KODI: 5 trucuri de bază pentru a-ți exploata la maximum potențialul

În ultima vreme am vorbit pe larg despre KODI ca instrument pentru a viziona seriale și filme gratuite și chiar pentru a viziona televiziunea live de pe telefonul mobil într-un mod foarte confortabil.

Dacă am folosit vreodată aplicația, am fi realizat cantitatea de posibilități pe care le oferă. Există atât de multe meniuri și atât de multe opțiuni de configurare încât poate fi copleșitoare, chiar și pentru cei care sunt cunoscuți ca „experți” în această tehnologie.

5 trucuri de bază pentru a stăpâni KODI ca un adevărat maestru

În postarea de astăzi vom încerca să aprofundăm puțin mai mult în funcționarea sa, trecând în revistă câteva trucuri de bază care ne vor ajuta să profităm la maximum de acest excelent player multimedia .

Adăugarea de suplimente legale la KODI

KODI este un centru multimedia excelent, compatibil atât cu Android, computerele desktop, cât și cu raspberrys. Dar succesul său constă nu numai în compatibilitatea sa, ci și în versatilitatea sa.

În plus față de posibilitatea de a reda fișiere la nivel local, cu celebrele programe KODI le putem multiplica potențialul prin adăugarea de surse externe online . Adică, programe de completare cu care putem viziona conținut streaming, asculta muzică sau juca jocuri, în mod central.

KODI are un depozit oficial de programe de completare destul de puternice , unde tot ce vom găsi va fi conținut 100% legal. Pentru a instala un supliment pe KODI:

 • Deschidem KODI și în meniul lateral facem clic pe „Suplimente”.

 • Mergem la „ Descărcări ” unde vom vedea depozitul oficial de programe de completare KODI, clasificate după tip.

 • Selectăm programul de completare pe care dorim să îl instalăm, iar în panoul de configurare facem clic pe „ Instalare ”.

 • O dată instalat, puteți rula - l prin apăsarea butonului „ Run “ sau din meniul propriu al programe de completare în categoria lor corespunzătoare (video, muzică, jocuri, software, imagini).

Cum se adaugă surse de origine necunoscută

La KODI găsim diferite surse pentru a descărca programe de completare. Cele care nu apar în depozitul oficial sunt considerate „necunoscute” și sunt adăugate prin adrese URL.

Pentru a instala acest tip de programe de completare, trebuie mai întâi să activăm utilizarea unor surse necunoscute:

 • Deschidem KODI și facem clic pe pictograma roată, situată în marginea superioară a meniului lateral.

 • Acum mergem la „ Sistem -> Suplimente ”.

 • În cele din urmă, ne asigurăm că fila „ Surse necunoscute ” este activată.

Cum să eliminați memoria tampon la redare

Când vizionăm un conținut online prin Internet, uneori streamingul se blochează sau se oprește. Apare un tip de mesaj „încărcarea bufferului”, ceva care nu depinde doar de o conexiune bună la Internet sau de dispozitivele conectate la rețea.

Aceasta este o problemă cunoscută: tamponarea. Din fericire, putem îmbunătăți serviciul mărind limita tamponului. Cum? Crearea unui fișier de configurare și inserarea unui mic cod în acesta.

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să deschidem un blocnotes (mai bine dacă îl facem de pe computer) și să lipim următorul cod:

unu

1.5

104857600

Apoi, salvăm fișierul cu numele „advancedsettings.txt”. Apoi mergem în dosarul în care datele utilizatorului sunt stocate în KODI . În funcție de sistemul nostru de operare, vom găsi folderul în una dintre următoarele locații:

 • Android : Android / data / org.xbmc.kodi / files / .kodi / userdata /
 • Windows :% APPDATA% \\ kodi \\ userdata
 • iOS : / private / var / mobile / Library / Preferences / Kodi / userdata /
 • Linux : ~ / .kodi / userdata /
 • Mac : / Utilizatori // Bibliotecă / Suport pentru aplicații / Kodi / userdata /

Atenție: nu uitați să spuneți sistemului să afișeze fișiere și foldere ascunse pentru a găsi calea indicată pentru sistemul dvs.

Odată ce am localizat folderul „userdata” pe sistemul nostru, vom muta fișierul „advancedsettings.txt” pe care tocmai l-am creat și vom redenumi extensia în „advancedsettings.xml” .

Din acest moment, vom observa o îmbunătățire considerabilă a reproducerii conținutului în flux și a televiziunii live.

Cum se adaugă skin-uri personalizate

Adevărul este că interfața KODI nu este deloc rea. Desigur, dacă vrem să-l schimbăm, îl putem face și să oferim aplicației o notă mai personală.

 • În ecranul principal KODI, faceți clic pe pictograma roată.

 • Mergem la secțiunea „ Interfață ”.

 • În meniul lateral selectăm „ Skin -> Skin ”.

 • În această nouă fereastră, faceți clic pe „ Obțineți mai multe ” și descărcați oricare dintre skin-urile disponibile.

 • În cele din urmă, facem din nou clic pe „ skin ” și selectăm noua interfață personalizată pe care tocmai am descărcat-o.

Interfața cu utilizatorul se va schimba și actualiza automat cu un nou aspect și format.

Cum se face backup KODI

După ce ați petrecut mult timp adăugând programe de completare, configurând bufferul, modificând setările ici și colo, ar fi păcat să-l pierdeți. Pentru a preveni acest lucru, putem face backup tuturor setărilor noastre KODI .

Pentru a face acest lucru, mergem la „Programe de completare -> Descărcare” și facem clic pe „Programe de programe de completare”. Căutăm pluginul numit „Backup” și îl instalăm.

Apoi, rulăm pluginul de la butonul „ Run ” și facem următoarele:

 • Faceți clic pe „ Deschideți setările ” și configurați parametrii de rezervă.
 • În cele din urmă, facem clic pe „ Backup ” pentru a face backup.

Dacă dorim în orice moment să recuperăm configurația de rezervă, va trebui doar să ne întoarcem și să selectăm „ Restaurare ”.

Acestea sunt doar câteva trucuri pentru KODI, dar adevărul este că mai sunt multe. Dacă știți de vreo altă valoare, nu ezitați să o împărtășiți în zona de comentarii. Vă mulțumim că ați rămas până la final!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .