Cum să colorați fotografiile vechi în alb și negru (manual sau automat)

Cu siguranță ți-a trecut vreodată prin cap posibilitatea de a avea fotografii vechi alb-negru ale bunicilor sau rudelor tale în culori pline. Adevărul este că astăzi există deja mai multe instrumente care ne permit să facem acest lucru, atât automat, cât și manual. În postarea de astăzi, vă aduc 2 programe simple pentru colorarea fotografiilor alb-negru . Fără Photoshop sau aplicații complicate. Atent!

Cum să colorați fotografiile vechi alb-negru manual

Dacă căutăm un program pentru colorarea manuală a fotografiilor alb-negru, una dintre cele mai practice opțiuni care oferă rezultate foarte bune este Colorize Photo Online . O aplicație web pe care o putem folosi din browserul computerului nostru fără a fi nevoie de înregistrare și care este, de asemenea, gratuită.

Această aplicație online pentru colorarea fotografiilor vechi funcționează după cum urmează:

  • Am acces la Colorize foto online din browser - ul computerului nostru.
  • Faceți clic pe pictograma „ Deschideți ” situată în stânga pentru a încărca fotografia în alb și negru căreia dorim să îi aplicăm culoarea .
  • Apoi, vom face clic pe pictograma „ Deschidere ” din dreapta pentru a încărca o imagine color similară de la care să luăm tonuri și culori indicative.
  • Odată ce avem ambele fotografii pe ecran, trebuie doar să facem clic cu mouse-ul pe imaginea din dreapta pentru a copia acea culoare. De aici, putem aplica acea culoare cu mâna peste vechea imagine.
Pentru a colora fotografia din stânga, am căutat pe Internet o imagine similară pentru a copia paleta de culori.

Este un proces manual care necesită timp , dar dacă o facem bine putem obține rezultate mult mai bune decât cele pe care le-am obține cu o aplicație de colorare automată.

Aplicația ne oferă, de asemenea, mai multe instrumente care ne permit să ajustăm grosimea periei, opacitatea și duritatea colorării .

Odată ce am terminat de aplicat culoarea fotografiei, trebuie doar să facem clic pe butonul „ Salvare ” pentru a salva o copie a imaginii.

Asta am realizat în 10 minute. Cu siguranță, dacă îi dedicăm câteva ore, putem realiza lucruri foarte interesante.

Aplicație web pentru colorarea automată a fotografiilor vechi

A doua aplicație despre care vreau să vorbesc vine din mâna Algorithmia . O aplicație web care este responsabilă pentru colorarea automată a unei fotografii în alb și negru, datorită Deep Learning .

Pentru a efectua procesul, trebuie doar să indicăm adresa URL unde se află fotografia sau să o încărcăm noi înșine folosind butonul „ Încărcare ”.

Programul va aplica automat culoarea în mod inteligent imaginii, permițând descărcarea gratuită a acesteia din opțiunea „ Descărcați imaginea colorată ”.

Rezultat uimitor! De unde a știut mașina că cravata și centura erau într-adevăr roșii?

Aceasta este cea mai rapidă metodă de conversie a fotografiilor vechi alb-negru la culoare. Cu toate acestea, fiind un proces automat efectuat folosind învățarea automată, este posibil să nu ofere întotdeauna rezultatul dorit.

Este o chestiune de testare și de a vedea dacă ceea ce ne oferă Algorithmia îndeplinește așteptările noastre. În unele cazuri, cele colorate sunt cu adevărat impresionante . Putem accesa aplicația web Algorithmia prin următorul LINK .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .