Aveți grijă, acest tapet vă poate rupe telefonul Android - Android fericit

Nici măcar imaginile de fundal în care mai putem avea încredere. O nouă „eroare” sau eșec al sistemului în Android determină că o imagine simplă utilizată ca tapet poate fi mai mult decât suficientă pentru a vă bloca telefonul și pentru a păstra o hârtie frumoasă. O problemă care a ieșit la iveală după Ice Universe - un cunoscut leaker de știri - a publicat săptămâna trecută imaginea care provoacă problema pe Twitter.

AVERTIZARE !!!

Nu setați niciodată această imagine ca tapet, în special pentru utilizatorii de telefoane mobile Samsung!

Va provoca blocarea telefonului!

Nu încercați!

Dacă cineva îți trimite această imagine, te rog să o ignori. pic.twitter.com/rVbozJdhkL

- Universul de gheață (@UniverseIce) 31 mai 2020

De atunci, alte media specializate, cum ar fi 9to5Google și Android Authority, au confirmat și verificat existența acestui eșec și, deși Ice Universe spune că bug-ul afectează în principal terminalele Samsung, acesta a fost, de asemenea, reprodus pe smartphone-uri de la alți producători, precum Google Pixel.

Acesta este modul în care funcționează eroarea de fundal pe Android

La telefoanele sensibile care se confruntă cu acest eșec, faptul de a seta fotografia menționată anterior ca tapet determină dispozitivul să pornească și să oprească ecranul intermitent , lăsând mobilul complet inutilizabil. O problemă care nici măcar nu este rezolvată prin lovirea terminalului cu o repornire bună.

Potrivit 9to5Google, care a investigat problema în detaliu, ceea ce putem face este să repornim telefonul în modul sigur , să ștergem imaginea pe care am setat-o ​​ca fundal și astfel să rezolvăm problema. Deși această reparație nu pare să funcționeze întotdeauna, ca în cazul Android Authority, au trebuit să șteargă toate datele și să reseteze telefonul la starea de fabrică pentru a reveni la normal.

Pe de altă parte, această eroare din sistem nu pare a fi universală. Potrivit Android Authority, au încercat să replice eșecul unui Huawei Mate 20 Pro, dar nu a fost afectat. Este de la sine înțeles că, dacă avem vreo afecțiune pentru mobilul nostru, ar trebui să ne abținem complet de la testarea acestei defecțiuni pe terminalul nostru.

Problema se află în modelul de culoare RGB

După cum indică Dylan Roussel prin acest fir postat pe contul Twitter 9to5Google, eșecul ar putea fi cauzat atunci când anumite telefoane nu sunt compatibile cu modelul color utilizat în imagine . Potrivit lui Rousell, această imagine „blestemată” folosește modelul RGB, care generează conflicte în multe dispozitive Android care preferă să fie guvernate de modelul SRGB.

Deci, acest lucru se întâmplă cu un Pixel 3 XL cu Android 10, dar nu pe un Pixel 4 XL cu Android 11. Iată ce se întâmplă: //t.co/mXebJzJZ7Y

- Dylan Roussel (@evowizz) 31 mai 2020

Roussel menționează, totuși, că atunci când a făcut un test cu Pixel 4 XL care rulează o versiune beta de Android 11, problema nu a fost reprodusă și se pare că următoarea versiune de Android include cod care permite citirea modelelor color nu compatibil cu modelul SRGB. În acest fel, ușile sunt lăsate deschise către o soluție relativ simplă care ar ajuta la recuperarea tuturor acelor telefoane mobile care ar putea fi afectate printr-o simplă actualizare. De fapt, după cum sa menționat de XDA-Developers, există deja un dezvoltator care a trimis un patch la AOSP (Android Open Source Project) pentru a rezolva problema.

Adevărul este că nu este neobișnuit să întâlnești din când în când acest tip de eșec cauzat de acțiuni aparent inofensive. De data aceasta este un simplu tapet, dar am văzut deja ceva similar pe WhatsApp acum câțiva ani cu celebrul buton negru care v-a lăsat mobilul blocat sau acel alt videoclip de 5 secunde capabil să vă blocheze singur telefonul iPhone. cu reproducerea ei.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .