Cum să partajați conexiunea la internet prin Bluetooth pe Android

Majoritatea telefoanelor mobile ne permit să partajăm conexiunea la Internet și să o extindem la alte dispozitive, transformând telefonul nostru într-un fel de modem portabil. Dar, știați că putem  partaja și WiFi-ul telefonului printr-o conexiune Bluetooth ?

Cum să partajați WiFi utilizând semnalul Bluetooth pe Android

Dacă conectăm dispozitivul nostru cu altul care are o conexiune la Internet, vom putea folosi conexiunea dvs. pentru a naviga liber. Este atât de simplu și de oportun.

Unul dintre avantajele conectivității Bluetooth este securitatea sa, deoarece atunci când ne transformăm telefonul într-un modem WiFi prin intermediul tethering-ului clasic, difuzăm semnalul WiFi în mod deschis , făcând posibil ca orice pirat profitat să ne vâneze și să ne fure lățimea de bandă. Și nu ne place asta.

Prin urmare, dacă în schimb partajăm conexiunea la Internet prin Bluetooth, putem controla oricând cui și cum o furnizăm . Cum o facem?

Pași pentru a transforma Androidul nostru într-un modem Bluetooth

Procesul de configurare pentru cele mai recente versiuni de Android este cu adevărat o bucată de tort. Pașii de urmat sunt aceia:

  • Mergem la meniul de configurare sau „ Setări ” din Android, la „ Wireless și rețele ” și facem clic pe „ Mai multe ”.
  • AccesămPartajați zona internet și Wi-Fi “.
  • În cele din urmă, activăm fila „ Partajare prin Bluetooth ”.

Android va activa automat serviciul Bluetooth al terminalului. Astfel, orice alt dispozitiv conectat la terminal va putea profita și se va bucura de conexiunea sa la internet.

Cum să vă conectați la „modemul” Bluetooth pe care tocmai l-am configurat

Trebuie să avem în vedere că, atunci când conectăm un alt dispozitiv, acesta nu va lua în mod implicit conexiunea la internet partajată . Pentru a activa conexiunea, de pe telefonul mobil sau tableta pe care dorim să o conectăm, în opțiunile Bluetooth, trebuie să facem clic pe roata din fața numelui dispozitivului și să bifăm bifa „ Acces la internet “.

Acum, noul telefon sau dispozitiv va avea conexiunea la internet oferită de terminalul Android convertită într-un modem.

Distribuiți Internet prin Bluetooth pe versiunile mai vechi de Android

În versiunile vechi de Android, sistemul încă permite configurarea terminalului ca modem Bluetooth. Pașii de urmat sunt practic identici:

  • Din meniul „ Setări” al dispozitivului nostru Android, în secțiunea Conexiuni selectăm „ Zonă de conectare și Wi-Fi ”, iar odată înăuntru activăm opțiunea „ Modem Bluetooth ” .
Introduceți setările Tethering și activați modemul Bluetooth

Apoi activați serviciul Bluetooth al dispozitivului și faceți-l vizibil, așa cum se arată în imaginea de mai jos.

Activați serviciul Bluetooth al dispozitivului expeditor

Cu acești 2 pași simpli vom avea telefonul pregătit pentru a vă partaja conexiunea la internet.

Stabilirea conexiunii la modemul Bluetooth de pe un Android mai vechi

Acum, pentru a ne conecta la modem de pe un alt dispozitiv, trebuie doar să activăm Bluetooth, să conectăm dispozitivul și apoi să accesăm opțiunile de legătură (vezi imaginea de mai jos din stânga).

În cele din urmă, activăm profilul „Acces Internet” (a se vedea imaginea din dreapta) pentru a putea beneficia de conexiunea la internet a modemului nostru Bluetooth.

Conectați-vă la modemul Bluetooth și activați accesul la Internet

Ce părere aveți despre opțiunea de a partaja Internetul prin Bluetooth? Ați mai folosit-o pe telefon? Adevărul este că, pentru a scăpa de probleme, este o funcționalitate care este cu adevărat utilă.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .