Cum se activează „Dark Mode” (Mod întunecat) YouTube

Una dintre cele mai mari probleme atunci când vine vorba de a privi constant un monitor sau un ecran mobil este lumina albastră . Deși lumina albastră ne ajută să vedem mai bine ecranele dispozitivelor sub luminozitatea soarelui, atunci când suntem în medii nocturne sau cu lumină slabă, aceasta poate provoca oboseală și ochi uscați. Ceva care ajută la atenuarea acestui efect este ceea ce este cunoscut sub numele de noapte sau „mod întunecat” pe care multe platforme, pagini web și aplicații îl oferă deja astăzi.

Cu câteva luni în urmă am analizat cum să activăm modul întunecat în Chrome pentru Android și astăzi vom vedea cum să procedăm la fel cu una dintre aplicațiile pe care petrecem cel mai mult timp, YouTube .

Notă: Dacă doriți să mergeți puțin mai departe și să vedeți ce posibilități avem pentru a obține modul întunecat la nivel de sistem pe Android, nu ratați această altă postare.

Cum se activează Dark Mode pe YouTube din browser (versiunea web)

Dacă folosim versiunea desktop YouTube a browserelor web, putem activa modul întunecat după cum urmează.

  • Ne conectăm la YouTube și facem clic pe pictograma avatarului nostru.

  • În meniul derulant, selectăm „ Tema întunecată: dezactivată ”.

  • În cele din urmă, activăm fila care spune „TEMĂ întunecată”.

În acest fel, întreaga interfață și fundalul vor deveni negre și gri închis, perfecte pentru vizionarea videoclipurilor noaptea și pentru a nu obosi atât de mult de ochii noștri. Dacă la un moment dat vrem să ne întoarcem, va fi suficient să repetăm ​​același proces invers.

Trebuie remarcat faptul că, dacă folosim mai multe browser-uri (Chrome, Opera, Firefox etc.), este necesar să activăm această funcționalitate în fiecare browser în mod independent.

Cum se activează „Dark Mode” de pe YouTube pe Android

Adevărul este că puteți vedea că Google dorește să ofere vizibilitate modului întunecat. În cazul în care folosim aplicația YouTube pentru Android , tema întunecată este activată la fel de ușor și rapid ca în versiunea sa web.

Tot ce trebuie să facem este să deschidem YouTube, să facem clic pe pictograma utilizatorului nostru (situat în partea dreaptă sus) și să mergem la „ Setări -> General ”. Printre diferitele opțiuni de configurare, selectăm și activăm fila „ Tema întunecată ” .

Cum se activează modul de noapte YouTube pe iOS (iPhone și iPad)

Pentru a finaliza cu acest tutorial și că avem o postare foarte rezolvată, să vedem cum putem activa modul întunecat dacă vizionăm videoclipurile pe YouTube de pe un iPhone sau un iPad.

Surprinde! Metoda este exact aceeași ca și în versiunea Android a aplicației: deschidem YouTube, mergem la „Setări” și de acolo activăm fila care se referă la activarea temei întunecate.

YouTube a introdus modul întunecat în 2018, deci este o caracteristică relativ nouă . Dacă folosim aplicația și nu vedem că această opțiune este disponibilă, este probabil că va trebui să actualizăm YouTube la o versiune mai recentă.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .