Cum se remediază un pixel mort pe ecranul monitorului - Happy Android

Pixelii morți sau blocați sunt acele tipuri de defecțiuni care deranjează, dar nu terminați niciodată de remediat, întrucât nu este o eroare „prea mare” - cu multe ghilimele - ajungeți întotdeauna la mâine. Cel mai simplu lucru în aceste cazuri este să procesați garanția, să contactați serviciul tehnic și să opriți poveștile. Dar ce se întâmplă când garanția a expirat?

Aici apar adevăratele probleme. În mod normal, pixelii pot fi deteriorați în două moduri diferite, ceea ce ne va ajuta să stabilim cât de ușor sau dificil va fi recuperarea.

 • Pixel mort : Pixelul este complet dezactivat. De obicei, este de culoare neagră sau albă, iar ratele de recuperare sunt destul de mici.
 • Pixel blocat : este pixelul care rămâne aprins, dar rămâne blocat într-o anumită culoare. De obicei, este de culoare verde, albastru sau roșu, iar procentul său de recuperare este cu 50% mai mult sau mai puțin (uneori se realizează și alteori nu).

Cum se repară un pixel mort

Dacă avem unul sau mai mulți pixeli morți pe ecranul computerului, putem încerca să-l reparăm atâta timp cât eșecul provine dintr-un contact defect . Dacă avem un monitor LCD, putem încerca să extindem cristalul lichid al matricei LCD, astfel încât acesta să ajungă la pixel și să îl repună în funcțiune.

 • Opriți computerul și monitorizați complet.
 • Luați o cârpă moale, care nu este prea aspră și este uscată și așezați-o pe zona monitorului în care este situat pixelul mort. Apoi, luați un tampon de bumbac sau un stilou și aplicați o presiune pe cârpa din zona în care se află pixelul mort. Aveți grijă să nu aplicați prea multă presiune, doar puțin.

 • Apăsând în continuare zona afectată, reporniți computerul și monitorul.
 • Așteptați câteva secunde, opriți apăsarea și scoateți cârpa. Dacă ați avut noroc și îngerii au vizitat, pixelul mort va funcționa din nou ca și când totul nu ar fi fost altceva decât un coșmar teribil.

Important : rețineți că acest proces este foarte delicat și că poate deteriora complet monitorul sau poate elimina mai mulți pixeli decât ai deteriorat deja. Faceți-o numai ca singură opțiune și sub întreaga dvs. responsabilitate.

Cum se remediază un pixel blocat

Pixelii morți sunt destul de dificil de remediat, dar în cazul în care este doar blocat șansele de succes sunt ceva mai mari. Modul de rezolvare este aplicarea unui software care se ocupă de testarea pixelului și îl scoate din culoarea în care a devenit stagnant.

 • Opriți monitorul și lăsați-l să stea timp de două ore pentru a permite tuturor componentelor să se răcească și să descarce orice curent acumulat.
 • Porniți monitorul și computerul.
 • Deschideți o fereastră de browser și accesați site-ul web JScreenFix .
 • Derulați până găsiți butonul care scrie „ Lansați JScreenFix ” și apăsați-l.
 • Apăsați tasta F11 pentru a intra în modul ecran complet și trageți caseta colorată în zona în care se află pixelul blocat.
 • Lăsați cutia de pe zona afectată timp de 10 minute (se recomandă să așteptați puțin mai mult, dacă este posibil 30 de minute sau o oră).

Ce face această casetă sau nor de culori este să schimbe toți pixelii dintre culorile RGB de bază, forțând regenerarea și reparând acei pixeli care pot fi blocați.

Dacă defecțiunea nu este prea gravă, cel mai probabil este că, cu acest instrument simplu, vom putea rezolva problema. În caz contrar, putem aplica și puțină presiune cu o suprafață plană și mică, așa cum am văzut în metoda anterioară.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .