Cum se recuperează notificările șterse pe Android - The Happy Android

Uneori resping notificările aproape fără să-mi dau seama. Presupun că nu sunt singurul și de mai multe ori este adevărat că mi-au scăpat niște informații importante. Știați că întregul istoric al notificărilor Android poate fi recuperat ? Astăzi vom vedea cum să o facem în așa fel încât să putem reciti toate acele alerte și notificări de aplicații șterse, cu calm și fără grabă.

Accesul la registrul de notificări va depinde întotdeauna de stratul de personalizare al smartphone-ului nostru. Astfel, unele dispozitive mobile vă permit să verificați jurnalul de notificări direct, dar altele - de exemplu, Samsung cu interfața de utilizare TouchWiz - au această opțiune activată. În acest caz, putem revedea în continuare istoricul, dar va trebui să fie printr-o aplicație dedicată.

Cum se accesează istoricul notificărilor Android

Istoricul notificărilor este prezent de la Android versiunea 4.3 Jellybean și îl putem accesa în continuare în cele mai recente actualizări (Android 9.0 Pie) ale sistemului de operare Google.

Acest jurnal de notificări ne permite doar să vedem notificările vechi sau șterse. De fapt, din istorie putem vedea toate notificările primite, inclusiv cele din sistem . Din păcate, unele dispozitive mobile necesită activarea opțiunilor pentru dezvoltatori pentru a putea să o consulte.

În primul rând, pentru a activa opțiunile dezvoltatorului în terminalul nostru, trebuie să urmăm pașii următori:

  • Mergem la „ Setări -> Sistem -> Informații despre telefon ”.
  • Facem clic în mod repetat pe „Construiți numărul”.
  • După 6 sau 7 apăsări, vom vedea un mesaj pe ecran care indică faptul că „ opțiunile dezvoltatorului ” sunt activate. Aceasta va face o nouă secțiune disponibilă în meniul de setări.

Ei bine, acum că avem totul în ordine, să vedem cum putem verifica nenorocita de istorie.

Cum recuperăm notificările șterse de pe telefonul sau tableta noastră

Pentru a arunca o privire asupra notificărilor din trecut, Android oferă utilizatorului un widget dedicat. Este destul de ascuns și nu este ceva care poate fi consultat direct în meniul de setări de sistem, așa că hai să vedem cum putem ajunge acolo.

  • Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să mergem pe desktop și să apăsăm lung.
  • Alegem „ Widgets “.
  • Localizăm widgetul „ Setări ” și îl tragem pe desktop.
  • Acum va apărea o nouă fereastră numită „ Acces la setări ”. Navigăm prin toate opțiunile disponibile până când găsim „ Registrul de notificări ” și facem clic pe el.

Gata. Din acest moment, trebuie doar să selectăm widgetul pe care tocmai l-am creat pentru a accesa istoricul notificărilor Android. Odată ajuns în interior, notificările necitite vor apărea în negru, iar cele pe care le-am eliminat deja sau le-am șters în gri.

Cum se recuperează notificările vechi / șterse folosind aplicații de la terți

Dacă nu avem un terminal care are o versiune curată de Android, va trebui să căutăm castane într-un alt mod. Iată ce se poate întâmpla cu noi dacă avem un telefon Samsung. În aceste cazuri , widgetul cu înregistrarea de notificare nu este de obicei disponibil , așa că va trebui să ne bazăm pe aplicațiile care ne oferă această funcționalitate.

Jurnalul istoricului notificărilor

Cu această aplicație simplă vom putea consulta istoricul notificărilor noastre rapid și agil. Instrumentul ne permite să consultăm toate notificările din ultimele 24 de ore , deși putem plăti pentru versiunea premium și debloca înregistrări mai vechi.

De asemenea, putem crea o listă neagră de aplicații și putem selecta ce notificări sunt salvate în copie de rezervă și care nu. Este destul de util, chiar și în versiunea gratuită.

Descărcați istoricul notificărilor QR-Code Jurnal Dezvoltator: ikva eSolutions Preț: Gratuit

Nova Launcher

Dacă nu dorim să instalăm o aplicație dedicată doar pentru a vedea notificări vechi, putem folosi și un lansator - Iată o listă cu unele dintre cele mai bune lansatoare pentru Android-.

Descărcați QR-Code Nova Launcher Dezvoltator: TeslaCoil Software Preț: Gratuit

Nova Launcher, pe lângă faptul că oferă o multitudine de opțiuni de personalizare pentru interfața cu utilizatorul, vă permite să verificați registrul notificărilor șterse. Procesul de consultare a acestui istoric este foarte similar cu ceea ce am văzut în versiunea de stoc a Android:

  • Apăsăm lung pe desktop și selectăm „ Widgets ”.
  • În cadrul widgeturilor oferite de Nova Launcher, faceți clic pe cel pentru „ Activități ”.
  • În fereastra următoare, faceți clic pe meniul derulant „ Setări ” și marcați „ Jurnal de notificări ”.

În acest fel, vom avea o frumoasă comandă rapidă pe ecranul nostru de pornire, unde putem consulta istoricul notificărilor în liniște.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .