Ce este o tastatură mecanică? Definiție și tipuri

De câțiva ani în urmă, se pare că lumea jocurilor video este din ce în ce mai puternică și, în mod logic, companiile dezvoltă noi tehnologii sau reinventează tehnologiile vechi și le adaptează la noile timpuri. Aceasta din urmă s-a întâmplat cu tastaturile mecanice : ele existau deja, dar creează noi mecanici pentru a le îmbunătăți pe cele dintâi. Dar oprește-te ... Ce este exact o tastatură mecanică ?

În această publicație dorim să acoperim aproape toate aspectele posibile și să clarificăm ce sunt tastaturile mecanice, la ce servesc, publicul lor țintă și dacă trebuie să cheltuim puțin pe ele.

Ce este o tastatură mecanică și la ce servește?

O să omit partea în care nu trebuie să explic ce este o tastatură și la ce servește. În acest moment al vieții știm cu toții ce este o tastatură. Ceea ce voi spune este că în prezent marea majoritate a tastaturilor utilizate sunt cu membrană , adică dacă scoateți tastele de pe tastatura din fața dvs. chiar acum veți vedea că fundul are un plastic din cauciuc sau silicon care " uneste ”toate tastele de pe tastatură. Într-o tastatură mecanică nu este cazul, fiecare tastă este independentă de celelalte , fiecare are propriul mecanism.

Desigur, aceasta este o îmbunătățire asupra membranei. În tastaturile cu membrană, o defecțiune într-o parte a membranei poate afecta toate acestea sau o anumită parte, lucru pe care un mecanic nu îl face: dacă o tastă nu apasă bine, trebuie să reparăm doar acea parte și nu întreaga tastatură .

În plus, tastaturile mecanice sunt foarte greu de spart, sunt fabricate din plastic foarte rezistent și pot dura până la 10 ani mai mult decât tastaturile cu membrană convenționale . Pe de altă parte, sunetul mecanicii este mult mai puternic, nu avem acea membrană cauciucată care amortizează lovitura și care nu face ca nimic să fie redus la tăcere .

Putem menționa, de asemenea, că pulsația este progresivă și acest lucru face ca încheietura și degetele să nu sufere atât de mult, pulsația evitând oboseala după ore lungi de utilizare.

Dacă putem obține ceva negativ de la o tastatură mecanică, acesta este prețul, de asemenea, deoarece acest tip de tastaturi au intrat în lumea „Gamer”, prețurile au crescut și cu greu vom putea alege între mai mult de 4 sau 5 tastaturi de mai jos de 100 euro.

Cum aleg ce tastatură mecanică mi se potrivește?

Sigur prieteni, credeați că nu? Desigur, există diferite tipuri de tastaturi mecanice. După cum am menționat deja, fiecare tastă are un mecanism cu un arc care oferă caracteristici diferite fiecărei taste și chiar sunete.

Tastatură mecanică Cherry Red

Este preferatul meu și cel mai folosit în lumea jucătorilor pentru că este unul dintre cele mai populare. Are o deplasare continuă fără opriri și pentru a o apăsa trebuie să activăm în jur de 45 g de presiune comparativ cu 60 g tipice la tastaturile mecanice. Pare o prostie, dar un impuls cu o greutate atât de mică (chiar dacă doar 15 g diferență) este mult și poate provoca pulsații involuntare.

Tastatură mecanică Cherry Black

Mecanismul negru este exact același cu roșu, singura diferență notabilă este că pentru a activa cheia presiunea trebuie să fie între 40 g și 80 g. De asemenea, dorim să evidențiem ceva despre această cireșă și că, fiind atât de „greu”, te poate obosi în zilele lungi de scris.

Tastatura mecanică Cherry White

Albul, așa cum se poate vedea în imagine, are un mic obstacol de depășit, ceea ce face ca încărcarea să fie mai rapidă decât în ​​cele anterioare, permițând o scriere mai rapidă. În acest tip de tastatură vom observa cele două atingeri pe care le lovește atunci când merge în sus și în jos, făcând scrisul destul de confortabil. Datorită cererii reduse pentru acest tip de tastatură, costul de producție este destul de ridicat. Această cireșă și maro pe care le vom vedea acum sunt practic aceleași, doar diferența de presiune se schimbă, care în alb crește la 55 g.

Tastatură mecanică Cherry Brown

Acest tip de mecanism este foarte asemănător cu cel alb, așa cum am menționat anterior. S-ar putea spune că acest tip de cireș este cel mai utilizat în termeni generali, este cel mai versatil dintre toți și cel mai des întâlnit.

Atât acestea, cât și roșii au nevoie de aceeași presiune pentru a le face să funcționeze 45 g, astfel că acest tip de tastatură este perfect atât pentru tastare, cât și pentru ore lungi de jocuri neîntrerupte.

Tastatură mecanică Cherry Blue

Albastrul este oaia neagră a familiei, deși asta nu înseamnă neapărat că este rea. Dacă te uiți la imagine, acest tip de mecanism este foarte diferit de celelalte, este alcătuit din pulsații, făcând prima secțiune foarte netedă și a doua oarecum mai dură.

Sună dublu pentru fiecare apăsare, adică de fiecare dată când o apăsăm face două „tac-tac” și nu unul.

Dacă ne uităm la imagine, vom vedea cum, chiar dacă tasta este sus, mecanismul alb de mai jos poate să nu fie încă, acest lucru poate provoca pulsații involuntare dacă o facem prea repede.

Fără îndoială, Blue Cherry este cel mai bun pentru zilele lungi de lucru scris, deoarece nu obosește nici încheieturile, nici degetele, deși trebuie să ne obișnuim să-l folosim, deoarece este foarte diferit.

concluzie

Deși există încă câteva mecanisme diferite de la companii care le folosesc doar (cum ar fi Razer), acestea ar fi cele normale pe care le vom găsi în 90% din tastaturi.

Personal, aș folosi roșii care mi se par cel mai confortabil de jucat (ceea ce fac cel mai mult) sau altfel aș merge pentru cele maro datorită versatilității lor, dar hei, pentru gusturile culorilor, puteți merge oricând la un magazin de computere unde le au expuse și încercați-le.

Articol scris de editorul nostru Heiser

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .