideală. Are principalele aplicații MS Office, deci este compatibil cu fișierele din acesta, deși poate prezenta unele erori de citire.

Este una dintre cele mai complete suite de birou disponibile gratuit. Acesta conține sute de funcții și unele caracteristici care nu sunt disponibile în versiunile gratuite de MS Office, așa că îl veți găsi cu adevărat practic și interesant.

Descărcați LibreOffice

OnlyOffice

Ce se întâmplă dacă combinați puterea și versatilitatea Microsoft Office și experiența gratuită LibreOffice? Rezultatul este foarte clar. Acesta este OnlyOffice .

Deși puțin cunoscut de majoritatea utilizatorilor, OnlyOffice este o suită de birouri destul de completă, care rivalizează cu ușurință fără probleme cu LibreOffice.

Printre cele mai notabile critici este designul său, care este o fuziune a designului complex al MS Office cu simplitatea LibreOffice în unele secțiuni.

Descărcați OnlyOffice

Biroul Zoho

Dacă lucrați sau publicați în WordPress, este posibil ca suita Zoho Office să vă fie familiară . Este o suită simplă de birou cu mult potențial. Printre caracteristicile sale principale se numără capacitatea de a încărca publicații direct pe site-urile care utilizează WordPress CMS.

Accesați site-ul Zoho Office

iWork pentru iCloud

Deși nu este complet gratuit, iWork pentru iCloud oferă gratuit trei aplicații de bază, dar eficiente din suita sa de birouri online. Cu Pages, Keynote și Number, puteți lucra ceea ce aveți nevoie online.

Este competiția clară a Microsoft Office Online și Google Docs, dar nu este încă la fel de completă ca cei doi rivali ai săi. Are un design și o interfață minimalistă, vă puteți bucura, de asemenea, de 5 GB de stocare total gratuită și de posibilitatea de a cumpăra versiunea cu plată.

Accesați iWork pentru iCloud

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .