Cum se creează o rețea WiFi „invizibilă” cu SSID ascuns - Android fericit

În postările anterioare am văzut cum să avem un control mai mare al rețelei noastre de acasă și să împiedicăm furarea Wi-Fi-ului nostru prin crearea listelor albe și a listelor negre. Astăzi vom face un pas mai departe arătând cum putem ascunde numele wifi-ului nostru, astfel încât nimeni să nu-l poată vedea în căutarea tipică a rețelelor disponibile. O modalitate bună de a trece neobservați și că vecinii noștri nici măcar nu iau în considerare faptul că ne piratează parola, deoarece de la început nu vor putea nici măcar să știe că există un Wi-Fi la îndemână, cu excepția cazului în care s-au conectat anterior sau fac o analiză mai aprofundată .

Pentru aceasta, vom efectua o gestionare destul de simplă, care trece prin accesarea configurației routerului nostru și ascunderea SSID-ului rețelei noastre wireless . Aveți grijă, acest lucru nu înseamnă că Wi-Fi-ul nostru este total nedetectabil, dar va fi mult mai dificil de localizat. Există programe care scanează și detectează acest tip de rețea ascunsă, cum ar fi NetSurveyor , dar pentru utilizatorii novici tipici care încearcă să se conecteze la Wi-Fi-ul nostru „cu acel truc pe care l-a învățat vărul său„ acest lucru poate fi mai mult decât suficient.

Aveți grijă și consolidați securitatea rețelei

Insist. Ascunderea SSID nu ne va împiedica să ne furăm parola Wi-Fi și să ne conectăm la rețeaua noastră. După cum am menționat, există metode pentru a detecta acest tip de semnale și a le pirata. Pentru a evita acest lucru, cel mai bine este să filtrați prin MAC creând liste albe / negre așa cum am menționat la începutul postării, utilizați o criptare cât mai sigură posibil și, mai presus de toate, creați o parolă sigură cu o lungime de cel puțin 12 caractere alternând majuscule, minuscule, numere și simboluri.

După cum indică un cititor în zona de comentarii a aceleiași postări, putem atribui IP-uri fixe dispozitivelor noastre, dezactivăm serverul DHCP și chiar putem crea o rețea de oaspeți, dacă este necesar. Din păcate, nici aceste metode nu ne pot salva de un atacator care încearcă să se infiltreze folosind spoofing MAC (o tehnică cunoscută sub numele de Spoofing). Odată ce acest punct este clarificat, să vedem cum putem ascunde numele sau SSID-ul unei rețele Wi-Fi.

Cum să ascundem numele sau SSID-ul rețelei noastre wifi

Dacă vrem ca wifi-ul nostru să nu se mai afișeze în lista rețelelor disponibile atunci când un utilizator activează receptorul wireless al dispozitivului său, va trebui să introducem setările de configurare a routerului . De obicei, se accesează încărcând URL-ul //192.168.0.1 sau //192.168.1.1 în browser. Notă: Dacă utilizați telefonul mobil și aveți probleme, aruncați o privire la postarea „Cum să accesați un router de pe Android“.

Odată ajuns înăuntru, mergem la setările rețelei wireless. Panoul și meniurile variază de obicei în funcție de modelul routerului nostru, deși, în general, toate sunt destul de similare. Știi ce spun ei, „văzut unul, văzut tot”.

Odată ajuns în setările semnalului wifi, de obicei lângă numele rețelei și parola de acces, activăm caseta „Ascunde SSID” ( Ascunde SSID dacă interfața noastră este în limba engleză) și salvăm modificările. Terminat!

Cum să vă conectați la o rețea Wi-Fi cu SSID ascuns

Următoarea întrebare care apare după efectuarea acestei acțiuni este mai mult decât evidentă. Cum ne conectăm la Wi-Fi acum dacă nu apare în lista rețelelor disponibile? Primul lucru care trebuie clarificat este că dispozitivele care au fost conectate anterior vor continua să se conecteze automat la rețea .

În rest, va trebui să realizăm conexiunea manual.

Windows

În cazul Windows 10, vom merge la panoul de configurare a sistemului (de la început, făcând clic pe pictograma roată) și vom introduce „ Rețea și Internet ”. În panoul din stânga, faceți clic pe „ Wi-Fi ” și selectați „ Gestionați rețelele cunoscute ”.

Din acest nou meniu, facem clic pe „ Adăugați o rețea nouă ”. Aici se va deschide o fereastră în care va trebui să introducem manual numele rețelei Wi-Fi, tipul de securitate și parola de acces . Dacă nu știți ce tip de securitate este utilizat, îl puteți verifica introducând routerul și verificând setările rețelei wireless. Pentru a ne face o idee, în majoritatea routerelor de acasă moderne securitatea implicită utilizată este AES WPA2-Personal .

Android

Dacă ne conectăm de pe un dispozitiv mobil Android procesul este foarte similar. Deschidem meniul „ Setări ” și navighăm la „ Rețele și internet -> Wi-Fi -> Adăugare rețea ”. Aceasta ne va duce la un ecran în care va trebui să adăugăm manual numele sau SSID-ul rețelei, tipul de securitate și codul de acces.

Cum se ascunde sau se afișează SSID-ul Wi-Fi folosind comenzi

În cele din urmă, să aruncăm o privire la cum să ascundem sau să afișăm SSID-ul unei rețele Wi-Fi prin comenzile MS-DOS pe un computer Windows. Cu aceasta, ceea ce vom realiza este că computerul la care lucrăm nu este capabil să detecteze o anumită rețea Wi-Fi .

Aceasta este o acțiune care poate fi utilă dacă lucrăm într-un birou și nu dorim ca un anumit computer să se poată conecta la rețeaua fără fir sau să blocheze accesul Wi-Fi la anumite dispozitive pe care le putem avea acasă.

Procesul este foarte simplu: deschidem Cortana, tastăm comanda „CMD” (fără ghilimele) și rulăm programul de comandă ca administrator. Odată ce terminalul este deschis, executăm următoarea comandă:

netsh wlan add filter permission = block ssid = »nume wifi» tip de rețea = infrastructură

Dacă totul a decurs bine, vom vedea un mesaj care indică faptul că filtrul a fost adăugat la sistem. Pe de altă parte, dacă vrem ca echipamentul să detecteze din nou una dintre aceste rețele Wi-Fi „reduse la tăcere”, putem inversa situația cu această altă comandă:

netsh wlan delete filter permission = block ssid = »nume wifi» tip de rețea = infrastructură

După cum puteți vedea, este o metodă foarte ușor de executat, care poate fi excelentă pentru controlul rețelelor la care se conectează anumite dispozitive wireless.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .