Cum să ascunzi fotografii, videoclipuri și aplicații pe Android - The Happy Android

Telefoanele au devenit portbagajul nostru privat în care păstrăm tot felul de conținut personal. Fotografiile miresei, videoclipul despre nașterea nepoatei noastre, facturi bancare și multe alte fișiere ale vieții noastre private foarte interesante. Există o modalitate de a ascunde astfel de fișiere personale pe Android?

Pentru a ascunde fotografii, videoclipuri, documente sau chiar existența anumitor aplicații, avem la dispoziție 2 metode:

 • Putem folosi o aplicație dedicată pentru a ascunde fișiere private.
 • De asemenea, putem ascunde manual fișiere fără a fi nevoie de aplicații. Această metodă va funcționa doar pentru noi cu fotografii și videoclipuri.

Cum să vă ascundeți fotografiile și fișierele personale de pe telefonul mobil, astfel încât nimeni să nu le vadă

Cel mai simplu și mai rapid mod de a aplica un filtru la ceea ce poate și nu poate fi văzut în galeria noastră de imagini este următorul:

 • Deschidem aplicația „Galerie”.
 • Facem clic pe imaginea sau videoclipul pe care dorim să îl ascundem.
 • Facem clic pe butonul de opțiuni (3 puncte pe verticală) și selectăm „Ascunde”.

Multe telefoane Android actuale includ o caracteristică de ascundere media în aplicația lor Galerie. Dacă aplicația noastră pentru a vizualiza fotografii și videoclipuri nu are această funcție, putem instala Simple Gallery . Aceasta este una dintre aplicațiile pentru a vizualiza cele mai bine cotate imagini din Play Store, este gratuită și vă permite, de asemenea, să ascundeți fișierele în modul în care tocmai am discutat.

Descărcați QR-Code Galerie simplă - Administrator-editor de fotografii, videoclipuri Dezvoltator: Instrumente mobile simple Preț: Gratuit

Telefoanele mobile Samsung au, de asemenea, o funcție numită „Mod privat” care ne permite să salvăm fotografii și videoclipuri într-o zonă sigură. Îl putem activa din „ Setări -> Confidențialitate și securitate -> Mod privat ”. Astfel, atunci când deschidem o fotografie în galerie, printre opțiunile de ajustare ale acesteia va exista o nouă opțiune numită „Trimite la privat” care ne va permite să ascundem orice imagine sau înregistrare din aplicațiile „Galerie”, „Înregistrare voce” sau „Fișierele mele”. ”.

Protejarea imaginilor, videoclipurilor, documentelor și aplicațiilor cu parolă

Pentru unii utilizatori acest lucru poate fi în regulă, dar pentru alții este posibil să nu fie suficient. Dacă dorim un plus de securitate, avem întotdeauna opțiunea de a instala un instrument precum AppLock.

Descărcați QR-Code Lock (AppLock) Dezvoltator: DoMobile Lab Preț: Gratuit

Datorită acestei aplicații putem face 3 lucruri cu adevărat practice:

 • Protejați fotografiile și videoclipurile cu parolă . Funcționează cu toate tipurile de fișiere (DOC, PDF, Excel etc.).
 • Protejați accesul la aplicații cu o parolă.
 • Ascundeți imagini și videoclipuri individual.

O aplicație cu adevărat completă care acceptă atât parole numerice, modele sau amprente digitale ca metode de control al accesului. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre cum funcționează AppLock, nu ezitați să aruncați o privire la ACEST POST, unde vorbim în detaliu despre asta.

Cum să ascunzi fotografii și videoclipuri pe Android fără aplicații

Până acum am vorbit despre utilizarea aplicației Gallery și AppLock pentru a ne ascunde fișierele private. Cu toate acestea, dacă vrem să facem un pas mai departe, putem face tot acest proces manual.

Trucul este să folosești un explorator de fișiere și să grupezi toate fotografiile și videoclipurile pe care vrem să le ascundem într-un singur folder. Apoi, vom crea un fișier special care îi va spune Android să „uite” toate fișierele multimedia pe care le conține folderul.

 • Deschidem un explorator de fișiere și creăm un folder nou cu orice nume dorim. Mutăm toate documentele pe care dorim să le ascundem în acel folder.

 • Creăm un fișier nou cu numele „.nomedia” .

În acest fel, atunci când sistemul găsește fișierul .nomedia, va înțelege că este un folder în care nu există fișiere multimedia de afișat. Orice fotografii sau videoclipuri salvate aici pur și simplu nu vor apărea în nicio Galerie de Imagini .

De asemenea, putem ascunde imagini și videoclipuri individual. Trebuie doar să folosim orice explorator de fișiere, să localizăm fișierul și să-l redenumim, adăugând un „.” (perioadă) la început . În acest fel, Android va ocoli fișierul și va opri afișarea acestuia.

Cum se ascund aplicațiile pe un telefon Android

AppLock este în regulă, astfel încât nimeni să nu poată intra într-o aplicație fără permisiunea noastră. Dar dacă vrem este că nici măcar nu știu că avem o anumită aplicație instalată pe mobil?

Este inutil să aveți o aplicație „delicată” protejată de o parolă, dacă avem pictograma sa vizibilă clar în sertarul aplicației sau chiar pe desktop.

Pentru aceste situații avem nevoie de un instrument precum AppHider. O aplicație care nu necesită root și care ne permite să facem toate acestea:

 • Ascundeți aplicațiile și nu apăreați nicăieri .
 • Ascundeți AppHider în sine pentru a face să pară o aplicație simplă pentru calculator.

Mecanica sa este destul de simplă. În esență, funcționează ca un clonator de aplicații cu mai multe conturi. Dacă dorim să ascundem o aplicație, trebuie doar să o clonăm în AppHider și apoi să dezinstalăm aplicația originală care este vizibilă pentru toată lumea.

Descărcați aplicația QR-Code Hider- Ascundeți aplicații Ascundeți fotografii Conturi multiple Dezvoltator: Ascundeți aplicații (FĂRĂ RĂDĂCINĂ) Preț: gratuit

Ai un lansator? Deci, nici măcar nu trebuie să instalați un instrument pentru a vă ascunde cele mai delicate aplicații

Dacă ne place să instalăm lansatoare personalizabile pe mobilul nostru, nici măcar nu avem nevoie de o aplicație pentru a ascunde toate acele aplicații de înaltă tensiune pe care le-am instalat.

Versiunea premium a Nova Launcher, de exemplu, vă permite să ascundeți aplicațiile în puțin mai mult de 3 pași:

 • Să mergem la „ Nova Settings ”.
 • Faceți clic pe „ Aplicații ”.
 • Trecem la „ Ascunde aplicații ” și selectăm aplicațiile pe care dorim să nu le afișăm pe ecran.

După cum spunem, este un utilitar extraordinar, dar ne cere să trecem prin casetă pentru a obține versiunea plătită a Nova. Ceva care poate deveni foarte relevant având în vedere cantitatea de posibilități de personalizare oferite de un lansator la fel de complet ca acesta.

Descărcați QR-Code Nova Launcher Dezvoltator: TeslaCoil Software Preț: Gratuit

Alte aplicații pentru a ascunde fotografii și documente private

Pe lângă cele menționate mai sus, există și alte aplicații similare pentru a ascunde de telefon imagini, aplicații și tot felul de documente sensibile.

Inchide-l

O aplicație foarte asemănătoare cu AppLock. Vă permite să protejați aplicațiile cu o parolă și are un „seif” în care putem ascunde fotografii și videoclipuri personale. De asemenea, vă permite să blocați notificările și are alte funcții curioase și interesante.

Descărcați aplicația QR-Code LOCKit-Lock Dezvoltator: SuperTools Corporation Preț: gratuit

Calculator - Foto Vault

Numele spune totul. Un seif camuflat ca un calculator de utilizat, unde putem ascunde toate acele imagini pe care nu vrem să le vadă nimeni. Discret și ușor de utilizat.

Descărcați QR-Code Calculator - Photo Vault (ascundeți-vă fotografiile) Dezvoltator: Green world inc Preț: Gratuit

Foto-Video Locker

O altă aplicație similară, cu apariția unui calculator care să inducă în eroare. În acest caz, putem ascunde atât fotografii, cât și videoclipuri și putem bloca aplicații. Printre funcțiile sale se numără posibilitatea de a face o fotografie dacă cineva ne ia telefonul mobil sau de a crea un mesaj de eroare fals atunci când cineva încearcă să deschidă o anumită aplicație.

Descărcați QR-Code Photo, Video Locker-Calculator Dezvoltator: aplicații foto și video Preț: Gratuit

Și asta e tot pentru astăzi. Ca întotdeauna, pentru orice întrebări sau întrebări, ne vedem în zona de comentarii. Ne vedem maine!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .