Cum se convertește cardul SD în memoria internă Android

Sunt din ce în ce mai puține, dar există încă multe dispozitive Android cu 8 GB, 16 GB sau 32 GB spațiu intern. Dacă avem un telefon sau tabletă Android cu puțin spațiu de stocare, este posibil să dorim să convertim cardul SD într-o parte a memoriei interne a terminalului . Și apropo, dacă avem o versiune veche de Android și criptăm memoria SD, cu atât mai bine.

În acest fel, SD nu ne va servi doar pentru a stoca fotografii, videoclipuri și documente. De asemenea, îl putem folosi pentru a transfera și stoca aplicații . Ceva care poate fi mult mai ieftin decât cumpărarea unui telefon mobil cu o memorie internă foarte mare, mai ales având în vedere prețul mic pentru care putem cumpăra un micro SD astăzi. În tutorialul de astăzi, vedem cum să convertim un card SD în memoria internă Android. Un proces simplu și cu adevărat util.

Cum se utilizează un card SD ca memorie internă în Android

Dacă dorim ca viteza de citire și scriere să fie optimă, este indicat să folosiți un card de clasa 10 -Samsung și Sandisk au carduri micro SD rapide de 32 GB și 64 GB , la 6 sau 12 euro-.

Odată ce avem SD-ul introdus în terminal:

 • Mergem la „ Setări -> Stocare ”.
 • Derulăm la „ Stocare portabilă ” și facem clic pe numele cardului nostru micro SD.
 • Faceți clic pe meniul drop-down din marginea din stânga sus și selectați „ Setări stocare ”.

 • Aici selectăm „ Formatează ca intern ”. Astfel, Android va format SD și îl va folosi ca unitate de stocare internă.
 • Apoi sistemul ne va arăta un mesaj de avertizare. Pentru a continua, confirmăm pur și simplu făcând clic pe « Formatare card SD ». ochi! Nu uitați să faceți o copie de rezervă anterioară dacă nu doriți să pierdeți toate fișierele stocate în SD. De asemenea, odată formatat, acest card SD va funcționa numai pe acest dispozitiv. Ține minte!
 • Procesul de formatare poate dura câteva minute, în funcție de dimensiunea și datele stocate pe micro SD.

Odată ce formatul este terminat, cu excepția cazului în care avem un micro SD de clasa 10, precum cele menționate mai sus, vom vedea un mesaj care spune „ Cardul dvs. SD este lent ”. Relaxează-te, e normal. Faceți clic pe „ Continuați ” pentru a continua.

Următorul pas va fi mutarea fotografiilor, fișierelor și a unor aplicații în noua unitate de stocare.

 • Pe „ Doriți să mutați conținut pe cardul SD? ”Selectăm„ Mută ​​conținutul ”și„ Următorul ”.
 • Sistemul va începe automat migrarea datelor (fotografii, videoclipuri și unele aplicații).

Ce se întâmplă dacă cardul meu este deteriorat? Îl pot repara?

Dacă micro SD-ul pe care îl folosim este cam vechi sau are o mulțime de utilizare, este posibil ca atunci când îl introducem în Android-ul nostru să ne afișeze un mesaj care indică faptul că cardul este deteriorat .

Pentru a o rezolva, înainte de a face parte din memoria internă a dispozitivului nostru, va trebui să urmăm acești pași:

 • În « Setări -> Stocare » faceți clic pe « MicroSD ». Veți vedea un mesaj care arată că este deteriorat.
 • Pentru a o rezolva, sistemul ne va spune că trebuie să configurăm cardul. Faceți clic pe butonul « Configurare ».
 • De aici, Android ne va permite să alegem dacă dorim să folosim cardul ca memorie internă sau ca stocare portabilă. Selectăm opțiunea care ne interesează cel mai mult.

În cele din urmă, instrumentul de formatare va fi activat și odată ce procesul este finalizat, vom avea din nou cardul funcțional și funcționează conform specificațiilor noastre anterioare.

Dacă nimic din toate acestea nu este pozitiv, aruncați o privire la tutorialul despre cum să reparați un card micro SD fără a pierde date .

Cum să mutați aplicațiile din memoria internă în SD pentru a elibera spațiu

Acum că avem cardul „îmbinat” cu memoria internă a dispozitivului, putem face lucruri precum mutarea aplicațiilor din memoria internă pe cardul SD din setările sistemului.

 • Mergem la „ Setări -> Aplicații și notificări ”.
 • Selectăm aplicația pe care dorim să o mutăm. Atenție: există unele aplicații și aplicații de sistem care nu pot fi mutate.
 • Faceți clic pe „ Stocare ”.
 • Vom vedea o nouă opțiune pe care nu o aveam înainte, „ Stocare uzată ”. Selectăm „ Modificare ”.
 • Alegem cardul SD și bifăm „ Mutare ”.

Această metodă a fost implementată pentru versiunile Android 6.0 și versiuni ulterioare . Dacă telefonul nostru are câțiva ani și folosește  Android 5.1 sau o versiune ulterioară, va trebui să folosim alte aplicații precum APPS2SD sau LINK2SD.

Descărcați QR-Code App2SD: instrument multifuncțional [ROOT] Dezvoltator: Vicky Bonick Preț: gratuit Descărcați QR-Code Link2SD Dezvoltator: Bülent Akpinar Preț: Gratuit

Puteți vedea cum să mutați aplicațiile pe SD cu LINK2SD în acest alt tutorial .

Cum să deconectați un card SD de la memoria internă

Așa cum am menționat mai sus, prin formatarea SD în acest mod, nu o vom putea folosi pe niciun alt dispozitiv în afară de telefonul nostru Android.

Pentru a refolosi cardul micro SD ca unitate de stocare detașabilă obișnuită:

 • Mergem la „ Setări -> Stocare ”.
 • Faceți clic pe „ Card SD ”.
 • În meniul derulant superior, alegem „ Formatare ca portabilă ”.
 • Selectăm „ Format ”.

Amintiți-vă că acest lucru va șterge toate imaginile și fișierele stocate în SD. Faceți o copie de rezervă vă va pierde datele și stați două lumânări!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .