Cum se extrage APK-ul oricărei aplicații pe Android

Un fișier APK este un fișier care conține toate informațiile necesare pentru instalarea și rularea unei aplicații pe un dispozitiv Android. Aceasta este ceea ce este cunoscut sub numele de pachet de instalare. Când descărcăm o aplicație de pe Google Play, aceasta este instalată direct pe mobilul nostru, dar nu lasă niciun fișier de instalare APK pe parcurs. Astăzi vom vedea cum putem extrage fișierul APK din orice aplicație instalată pe mobil. Super practic.

La ce folosește să ai un APK de instalare a aplicației?

Extragerea fișierului de instalare APK al unei aplicații poate fi utilă din mai multe motive. Pe de o parte, putem instala aplicația în cauză fără a utiliza o conexiune la Internet. Dar, de asemenea, ne ajută să copiem și să instalăm aplicația pe alte dispozitive și poate fi chiar minunat pentru noi să stocăm copii ale diferitelor versiuni ale aceleiași aplicații sau să păstrăm aplicațiile care au fost deja șterse de pe Google Play.

Nu ar fi prima dată când o aplicație este actualizată în rău și, în aceste cazuri, o versiune anterioară poate fi destul de mare pentru a recupera toate acele funcționalități care au fost pierdute odată cu actualizarea .

Cum se obține APK-ul aplicațiilor pe care le-am instalat pe mobil

Pentru a obține APK-ul oricărei aplicații pe care le-am instalat pe un Android, nu avem nevoie de prea multe complicații. Există ceea ce este cunoscut sub numele de extractoare APK , aplicații care fac exact ceea ce indică numele lor. Unul dintre cele mai bune se numește APK Extractor Pro . Este gratuit și îl putem descărca direct de pe Google Play.

Descărcați QR-Code APK EXTRACTOR PRO Dezvoltator: Magdalm Preț: Gratuit

Pentru a extrage APK-ul oricărei aplicații sau aplicații de sistem pe care am descărcat-o pe telefon, vom urma pașii următori.

 • Deschidem APK Extractor Pro.
 • Căutăm aplicația pe care dorim să o convertim într-un APK. În categoria „INSTALAT” vom găsi aplicațiile pe care le-am instalat noi înșine, iar în „SISTEM” aplicațiile și instrumentele de sistem, așa cum sugerează și numele.
 • Odată ce am localizat aplicația, faceți clic pe meniul derulant de lângă aceasta (3 puncte verticale) și alegeți « Extras ». De asemenea, putem obține același efect făcând clic pe aplicație și selectând pictograma casetă care apare în partea de sus a ecranului (vezi imaginea).
 • Aplicația va porni automat lucrarea de extracție. Durează doar câteva secunde. Putem verifica dacă APK-ul a fost descărcat derulând la meniul «FOLDER».
 • În mod implicit, fișierele APK generate în acest mod sunt salvate în folderul „APK Extractor Pro” din memoria internă a dispozitivului nostru.

În acest fel, putem face copii locale în APK nu numai pentru aplicații precum WhatsApp, jocuri etc. dar și copii de rezervă ale funcțiilor de bază ale telefonului nostru mobil , precum camera, telefonul sau altele asemenea.

În cele din urmă, amintiți-vă că, dacă aceasta este prima dată când rulăm APK Extractor Pro, aplicația va solicita permisiuni de stocare înainte de a efectua conversia. Dacă nu vă oferim permisiunea, nu veți putea face copii!

Cum se extrag APK-uri direct din Google Play

O altă opțiune foarte convenabilă pentru a obține APK-ul unei aplicații este descărcându-l direct de pe Google Play. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să accesăm acest instrument online și să introducem adresa URL în Google Play a aplicației pe care dorim să o descărcăm .

În acest moment, instrumentul va căuta aplicația pe care am indicat-o, o va converti în format APK și ne va arăta un link de descărcare. Am făcut diverse teste și cel puțin deocamdată pare să funcționeze remarcabil de bine.

Foarte ușor de utilizat și practic mai ales de pe PC.

Partea bună a acestei metode este că ne asigurăm că creăm un APK fără malware sau viruși, deoarece este versiunea oficială găzduită în magazinul Google și că, în principiu, a trecut toate filtrele de securitate necesare. Deși bun, nu ar fi prima dată când malware-ul se strecoară în Magazin Play, dar acesta este un alt subiect complet diferit.

„Cutie de instrumente pentru Magazin Google Play” pentru utilizatorii de PC

Dacă instalăm de obicei aplicații din Google Play în browserul computerului, nu putem ignora o extensie pentru Chrome numită „Casetă de instrumente pentru Magazin Google Play”. Este un instrument excelent care adaugă mai multe butoane suplimentare la fila de descărcare a fiecărei aplicații disponibile pe Google Play.

 • APKM : făcând clic pe acest buton se va deschide o fereastră pentru a descărca pachetul APK al aplicației din APK Mirror.
 • AP : Acest buton efectuează o căutare a articolelor despre aplicație pe site-ul web Android Police.
 • AB : Deschide o pagină cu statistici ale aplicației în AppBrain.

Puteți extrage APK-ul unei aplicații premium când este în vânzare și să-l instalați mai târziu?

În fiecare săptămână, publicăm pe blog o listă de aplicații plătite care sunt descărcate gratuit pentru o perioadă scurtă de timp. De obicei, există o mulțime de aplicații și este posibil să nu avem spațiu liber sau pur și simplu nu vrem să ne inundăm telefonul mobil cu sute de aplicații.

Dacă vrem să profităm de aceste tipuri de oferte, putem face acest lucru fără a fi nevoie să instalăm sau să extragem APK-ul aplicației. Este suficient să îl înregistrați în istoricul comenzilor Google Play , astfel încât să îl putem descărca complet gratuit oricând dorim, chiar și după data ofertei.

 • Intrăm pe Google Play și localizăm aplicația de plată care este în vânzare.
 • Faceți clic pe „ Instalați ” și anulați instalarea înainte ca descărcarea să fie finalizată.
 • Acum, afișăm meniul lateral Google Play și facem clic pe meniul « Cont ». Dacă mergem la „Istoricul achizițiilor” vom vedea cum a fost înregistrată aplicația.

În acest fel, putem reveni la istoricul achizițiilor ori de câte ori dorim și re-descărca aplicația , fără a fi nevoie să plătim un singur euro.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .