Cum se activează redirecționarea apelurilor pe Android (și cum se dezactivează)

În mediile de lucru, redirecționarea apelurilor este ceva la ordinea zilei. Mai ales pe telefoane fixe. Dar acest lucru este ceva ce putem face și cu telefonul nostru mobil. Este o funcție foarte practică care, din păcate, este destul de ascunsă în meniul de setări Android. Astăzi, vom vedea cum se activează și se dezactivează redirecționarea automată a apelurilor, cu aproape nicio mizerie. Sa mergem acolo!

Cum se activează / dezactivează redirecționarea apelurilor pe Android

Înainte de a începe, trebuie să clarificăm că redirecționarea apelurilor este un instrument pe care nu toți operatorii de telefonie îl oferă gratuit. Dacă telefonul nostru mobil nu are această funcție activată - lucru care ar fi rar, dar posibil - va trebui să contactăm compania noastră pentru ao activa. Și apropo, întrebați dacă ne vor taxa pentru acest serviciu.

Cum se activează redirecționarea apelurilor către un alt număr de telefon

Dacă avem un număr de companie și vom lua o vacanță, probabil că vom fi interesați să ne redirecționăm apelurile către tabloul de birou sau către colegul care ne înlocuiește. Pentru a face acest lucru, în cele mai recente versiuni de Android, vom urma următorii pași:

 • Deschidem aplicația „ Telefon ”.
 • Deschidem meniul derulant situat în marginea din dreapta sus și facem clic pe „ Setări ”.
 • Faceți clic pe „ Conturi de apeluri ” și selectați SIM-ul numărului pe care dorim să îl redirecționăm (în cazul în care avem mai multe).

 • Mergem la „ Setări apel -> Redirecționare apeluri ”.

În acest moment, Android ne va oferi mai multe opțiuni pentru a configura redirecționarea apelurilor. În fiecare dintre aceste cazuri, putem indica un număr de telefon diferit către care să ne redirecționăm apelurile primite:

 • Redirecționați întotdeauna : toate apelurile primite vor fi redirecționate automat către numărul specificat.
 • Când este ocupat : apelurile vor fi redirecționate numai atunci când linia este ocupată.
 • Când nu există răspuns : numărul către care vor fi redirecționate apelurile dacă nu răspundem la telefon. De obicei, este lăsat gol sau cu robotul telefonic.
 • Când nu este disponibil: apelurile vor fi redirecționate către numărul specificat atunci când telefonul este oprit sau în afara razei de acoperire. De obicei, este redirecționat către un număr de pe operatorul nostru de telefonie.

Ținând cont de toate acestea, dacă ceea ce ne dorim este să nu primim apeluri în orice moment, vom indica numărul care urmează să fie redirecționat în câmpul „ Înainte întotdeauna ”. Pentru restul cazurilor, vom proceda în funcție de nevoile noastre.

Cum se dezactivează redirecționarea apelurilor pe Android

Acum, că știm cum funcționează redirecționarea apelurilor primite, dezactivarea acestora este la fel de ușoară.

 • Mergem la „ Telefon -> Setări -> Conturi de apeluri ”.
 • Apoi la „ Setări apel -> Redirecționare apeluri ”.
 • De aici ștergem orice ocol care ne interesează.

După cum puteți vedea, nu este o opțiune de configurare care este foarte „la îndemână” de spus, dar odată ce știm unde să o găsim, configurația sa nu presupune nicio durere de cap. Sper că acest tutorial vă va fi de folos și ne vedem în următoarea postare!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .