Cum să transformi un laptop Windows într-un Chromebook

De Chromebooks au câștigat popularitate extraordinară în ultimii ani. În timp ce unii o văd doar ca o versiune cu mai puține capabilități decât un laptop cu Windows sau macOS, pentru mulți este instrumentul ideal de utilizat în mediile educaționale și de birou. În postarea de astăzi vom vedea cum să transformăm un laptop - sau orice alt PC pe care îl avem acasă - într-un Chromebook complet funcțional. Sa mergem acolo!

Ce este exact un Chomebook?

Înainte de a începe aventura, dacă este prima dată când auzim despre acest tip de dispozitiv, ar fi interesant să clarificăm diferența dintre un Chromebook și un computer sau laptop de cele ale vieții.

Practic, este un laptop care, în loc să aibă Windows sau macOS, este guvernat de Chrome OS , un sistem de operare dezvoltat de Google special pentru aceste tipuri de dispozitive. Un sistem ușor dezvoltat în jurul browserului Chrome și al aplicațiilor web .

Spre deosebire de mediile Microsoft și Apple, sistemul de operare Chrome nu permite instalarea de aplicații terță parte, ceea ce înseamnă că tot ceea ce dorim să instalăm va trebui să fie prin intermediul Magazinului Google Play. În consecință, vom avea un computer mai puțin „versatil” în sensul larg al cuvântului, dar și mai puțin probabil să fim infectați de virușii și malware-urile tipice care afectează majoritatea computerelor. Prin urmare, ideal pentru studiu, pentru utilizare în medii corporative sau pur și simplu să fie folosit de oameni care nu sunt foarte bine versați cu tehnologia în general. În plus, deoarece este foarte ușor, este, de asemenea, minunat să dăm o viață nouă acelui laptop vechi pe care l-am depozitat mult timp în dulap.

Transformarea unui laptop Windows sau PC într-un Chromebook cu CloudReady

Sistemul de operare Chrome nu este open source, ceea ce înseamnă că este disponibil numai pe dispozitivele Chromebook oficiale. Prin urmare, nu putem lua un laptop și nu putem instala sistemul de operare Chrome așa cum am face cu Windows, Linux sau macOS. Cu toate acestea, Chromium OS poate fi descărcat și instalat pe orice computer, este open source și în scopuri operaționale este aproape la fel ca sistemul de operare Chrome cu unele nuanțe minore.

De data aceasta, ceea ce vom face pentru a instala Chromium OS este să folosim soluția CloudReady. CloudReady este o versiune modificată a sistemului de operare Chromium dezvoltat de Neverware, care vă permite să transformați orice computer cu un procesor x86 în ceva aproape identic cu un Chromebook. De asemenea, este foarte ușor de instalat, deci este perfect pentru noi să ne îndeplinim obiectivul fără să ne rupem prea mult capul.

Descărcați CloudReady

Pentru a instala CloudReady avem nevoie de o memorie USB cu care să creăm un pendrive de instalare. Dispozitivul trebuie să aibă dimensiunea de 8 GB sau 16 GB și nu poate fi de marca Sandisk (pachetul CloudReady nu este compatibil cu accesoriile acestui producător). Notă: Rețineți că în timpul procesului de instalare toate fișierele stocate pe pendrive vor fi șterse. Faceți o copie de rezervă dacă doriți să le păstrați.

  • Intrați pe pagina oficială Neverware și faceți clic pe butonul care scrie „Descărcați USB Maker”.
  • Odată ce USB Maker este descărcat, deschideți-l și introduceți o memorie USB în computer.
  • Urmați instrucțiunile, selectați memoria USB pe care tocmai ați conectat-o ​​și programul va crea instalarea USB pentru CloudReady.

  • Acesta este un proces care poate dura câteva minute, deci între timp faceți o pauză.

Instalați CloudReady (sau încercați din USB live)

Acum, când avem instalarea pendrive, trebuie doar să instalăm sistemul de operare pe computerul sau laptopul la alegere. Instalarea sistemului de operare Chromium va formata computerul și va șterge toate fișierele pe care le-am stocat anterior. În primul rând, nu uitați să faceți o copie de rezervă a Windows și a tuturor fișierelor importante pe care nu doriți să le pierdeți în timpul procesului.

  • Inchide calculatorul.
  • Conectați instalarea USB la computer și porniți-o. Introduceți setările BIOS-ului și schimbați unitatea de încărcare astfel încât sistemul să se încarce de pe USB (în mod normal putem accesa BIOS-ul apăsând F2, Ștergeți, ESC sau F9 tocmai când pornește computerul, deși tasta poate varia în funcție de marca și modelul computerului).
  • Dacă totul a decurs bine, vom vedea ecranul de întâmpinare CloudReady. De aici putem schimba limba în spaniolă, putem configura aspectul tastaturii și ne putem conecta cu contul nostru Gmail la fel ca pe un Chromebook convențional.
  • Lăsați USB-ul conectat.

De aici vom găsi versiunea „live” a CloudReady în care putem naviga și căla tot ce vrem pentru a vedea cum funcționează. Dacă dorim să realizăm o instalare completă, trebuie doar să facem clic pe pictograma noastră de profil situată în marginea din dreapta jos și să facem clic pe „ Instalați sistemul de operare -> Ștergeți hard diskul și instalați CloudReady ”.

După finalizarea instalării, computerul se va opri. Scoateți pendrive-ul, porniți din nou dispozitivul și veți fi gata să începeți să-i faceți o lovitură.

În scopuri practice, vom avea un sistem incredibil de similar cu un Chromebook standard. Cea mai notabilă diferență este că nu există suport pentru Play Store sau aplicațiile Android și că versiunea Chrome este întotdeauna o versiune în spatele Chromebookurilor oficiale. În rest, putem instala extensii / aplicații Chrome în mod normal și putem naviga fluent pe un computer mult mai sigur decât era înainte de instalarea Chromium.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .