Chrome rulează lent? Iată 10 trucuri pentru a remedia problema

Google Chrome este unul dintre cele mai utilizate browsere de astăzi. De la computere la dispozitive precum smartphone-uri sau tablete, îl folosesc zilnic. Acest lucru în ciuda faptului că există și alții precum Mozilla, care au performanțe mai bune. Este capabil să concureze și chiar să îl bată, deoarece Chrome este uneori lent

Cu toate acestea, a devenit cel mai popular browser. Dar din ce în ce mai mulți utilizatori își exprimă nemulțumirea cu privire la cantitatea de resurse consumate de browserul Google.

Dacă comparăm aceste două browsere, vom descoperi că Mozilla este superior Chrome, atât în ​​luminozitate, cât și în viteză. Adică, Chrome este mai greu, consumând mult mai multe resurse. În ciuda acestor dezavantaje, există câteva sfaturi și trucuri care vă vor permite să îmbunătățiți performanța.

10 trucuri pentru a îmbunătăți performanța Google Chrome

Există multe motive care pot determina scăderea atât a performanței, cât și a vitezei de navigare atunci când utilizați acest browser. Printre cele mai frecvente cazuri putem menționa: cache sau istoricul de navigare, precum și anumite extensii și alte elemente. Odată ce cauza performanței slabe a fost identificată , continuăm să indicăm ce opțiuni și acțiuni putem întreprinde pentru a îmbunătăți această situație.

Activați Task Manager

Deși mulți oameni nu o știu, browserul Google, ca și computerul nostru, are un „Manager de activități” . Funcționarea sa este destul de similară. Ne permite să obținem informații despre procesele care rulează. Se poate ști dacă oricare dintre filele deschise sau extensiile au un consum ridicat de resurse. În acest fel, pot fi închise atunci când Chrome este lent. De asemenea, îmbunătățește atât performanța, cât și viteza de navigare.

Pentru a accesa această opțiune o facem prin meniul situat în partea de sus. Selectăm și facem clic pe „Mai multe instrumente” și facem clic pe opțiunea „Task manager”. Va apărea o nouă fereastră în care sunt listate sarcinile . Și aici puteți vedea atât consumul extensiilor, cât și genele deschise. În cazul în care observăm vreo anomalie, procesul trebuie terminat pentru a elibera memoria.

Managementul filelor

Este important să păstrați întotdeauna deschise numai filele necesare. Dacă multe sunt deschise în același timp, poate provoca o creștere a consumului de memorie . În majoritatea cazurilor, performanța și viteza browserului scad semnificativ. Prin urmare, trebuie să activăm o extensie care ne permite să închidem filele pe care nu le folosim în acel moment. Acest lucru va economisi memorie.

În bara de adrese puneți steagurile Chrome: // . Va apărea un mesaj de avertizare despre activarea funcțiilor experimentale. Localizați spațiul de căutat și plasați Eliminarea automată a filei. Rămâne doar să faceți clic pe Activat, apoi pe Repornire acum. Noua funcție va fi acum activă și va îmbunătăți performanțele Chrome.

S-ar putea să vă intereseze:  Cum să deblocați jocurile ascunse de Edge, Firefox și Chrome

Accelerare hardware

Cu această opțiune putem optimiza utilizarea pe care o oferim în general hardware-ului. Primul lucru de făcut este să deschideți browserul. În meniul din partea dreaptă sus selectăm opțiunea «Configurare». Următorul lucru va fi să accesați „Setări avansate”. Facem clic pe „Sistem”, iar opțiunile din această secțiune vor apărea în partea dreaptă. Dintre acestea trebuie să-l alegem pe cel numit „Folosiți accelerația hardware când este disponibil” și să-l activăm.

Ștergeți memoria cache

Cache-ul nu este altceva decât spațiul folosit de browser pentru a stoca informații de pe anumite site-uri web. Vă permite să încărcați mai rapid preferințele și setările. Dar stocând atât de multe informații, putem întâmpina probleme de navigare .

Acesta este motivul pentru care se recomandă curățarea frecventă a cache-ului. Pentru a face acest lucru, accesăm meniul din partea dreaptă sus a ecranului și alegem opțiunea „Mai multe instrumente”. Apoi selectăm „Ștergeți datele de navigare” .

Păstrați Google Chrome actualizat

Este unul dintre cele mai importante trucuri. Deținând o versiune mai veche a browserului, funcționarea acestuia este afectată. Google este obișnuit să lanseze actualizări a căror funcție principală este de a corecta detaliile operaționale și îmbunătățirile . Deși există cazuri în care acestea includ îmbunătățiri în performanța programului.

Controlați instalarea extensiilor de browser

În general, extensiile sunt un instrument care oferă îmbunătățiri în funcționarea browserului. Chiar și așa, nivelul de consum al memoriei RAM este destul de ridicat, ceea ce determină limitări ale vitezei de navigare. Acesta este motivul pentru care extensiile ar trebui să fie limitate , adică să le instalați doar pe cele considerate foarte necesare.

Păstrați-vă în siguranță

Securitatea este un punct foarte important, de care trebuie să ținem cont întotdeauna. Nu numai că ne păstrează echipamentele protejate, dar și navigarea va fi mai optimă. Există extensii care măresc nivelurile de securitate . În plus, trebuie să evităm accesul la pagini sau servicii care ar putea compromite securitatea echipamentelor noastre.

Accelerați încărcarea și navigarea site-ului web în Google Chrome

Serviciul este conceput pentru a oferi o experiență de navigare mai optimă. Acesta reușește să reducă timpul de încărcare a unui site web. Pentru a activa această opțiune, trebuie să deschidem browserul și să accesăm setările. Și aici trebuie să selectăm Confidențialitate și securitate, apoi să extindem meniul făcând clic pe Mai multe.

Ulterior, trebuie activată următoarea opțiune: „Preîncărcați paginile pentru a accelera navigarea și căutările” . Reporniți browserul și sunteți bine să plecați. Prin intermediul cookie-urilor, timpul de încărcare al site-urilor și al căutărilor va fi mai scurt. Acesta este modul în care veți naviga mai rapid în Chrome.

Utilizați tema implicită Google Chrome

Această temă este optimizată pentru ca Google Chrome să ruleze mai ușor și mai ușor. Pentru ao activa trebuie să fi pornit browserul. Accesați meniul Chrome din colțul din dreapta sus, apoi opțiunea „Setări”. Selectăm secțiunea „Proiectare” și în ea localizăm Teme. Facem clic pe butonul „Reset implicit” pentru a reveni la aspectul său original.

Utilizați extensia Save-Data: on

Este o opțiune ideală în cazurile în care performanța sau viteza browserului sunt afectate de conexiunea la Internet. Pentru a face acest lucru, trebuie să instalăm extensia Save-Data: on. Funcționează prin comprimarea și optimizarea paginilor web pe care le vizităm. Poate fi instalat din Chrome Web Store.

Postare recomandată:  Cum se activează bara de navigare inferioară a Chrome pe Android

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .