Sega Mega Drive Mini în recenzie: nostalgie retro pentru totdeauna

Alegerea unei console este una dintre primele decizii importante pe care le ia viața când încă nu știi încă unde bate vântul. Dacă ai în jur de 30 de ani și ai crescut în jungla jocurilor video din anii 90, cel mai probabil va trebui să alegi între Sega și Nintendo, lucru pe care nu orice copil mic îl poate aduce la bun sfârșit fără a lăsa câteva ore de somn pe parcurs. .

Pentru a rezolva dilema, singurele surse de informații pe care le aveam la acea vreme a fost să răsfoim reviste precum mitica „Hobby Consoles” și să încercăm jocurile expuse în marile supermarketuri precum Pryca sau Mamut (pline de hoarde de copii care își așteaptă rândul dispuși să orice dacă cineva ar încerca să se strecoare). Super Nintendo sau Mega Drive? Acesta este punctul!

Revizuire a SEGA Mega Drive Mini, o consolă de jocuri video retro cu atenție la detalii

În cazul meu, am decis să optez pentru Super NES, deoarece consola a avut Final Fight, una dintre arcadele mele preferate din toate timpurile. Ceea ce nu pot nega, da, este că am rămas cu o dorință teribilă de a da bastoane jocurilor Sonic, Altered Beast, Streets of Rage și Dragon Ball care au ieșit pentru Mega Drive. Un capitol din viața mea pe care am reușit să-l închid în sfârșit datorită lansării SEGA Mega Drive Mini weekendul trecut. Merită să obțineți una dintre aceste console?

Desigur, aici SEGA a avut-o destul de ușor, deoarece a reușit să învețe din eșecurile predecesorilor săi „mini”, modificând astfel detaliile mai puțin atractive ale altor dispozitive similare, cum ar fi PS Mini, SNES Mini, Neo Geo Mini sau Mini NES. Deși toate acestea nu l-au împiedicat să aibă ciudata alunecare. Dar să mergem pe părți ...

Pachetul

SEGA Mega Drive Mini vine ambalat într-o cutie care prezintă - practic - același design ca Mega Drive original, ceva care ajută la întărirea „factorului nostalgiei” produsului. În interior găsim consola, împreună cu două comenzi, un cablu USB pentru încărcare (atenție, încărcătorul lipsește ca în restul consolelor), un cablu HDMI și un scurt manual de instrucțiuni. Un ambalaj simplu, dar cel mai atractiv, care ne transportă la epoca de aur de 16 biți doar adulmecând ambalajul.

Consola

Designul general al consolei este destul de mult urmărit cu cel al Mega Drive-ului original, iar SEGA și-a permis chiar luxul de a include câteva detalii „fanteziste”. Pe Super Nintendo Mini, atât slotul pentru cartuș, cât și butonul de evacuare a jocului erau ornamente pure și nu puteau fi mutate. Aici, deși butonul de volum nu este altceva decât un obiect decorativ, ne putem juca cu el și putem chiar să deschidem slotul și să găsim gaura unde ar merge cartușul. Este încă o prostie, dar sunt mici detalii care fac experiența mult mai plăcută.

Mai mult, SEGA a lansat și o ediție de colecție în Japonia cu 22 de cartușe decorative miniaturale (pe care le putem introduce perfect) și o bază cu atașament MegaCD. Factorul nostalgiei „peste 9000! ”.

Comenzile

Așa cum am menționat la început, nu am avut niciodată ocazia să joc Mega Drive în ziua sa, așa că nu pot ști cât de fidele sunt comenzile în comparație cu controlerele originale, deși din ceea ce înțeleg sunt destul de reușite. Ce vă pot asigura este că atingerea în mână este foarte confortabilă și că traversa este cea mai bună pe care am văzut-o de mult timp. În acest sens, cred că întoarce pad-ul Super Nintendo de o mie de ori. Deși da, are o mare sensibilitate (atât pentru bine, cât și pentru rău în ceea ce privește gameplay-ul).

Cu toate acestea, marea problemă cu această telecomandă construită deosebit este că ne uităm la versiunea cu 3 butoane, ceea ce implică faptul că vom avea multe probleme în a juca anumite jocuri precum Street Fighter II (un joc care, de altfel, este inclus în a stabilit). Nu știu care este motivul pentru care nu au optat pentru controlerul cu 6 butoane, dar în orice caz este o eroare care pătează oarecum un dispozitiv atât de bine întreținut în restul secțiunilor.

Notă: dacă căutăm Amazon, putem găsi un gamepad cu 6 butoane licențiat de SEGA, ceea ce ar fi trebuit să includă în acest pachet, dar hei. Dacă suntem interesați îl putem cumpăra separat  AICI .

Meniul Start și setările

La pornirea consolei găsim meniul de selecție a jocului. Interfața are un design foarte interesant , în linie cu ceea ce SEGA ar fi făcut dacă ar fi lansat acest produs acum 25 de ani. Sistemul ne oferă, de asemenea, opțiunea de a sorta jocurile după data lansării, sexul sau numărul de jucători, ceea ce ne permite să vedem cum au evoluat jocurile de-a lungul anilor sau să contrastăm titluri din același gen în mod ordonat. Toate acestea însoțite de muzică care amintește unele dintre cele mai bune melodii ale vremii.

Pentru a bucla bucla, dacă în setările de configurare schimbăm limba în japoneză, putem vedea coperțile originale ale jocurilor așa cum au fost publicate în țara japoneză. Aceste tipuri de detalii, pe care nu le-am văzut în alte console până acum, te fac să începi să vezi cu ochi buni această mini versiune a miticii Genesis.

Pe de altă parte, când vine vorba de ajustări de imagine, adevărul este că nu există prea multe de zgâriet. Putem alege între raportul de aspect 16: 9 sau 4: 3, precum și 3 imagini de fundal în cazul în care nu folosim modul peisaj și filtrul CRT.

Jocurile

Dacă Super Nintendo Mini avea 20 de jocuri, SEGA a decis să dubleze pariul prin includerea a 40 de jocuri în memoria internă a consolei. În timp ce există câteva jocuri de uitat, adevărul este că lista de jocuri este cea mai suculentă: Sonic, Castle of Illusion, Golden Axe, Gouls 'n Ghosts, Streets of Rage 2, Kid Chamaleon, Castlevania, Eternal Champions și multe altele (Puteți verifica lista completă AICI).

Un detaliu interesant este că, înainte de a începe un joc, este afișată o mică filă unde putem vedea informații legate de titlu. De exemplu, dacă rulăm Space Harrier II, vom afla că a fost jocul care a însoțit Mega Drive / Genesis la lansarea sa în 1990. În caz contrar, sistemul include și 3 sloturi de salvare pentru fiecare joc , pe care îl putem folosi pentru a ne salva jocurile și a le relua oricând.

În ceea ce privește emularea jocurilor, trebuie menționat faptul că SEGA și-a lăsat deoparte colaboratorul obișnuit AT Games (nu aveau o reputație foarte bună) și a angajat M2, un prestigios dezvoltator cunoscut pentru realizarea de porturi foarte bune de jocuri retro pe platforme moderne. Dacă sunteți interesat, iată un scurt documentar despre M2, unde putem afla mai multe despre acest om grozav.

În ceea ce privește redarea, jocurile sunt complet fluide, iar experiența este cea mai satisfăcătoare atât în ​​grafică, cât și în sunet. Dacă suntem cunoscători ai emulației, putem observa unele diferențe față de originale (mai ales în audio), dar, în general, putem spune că au făcut o treabă impecabilă.

Sincer să fiu, trebuie să recunosc că am jucat tot weekendul și a existat un moment în care am observat o scădere a cadrelor, deși au existat doar două „smucituri” specifice care nu au mai fost redate după aceea. . În orice caz, deși nu pare relevant, aș dori să pun acest lucru în evidență.

Preț și disponibilitate

În momentul redactării acestei recenzii, Mega Drive Mini este disponibil la Amazon pentru 76,99 euro.

Evaluare finala

SEGA a avut timp să învețe de la concurenții săi și a adus pe piață un produs foarte rafinat, cu un finisaj de calitate, controale bune, jocuri iconice, o interfață care te duce înapoi în timp și o emulație care este pot pune foarte puțin vina. În acest sens, Mega Drive Mini este un succes și probabil ne confruntăm cu cea mai bună consolă clasică „Mini”.

Acum, așa cum am menționat și, sistemul nu este lipsit de păcat și probabil că am obține o emulare mai bună și multe alte jocuri dacă am cumpăra un Raspberry cu RetroPie și un gamepad cu 6 butoane. Ceea ce ne oferă această consolă este un dispozitiv cu marca SEGA originală, plin de facilități pentru a ne distra într-un mediu îngrijit la milimetru și la un preț pe care l-am putea considera mai mult decât corect. Dacă ți s-a întâmplat ție ca mine și ai pierdut ocazia de a juca Mega Drive în ziua sa, s-ar putea să ratezi chiar și o lacrimă atunci când îl conectezi pentru prima dată.

Amazon | Cumpărați Sega Mega Drive Mini

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .