Cum se filtrează accesul la internet pentru aplicații pe Android (Firewall fără rădăcină)

În computerele desktop, este comun pentru a utiliza firewall - ul sau firewall - ul pentru a controla accesul la aplicații Internet. Pe Android, este ceva ce nu putem face, pur și simplu pentru că nu este luat în considerare în setările sistemului sau ale aplicației. În tutorialul de astăzi vom vedea cum să-l remediem. Astăzi, cum să oferiți sau să eliminați accesul la Internet la aplicațiile de pe Android . Am inceput!

Cum se blochează accesul la internet (date și WiFi) la aplicații individual pe Android

Pentru a activa un firewall pe Android, vom avea nevoie de o aplicație care ne permită să controlăm ieșirea pe internet a fiecărei aplicații pe care le-am instalat. Există în principal 2 tipuri de firewall-uri pentru Android:

  • Aplicații firewall care nu necesită permisiuni root.
  • Aplicații firewall care necesită permisiuni root (Avansat).

Aplicațiile care necesită root oferă un nivel mai ridicat de configurație, controlează schimbul de date, permițând crearea de reguli și o filtrare mult mai detaliată. Cu toate acestea, aplicațiile care nu au nevoie de root funcționează perfect și atunci când vine vorba de controlul accesului la internet al aplicațiilor noastre.

Firewall non-root pentru Android: Firewall fără root

Aplicația recomandată pentru utilizatorii non-root se numește „ Firewall fără root ” - într-adevăr nu și-au mâncat capul cu titlul. Este o aplicație gratuită cu mai mult de un milion de descărcări și un scor cu adevărat ridicat de 4,4 stele în Android Play Store.

Descărcați QR-Code Firewall fără Root Dezvoltator: Grey Shirts Preț: Gratuit

Funcționarea acestui firewall este următoarea:

  • Odată ce aplicația este instalată, pe ecranul de start faceți clic pe butonul „ Start ”.
  • Aplicația va crea o conexiune VPN „falsă” pe care o vom vedea reprezentată printr-o pictogramă cheie în bara de notificare. De fapt, ceea ce facem este să acordăm permisiunea „Firewall fără root” pentru a acționa ca intermediar între aplicațiile pe care le-am instalat și Internet. În acest fel, pachetele de date vor trece mai întâi prin firewall, iar firewall-ul va decide dacă sunt sau nu trimise.

Odată ce firewall-ul este activat, aplicația ne oferă mai multe opțiuni de configurare:

  • Acces în așteptare : aplicații pe care le-am instalat și pe care le avem în așteptare pentru a permite sau a vă refuza accesul la Internet.
  • Aplicații : aici găsim o listă cu toate aplicațiile pe care le-am instalat pe dispozitiv. Pentru fiecare dintre aplicații putem permite sau refuza conexiunea prin WiFi sau date. De exemplu, putem configura că aplicații precum Instagram se conectează la Internet numai atunci când suntem conectați la o rețea fără fir. O modalitate bună de a salva date.
  • Filtre globale : Această secțiune ne permite să creăm filtre sau reguli cu porturi și adrese pentru WiFi / date.
  • Jurnal de acces : jurnal cu jurnalele de activitate ale aplicațiilor și serviciilor Android.

După cum puteți vedea, este o aplicație foarte simplă care vă permite să controlați accesul la Internet cu un nivel important de detaliu. Dacă sunteți în căutarea unor firewall-uri mai puternice și telefonul dvs. este înrădăcinat, nu ezitați să aruncați o privire la aplicații precum AFWall + .

Descărcați QR-Code AFWall + (Android Firewall +) Dezvoltator: ukpriya Preț: Gratuit

O metodă excelentă pentru a controla consumul nediscriminator de date și accesul arbitrar la Internet de către aplicațiile pe care le-am instalat pe dispozitivele noastre.

Și ce părere aveți? Folosiți firewall-uri pe dispozitivele dvs. Android?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .