Cum se utilizează telefonul mobil ca telecomandă pentru KODI - The Happy Android

KODI este una dintre acele aplicații indispensabile pentru aceia dintre noi care au Android TV Box. Este, de asemenea, probabil unul dintre cei mai buni playere multimedia locale și vă permite să transmiteți în flux TDT spaniol, să vizionați filme și seriale gratuit și chiar să jucați jocuri video retro, toate din aceeași aplicație centralizată.

Dar KODI este un centru multimedia care nu este disponibil doar pe Android: îl putem instala și pe Windows, Raspberry Pi și multe alte dispozitive. Unele dintre aceste sisteme nu includ o telecomandă , ceea ce poate fi destul de inconvenient dacă ceea ce ne dorim este să ascultăm muzică sau să vizionăm videoclipuri confortabil de pe canapea sau culcat pe pat.

Cum se utilizează un telefon mobil ca telecomandă pentru KODI

KODI are o aplicație de telecomandă compatibilă cu Android și iOS, ceea ce înseamnă că o putem instala pe mobil și apoi o putem sincroniza cu KODI pe care l-am instalat pe TV Box, pe computer sau oriunde. În acest fel, putem controla KODI de la distanță fără a fi nevoie să ne apropiem de fiecare dată când vrem să schimbăm melodiile, să mergem la următorul videoclip sau să efectuăm orice altă sarcină.

Pasul 1 # Obțineți datele de sincronizare

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să deschidem KODI-ul Android TV Box, Raspberry sau Windows și să facem câteva ajustări.

  • Mergem la „ Sistem (Configurare) -> Informații sistem -> Rețea ” și notăm adresa IP și adresa MAC pe o hârtie sau pe un blocnotes. Vom avea nevoie de aceste informații mai târziu.

  • Trecem la „ Sistem (Configurare) -> Servicii -> Control ” și activăm opțiunile „ Permiteți controlul de la distanță prin HHTP ” (activați telecomanda prin HHTP) și „ Permiteți controlul de la distanță de la aplicații de pe alte sisteme ” (activați telecomanda de la aplicații în alte sisteme). Pe același ecran, vom scrie și portul, utilizatorul și parola . În mod implicit, numele de utilizator este de obicei „kodi”, iar parola este de obicei lăsată necompletată.

Pasul 2 #: Instalați telecomanda oficială KODI pentru mobil

Pe lângă aplicația KODI, creatorii aplicației (XBMC Foundation) au dezvoltat și o aplicație oficială de control de la distanță. Se numește KORE și îl putem instala direct din Google Play Store pentru Android.

Descărcați QR-Code Kore, telecomandă oficială pentru Kodi Dezvoltator: XBMC Foundation Preț: Gratuit

Dacă suntem utilizatori de iPhone, există o aplicație foarte similară numită „Telecomandă oficială KODI” care îndeplinește aceeași funcție.

Descărcați QR-Code Kodi Remote Developer oficial: joethefox Preț: gratuit

Pasul 3 # Sincronizați telecomanda cu aplicația KODI

Pentru a termina, trebuie doar să configurăm aplicația de telecomandă pe care tocmai am instalat-o pe mobil. În cazul Android, pașii de urmat sunt următorii.

  • Pornim aplicația KORE și urmăm pașii de configurare. La început aplicația va încerca să detecteze automat centrul nostru multimedia. Notă: nu uitați să aveți dispozitivul pornit și cu KODI deschis în prim-plan.
  • Dacă KORE nu detectează niciun echipament cu KODI, vom face clic pe „ Următorul ” până când vom ajunge la ecranul „ Setări manuale ” .
  • Aici vom introduce datele pe care le-am colectat la pasul 1 al acestui tutorial: adresa IP, MAC, portul, numele de utilizator și parola. În plus, vom atribui și un nume centrului media.
  • Restul câmpurilor (port TCP, port ES și port WoL) vor fi lăsate necompletate.

  • În cele din urmă, vom face clic pe butonul „Test”.

Dacă totul a decurs corect, pe ecran va apărea un mesaj care indică faptul că putem începe să folosim aplicația.

iPhone (iOS)

Utilizatorii Apple pot configura aplicația de control de la distanță într-un mod foarte similar.

  • Deschidem aplicația „Telecomandă oficială KODI”.
  • Faceți clic pe butonul „Adăugați gazdă”.
  • Introducem datele pe care le-am colectat anterior în KODI: numele de utilizator, parola, adresa IP, MAC și portul. Salvăm configurația făcând clic pe „ Salvare ”.

Cu aceasta am fi configurat deja iPhone-ul sau iPad-ul pentru a-l putea folosi ca telecomandă pentru KODI-ul nostru.

Alte alternative: Utilizați CetusPlay ca telecomandă

Dacă avem probleme la configurarea aplicației și dorim să încercăm alte soluții, putem încerca și instrumentul CetusPlay. Este disponibil atât pentru Android, cât și pentru iOS și oferă funcții de control de la distanță (controler, mouse sau tastatură), totul gratuit.

În plus, oferă și alte funcții destul de puternice, cum ar fi posibilitatea de a transfera fișiere, de a face capturi de ecran sau de a reda fotografii și videoclipuri pe care le-am stocat de pe mobil.

Descărcați QR-Code CetusPlay - Receptor TV la distanță pentru server Dezvoltator: CetusPlay Preț global: gratuit Descărcați QR-Code CetusPlay Dezvoltator: GUANG YU ZHANG Preț: Gratuit

Vă mulțumesc mult că ați rămas până la final! Dacă vi s-a părut interesant acest post, puteți găsi alte articole similare în categoria Multimedia

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .