Xiaomi Redmi Note 4X în revizuire: o gamă medie puternică cu Snapdragon 625 - Androidul fericit

Xiaomi tocmai a lansat o nouă versiune a Xiaomi Redmi Note 4. Vorbim despre Xiaomi Redmi Note 4X , un terminal care ridică hardware-ul Note 4 cu un procesor de calitate mai bună, cunoscutul Qualcomm Snapdragon 625 . În acest fel, Xiaomi optimizează performanța deja interesantului Note 4 cu un sistem care câștigă în fluiditate și eficiență datorită schimbării procesorului. În analiza de astăzi, analizăm Xiaomi Redmi Note 4X , unul dintre cele mai atractive și mai accesibile terminale din gama medie actuală. Să o supraveghem?

Afișare și aspect

În ceea ce privește ecranul și designul, Xiaomi Redmi Note 4X menține specificațiile modelului anterior: ecran de 5,5 inci cu rezoluție FullHD și întotdeauna elegant 2.5D arcuit. De asemenea, designul este aproape identic: un finisaj metalic minimalist elegant, cu spate curbat pentru o mai bună aderență și margini rotunjite.

În față găsim 3 butoane tactile cu camera selfie și senzorul de proximitate din partea de sus a panoului, iar în spate vom vedea doar sigla Xiaomi (ceea ce este apreciat), lângă camera principală și senzor. urme de pasi.

Una dintre noutățile Xiaomi Redmi Note 4X este că este disponibil în mai multe culori : gri, gri argintiu, șampanie, roz, auriu, verde deschis și negru. Trebuie remarcat faptul că prețul variază în funcție de culoarea aleasă , deci acesta este și un factor important de luat în calcul.

Puterea și performanța

După cum am menționat la început, elementul diferențiat al Redmi Note 4X este noul său procesor Snapdragon 625 Octa Core 2.0GHz împreună cu GPU-ul Adreno 506 , lăsând în urmă Helio X20 anterior pe care îl vedea clasicul Note 4. La nivel de performanță am putea spune că ambele (Helio X20 și Snapdragon) ating un nivel foarte similar în ceea ce privește fluiditatea și manevrarea aplicațiilor.

În ceea ce privește memoria și stocarea, găsim 2 versiuni diferite ale terminalului:

  • Unul cu 3 GB RAM + 32 GB spațiu de stocare intern.
  • O altă versiune mai puternică cu 4 GB RAM + 64 GB spațiu intern.

În ambele versiuni, sistemul de operare rezident este Android 6.0 , cu stratul de personalizare MIUI 8.1 al Xiaomi, care amintește destul de mult în multe privințe de iOS perene Apple.

Scorul Xiaomi Redmi Note 4X în Antutu și Geekbench

Dacă trecem noul Redmi Note 4X prin instrumente de benchmarking pentru a-i măsura performanța și consumul, vedem că obține un scor destul de remarcabil:

Antutu : 61.640

Geekbench 4: Single-core: 822 | Multi-core: 3.034

În ceea ce vom observa, o diferență copleșitoare este în consumul de baterie al ambelor procesoare. Dacă Xiaomi Redmi Note 4 anterior a arătat o autonomie de aproape 8 ore și jumătate, Note 4X ajunge până la 13:55 în PCMark .

Ceea ce arată că intenția Xiaomi cu Snapdragon 625 nu este alta decât reducerea consumului de baterie de către procesor . În plus față de credibilitatea adăugată acordată deja de marca procesorului Qualcomm.

Camera și bateria

În partea din spate a terminalului găsim o cameră destul de conformă cu ceea ce se așteaptă de la o gamă medie bună: definiție de 13MP cu bliț și focalizare automată . O cameră cu care să facem fotografii de bună calitate atâta timp cât nu suntem în situații de iluminare foarte redusă (ceea ce, pe de altă parte, se întâmplă cu majoritatea terminalelor). Camera frontală de pe lateral prezintă un 5MP corect.

În ceea ce privește bateria, aceasta oferă o remarcabilă autonomie de 4100mAh , o cifră care este cu mult peste media obișnuită la terminalele de astăzi, atât în ​​gama medie, cât și în cea înaltă.

În plus, are conectivitate 4G, Bluetooth 4.2, dual SIM și un cititor de amprente pe partea din spate a dispozitivului.

Preț și disponibilitate

Prețul Xiaomi Redmi Note 4X variază în funcție de culoarea aleasă, de RAM și de spațiul de stocare intern pe care dorim să-l aplicăm. Putem găsi de la cea mai ieftină versiune de bază la 118,03 € (aproximativ 135,99 USD) cu 3 GB RAM + 16 GB stocare, până la cea mai premium versiune cu 4 GB RAM + 64 GB în farmec  albastru pentru 182 euro (aproximativ 210 USD) .

Adevărul este că prețul său a scăzut cu aproximativ 30 de euro de când a ieșit, nu cu mult timp în urmă, în primăvară, făcându-l un terminal mai atrăgător, dacă este posibil. Una dintre cele mai bune din gama medie-superioară actuală, cu încrederea și securitatea acordate de sigiliul Xiaomi.

GearBest | Cumpărați Xiaomi Redmi Note 4X

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .