Cum să știți dacă puteți viziona Netflix în 4K (test de viteză)

Este inutil să avem niște fripturi foarte gustoase dacă nu avem lemne cu care să aprindem focul. În același mod, putem avea deja contractat cel mai bun tarif Netflix că, dacă nu avem o conexiune bună la Internet, nu vom putea vedea conținut în 4K, chiar dacă ne rugăm Fecioarei Santa Tecla.

Când încercăm să vizionăm o serie sau un film în rezoluție 4K Ultra HD și observăm că calitatea este mai mică decât se aștepta, cel mai probabil este că nu obținem suficientă lățime de bandă . În acest sens, Netflix nu este o platformă care de obicei provoacă probleme atunci când vine vorba de livrarea a ceea ce clientul a contractat (un alt lucru este că serverele Netflix coboară, dar asta este deja o poveste pentru o altă postare).

Aici vina este de obicei în partea care corespunde furnizorului nostru de internet. Dacă avem o conexiune suficient de puternică pentru a suporta streaming Netflix la rezoluție maximă, este mai mult decât probabil ca linia să fie saturată (imaginați-vă că toți vecinii încearcă să urmărească Dracula în Ultra HD în același timp) sau că avem prea multe dispozitive conectate la wifi suge din borcan. Ceva care poate fi verificat făcând o mică verificare.

Cerințe minime pentru a putea viziona Netflix în 4K Ultra HD

În primul rând, trebuie să fii clar cu privire la cerințele minime necesare pentru a putea viziona conținut 4K pe Netflix.

  • Ați contractat planul Netflix Premium : acesta este singurul model de abonament care oferă conținut în Ultra HD.
  • Având un ecran de 60Hz cu rezoluție 4K : este inutil să fi contractat planul premium dacă televizorul, monitorul sau ecranul nostru mobil nu sunt capabile să reproducă conținut în 4K.
  • Alte dispozitive 4K compatibile : Dacă vizionăm Netflix de pe consolă sau TV Box, este de asemenea necesar ca acesta să fie compatibil cu 4K Netflix. Unele dispozitive compatibile sunt PS4 Pro, Xbox One X, Apple TV 4K sau noul model al Amazon Fire TV.
  • O conexiune la internet de cel puțin 16 Mbps .

Această ultimă informație este cea mai interesantă și este că, deși minimul necesar este o conexiune de 16 megabyte, este recomandată o lățime de bandă de 25 Mbps pentru ca retransmisia să fie cu adevărat optimă.

Luând în considerare cele mai recente studii, Spania este a 10-a țară din lume cu cel mai rapid Internet în conexiuni fixe, situându-se la o medie de 108,58 Mbps . Prin urmare, dacă am contractat o linie cu fibră optică, cel mai probabil este că Wi-Fi-ul de acasă este mai mult decât capabil să satisfacă cerințele Netflix.

Un alt lucru este că folosim o linie mobilă. În acest caz, Spania are o calitate medie a conexiunii de 35,01 Mbps , cifră care depășește periculos limitele stabilite de compania americană de streaming.

Test de viteză pentru a verifica dacă respectăm acele 25 Mbps

Având în vedere acestea, trebuie să introducem doar o pagină care este responsabilă pentru măsurarea vitezei conexiunii la internet pe care o folosim. Pentru aceasta putem intra pe pagini precum speedtest.es sau susținem testul de viteză al Asociației Internet. Sunt instrumente foarte simple care ne ajută să vedem dintr-o dată viteza de descărcare a conexiunii noastre, precum și alte date interesante - dar irelevante în acest caz - precum viteza de încărcare și timpii de răspuns (ping).

În teorie, cu aproape 100 Mbps nu ar trebui să avem o problemă de streaming în 4K.

Dacă viteza de descărcare a datelor este confortabil mai mare decât cei 25 de megabiți pe secundă de care avem nevoie pentru a reda Netflix în 4K Ultra HD, minunat. Dacă cifra este aceeași sau mai mică și suntem conectați prin Wi-Fi, ar fi interesant să oprim restul dispozitivelor de rețea și să efectuăm un alt test de viteză de la un computer conectat prin cablu la router.

După ce facem acest lucru, dacă vedem că prin cablul de rețea conexiunea este excelentă, este posibil să avem nevoie de un router mai puternic sau de un repetor Wi-Fi în cazul în care ecranul televizorului se află într-o cameră la distanță.

În rest, acest mic test ne ajută, de asemenea, să verificăm dacă primim cu adevărat viteza pe care am contractat-o cu operatorul nostru și, în cazul oferirii unui echilibru nefavorabil, să îi contactăm pentru a rezolva prostia. Dacă este o saturație de linie specifică, nu vor mai fi multe de făcut, deși în acest sens ar fi, de asemenea, interesant să efectuați un test de viteză în diferite momente ale zilei pentru a încerca să limitați problema.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .