Netflix: Cum se remediază problemele de sincronizare audio

Te-ai uitat vreodată la un film pe Netflix și ai realizat brusc că sunetul nu se potrivește cu ceea ce este afișat pe ecran? Problemele de sincronizare audio nu sunt doar o chestiune de aplicații sau serii de calitate rupte sau dubioase. Chiar și pe platforme la fel de importante ca Netflix puteți experimenta acest tip de problemă.

Atât de mult încât Netflix în sine ia în considerare faptul că aceste greșeli pot fi făcute în mod natural. Întârzierea audio nu este niciodată plăcută și a vedea buzele unui actor ieșind din pas cu sunetul poate fi exasperant chiar și pentru publicul cel mai exemplar.

Eu personal pot rezolva o mică eroare de sincronizare audio, doar câteva milisecunde. Dar iubita mea, de exemplu, este ceva care o scoate complet din film. Asta e corect. Dar să trecem la subiect, poate fi reparat sau nu?

Cum să remediați problemele legate de sincronizarea audio și video pe Netflix

După revizuirea propriilor recomandări Netflix și a mai multor utilizatori care au avut această problemă pe Internet, ceea ce ne este clar, practic, sunt 2 lucruri.

  • Problema poate fi cauzată doar de:
    • Un eșec în seria / filmul pe care îl vizionăm.
    • Eșec la dispozitivul pe care îl folosim pentru a accesa Netflix.
  • Dacă eroarea nu se află pe dispozitivul nostru, nu putem face prea multe în acest sens.

Având în vedere acest lucru, pentru a remedia erorile legate de sincronizarea sunetului și a videoclipului pe Netflix, trebuie să urmăm următoarele instrucțiuni.

1 # Săriți sau reporniți redarea de la început

Uneori, când facem un Fast Forward sau un Rewind pentru a sări peste o parte din conținutul pe care îl vizionăm, este posibil ca sunetul să nu fie sincronizat corect și să se piardă.

Când apare o problemă de acest tip, cea mai simplă soluție este să faci un mic salt înainte sau înapoi în redare . Dacă acest lucru nu rezolvă problema, putem încerca și repornirea titlului de la început .

2 # Încercați să jucați o altă serie sau film

Netflix ne avertizează deja că unele titluri pot fi încărcate greșit pe platformă sau pot conține erori . Nu este obișnuit, dar poate fi cazul. Prin urmare, primul lucru la care trebuie să ne gândim este că problema se află în origine (filmul / seria / documentarul) și nu în destinație (playerul sau televizorul nostru).

Cel mai rapid mod de a verifica este jucând orice alt conținut de pe platformă. Dacă vedem că restul seriilor sau filmelor sincronizează corect sunetul, singurul lucru pe care îl putem face este să anunțăm Netflix să îl corecteze.

Pentru a face acest lucru, trebuie să mergem la pagina Activitate de vizualizare și să raportăm o problemă cu titlul pe care îl vizionăm. Nu este multă consolare, dar dacă este vorba despre un serial recent sau un film de succes, cu siguranță compania se va ocupa să o remedieze cât mai curând posibil (pentru contul pe care ți-l aduce).

3 # Reporniți dispozitivul

Când avem erori de sincronizare audio / video în tot conținutul, totul indică faptul că problema este în dispozitivul nostru. Dacă da, o repornire bună în timp poate fi cea mai directă soluție la durerile noastre de cap.

Cel mai bun mod de resetare, conform Netflix, ar fi următorul:

  • Decodare : Deconectați decodorul cablului de alimentare timp de 2 minute, reconectați-vă și încercați din nou.
  • Smart TV : Deconectați televizorul de la priza electrică timp de 3 minute. Cu puterea încă deconectată, apăsați și mențineți apăsat butonul de alimentare timp de 5 secunde pentru a descărca puterea reziduală de pe televizor. Apoi reporniți televizorul și verificați Netflix.
  • Alte dispozitive : ca și în cele 2 cazuri anterioare, deconectați dispozitivul de la alimentare timp de câteva minute și încercați din nou.

Ce se întâmplă dacă nimic din toate acestea nu funcționează? Alte verificări pe care le putem efectua și

Ceea ce am văzut până acum sunt soluțiile standard care ar trebui să funcționeze pentru majoritatea utilizatorilor. Cu toate acestea, pot exista și alți factori care împiedică audio și video să ruleze împreună.

O întârziere în emisia semnalului video de pe televizor

Unele televizoare și televizoare inteligente necesită o mică parte din timp pentru a procesa fiecare cadru și a îmbunătăți calitatea imaginii. Acest lucru face ca sunetul să fie redat înainte ca imaginea procesată să fie redată și să se creeze offsetul menționat anterior.

Pentru a exclude că aceasta este problema, schimbați modul ecranului televizorului în „ Mod de joc ” sau „ Mod de joc ”. Această setare ar trebui să elimine procesarea imaginii care declanșează întârzierea.

Receptor A / V sau probleme Home Cinema

Dacă redăm Netflix de pe un dispozitiv conectat la televizor, dar avem și alte dispozitive multimedia conectate, este recomandabil să verificăm restul dispozitivelor .

De exemplu, dacă avem și un DVD sau un player Blu-ray, să redăm un film și să vedem dacă problema persistă.

Dacă nu se repetă, cel puțin vom avea problema concentrată. În caz contrar, problema va fi cu televizorul sau receptorul A / V, Home Cinema sau echipamentele de sunet.

Unele receptoare A / V iau adesea în considerare acest lucru și vă permit să reglați manual sincronizarea dintre audio și video .

Pentru a face acest lucru, putem calcula ocazional milisecundele defazate sau putem folosi acest videoclip practic:

Multe televizoare inteligente permit redarea videoclipurilor de pe YouTube, deci trebuie doar să redăm videoclipul pe televizor pentru a calcula decalajul în milisecunde sau fps.

Reinstalați aplicația Netflix

O altă posibilă ieșire din problemă este reinstalarea aplicației Netflix . Dacă folosim un TV Box, un PC, un dispozitiv Android, iOS sau o Playstation, pentru a da câteva exemple, putem oricând să dezinstalăm aplicația.

Dacă problema a fost cu un fișier cache sau corupt, reinstalând Netflix, problema ar putea fi rezolvată.

Probleme cu calitatea semnalului?

În cele din urmă, dacă folosim Netflix cu smartphone-ul sau computerul nostru, putem încerca, de asemenea, să descărcăm o serie / film pentru a-l viziona offline. Dacă acest lucru rezolvă problema, vina va fi în streaming, poate avem o conexiune la internet prea slabă? Să încercăm apoi să ne conectăm la un WiFi mai puternic sau la o priză de rețea cu fir.

Și asta sunt toți prietenii mei. Dacă cunoașteți orice altă metodă sau verificați pentru a rezolva erorile de sincronizare audio pe Netflix, nu ezitați să vă lăsați contribuția în zona de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .