Cum se încarcă telefonul mobil în caz de pană de curent (fără electricitate)

Când se produce un dezastru natural, cum ar fi un uragan, o inundație sau un cutremur, primul lucru care se întâmplă de obicei este că puterea se stinge. De asemenea, putem avea o întrerupere programată în cartier sau putem suferi o pană de curent acasă din cauza unei avarii. În oricare dintre aceste situații sau chiar dacă mergem la camping la munte sau altele similare, este posibil să trebuiască să ne încărcăm telefonul mobil . Cum o putem face fără a utiliza priza de perete sau priza obișnuită?

Cum să reîncărcați un telefon mobil în mijlocul unei întreruperi de curent

În aceste cazuri de „deconectare electrică”, avem nevoie de o sursă alternativă de energie care ne permite să încărcăm telefonul suficient pentru a efectua un apel de urgență, pentru a trimite un WhatsApp sau SMS.

Materiale necesare

Pentru a face acest lucru, vom folosi o serie de ustensile pe care le putem obține, în principiu, fără prea multe dificultăți.

  • O celulă sau baterie de 9V.

  • O clemă de metal.

  • Un încărcător auto USB (brichetă).

  • Cablul USB al smartphone-ului nostru.

Odată ce vom avea toate aceste obiecte în posesia noastră, vom efectua taxa de urgență urmând acești 3 pași simpli.

1 # Deschideți clema și înșurubați-o de polul negativ al bateriei

Toate bateriile au 2 terminale, unul pozitiv și unul negativ. Când punem în legătură acești doi poli, electronii curg rapid de la polul negativ la polul pozitiv. Prin urmare, ceea ce vom face pentru a genera electricitate este să folosim o clemă metalică (metalul este un bun conductor electric), vom deschide cele două „picioare” și vom folosi unul dintre ele pentru a- l înșuruba în borna negativă a bateriei (vezi imaginea de mai jos) .

Imagine: YouTube (Top World)

După cum putem vedea în fotografia de mai sus, unul dintre capetele clipului ar trebui să fie orientat în sus, iar celălalt orientat în afară.

2 # Puneți încărcătorul USB al mașinii în polul pozitiv

Al doilea pas este de a plasa vârful metalic al încărcătorului USB pentru mașină în contact cu borna pozitivă a bateriei. Toate acestea în așa fel încât portul USB al încărcătorului să fie orientat spre exterior.

Imagine: YouTube (Top World)

Cu aceasta am fi gata să închidem circuitul și curentul începe să curgă.

3 # Faceți contact între clemă și marginea metalică a încărcătorului USB

Pentru a termina, tot ce trebuie să facem este să mutăm unul dintre picioarele clemei până când intră în contact cu marginea metalică care iese din partea laterală a încărcătorului auto USB. În acest fel, vom stabili legătura dintre polul negativ și cel pozitiv al bateriei și electronii vor începe să curgă, generând electricitatea necesară pentru încărcarea mobilului.

Imagine: YouTube (Top World)

După ce am asamblat toată „invenția”, conectăm cablul USB la încărcător și îl conectăm la smartphone-ul nostru. Dacă am urmat corect pașii, vom vedea cum mobilul începe să încarce bateria.

Alte metode de încărcare a bateriei unui telefon fără utilizarea încărcătorului

Dacă nu avem un clip la îndemână, putem folosi oricând alte tipuri de obiecte metalice pentru a face contactul dintre baterie și încărcătorul USB pentru mașină. În acest videoclip, de exemplu, vedem cum autorul folosește aceeași metodă pe care tocmai am discutat-o, dar folosind o cheie comună.

Se poate încărca un telefon mobil conectând încărcătorul la o lămâie?

Există un alt truc pe scară largă care spune că ne putem încărca telefonul conectând încărcătorul la o lămâie în loc de o priză electrică. Vorbim despre un mit sau chiar funcționează?

În adâncul am putea spune că este o legendă urbană, dar cu anumite nuanțe ale realității. Da, puteți încărca un telefon mobil folosind lămâi, dar unul nu este suficient. Sa vedem…

Fiecare lămâie oferă o tensiune de 0,95V, iar un încărcător standard necesită o sursă de alimentare de 5V. Prin urmare, dacă tăiem o lămâie în jumătate și conectăm un încărcător, nu vom obține absolut nimic. Tensiunea este prea mică.

Cu toate acestea, trucul ar putea funcționa dacă în loc de o singură lămâie folosim 6. Puteți vedea procesul detaliat prin acest videoclip.

În acest alt videoclip, vedem cum să obținem o soluție similară folosind câțiva cartofi.

Știți vreo altă metodă de încărcare a unui telefon în timpul întreruperii sau întreruperii alimentării? Ați încercat vreodată trucul cu lămâie? Și cel cu cartofi?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .